Μια έγινε μοναχή και ένας είδε την εικόνα της Παναγίας να δακρύζει - 6 επώνυμοι Έλληνες που είναι βαθιά θρησκευόμενοι

Έχουν μιλήσει για την πίστη τους στο Θεό σε συνεντεύξεις τους

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDP Photo Agency
NDP Photo Agency

Δεν είναι λίγοι οι διάσημοι Έλληνες που όχι μόνο έχουν αναφέρει πως πιστεύουν στο Θεό αλλά είναι γενικά βαθιά θρησκευόμενοι. Εμείς λοιπόν, συγκεντρώσαμε 6 από εκείνους που έχουν μιλήσει ανοιχτά σε συνεντεύξεις τους και όχι μόνο για την αγάπη και την πίστη που έχουν στο Θεό και την εκκλησία.

6 επώνυμοι Έλληνες που είναι βαθιά θρησκευόμενοι

Ναταλία Λιονάκη

Η ηθοποιός Ναταλία Λιονάκη που έγραψε μια λαμπρό πορεία στο χώρο της υποκριτικής και συμμετείχε σε μεγάλες επιτυχημένες σειρές, εξαφανίστηκε από τα φώτα της δημοσιότητας και πήρε την απόφαση να γίνει μοναχή. Το βίντεο από την χειροτονία της στην Κένυα έκανε το γύρο του διαδικτύου, ενώ παρόλο που όλες οι εκπομπές θα ήθελαν μια δήλωση της για την απόφαση αυτή, εκείνη δεν θέλει να "εμφανιστεί". Ωστόσο, κατά καιρούς - σπανίως βέβαια - έχουν κυκλοφορήσει φωτογραφίες συγκλονιστικά αγνώριστη με ράσα.

«Είναι σαν να ανοίγει μέσα σου ένα παράθυρο και να μπαίνει το φως. Η απόφαση μου είναι συνειδητή. Συναισθάνεσαι τι είναι αυτό που σε καλεί και απλώς ξυπνάς μια μέρα και το εξωτερικεύεις. Από μικρή είχα κλίση στον θεό. Εδώ έχω βρει τη γαλήνη και την ηρεμία. Εδώ προσεύχομαι για μένα και για όλο τον κόσμο. Έχω βρει το σπίτι μου στο σπίτι του θεού. Δεν έχω επικοινωνία με κανέναν, ακριβώς γιατί όταν αποφασίζεις να τα εγκαταλείψεις όλα, δεν είναι ότι δεν αγαπάς. Αντίθετα, αγαπάς ακόμη περισσότερο και με άλλον τρόπο και είναι τελείως διαφορετική η αίσθηση, η αντίληψη, η βίωση των πραγμάτων. Δεν είναι ότι δεν υπάρχει αγάπη. Πείτε στη μητέρα μου και στους φίλους μου πως είμαι καλά. Δεν την κατηγορώ τη μητέρα μου, είναι φυσιολογικό να ανησυχεί. Μια μέρα θα καταλάβει την απόφαση μου», είχε πει πολύ παλιά σε δήλωση της.

Καλλιόπη Ταχτσόγλου

Την Καλλιόπη Ταχτσόγλου γνωρίσαμε ως Μαρούσκα στην επιτυχημένη σειρά Δύο Ξένοι, ωστόσο, δεν την ξαναείδαμε από τότε στην τηλεόραση. Βέβαια, κατά καιρούς εμφανίζεται σε εκπομπές και μιλάει για την πίστη της στο Θεό.

Μαρούσκα Δύο ξένοι πως είναι σήμερα

Νίκος Αναδιώτης

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Νίκος Αναδιώτης έχει μιλήσει δημόσια για την πίστη και το Θεό, όμως μερικές δηλώσεις του έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Συγκεκριμένα, όταν τοποθετήθηκε για τους ομοφυλόφιλους και το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Δεν έχω πει ότι η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία, έχω πει για την ομοφυλοφιλική πράξη, όπως και για την ετεροφυλοφιλική πράξη εκτός γάμου η εκκλησία τη θεωρεί αμαρτία. Αυτό λέω. Σε αυτό πιστεύω. Εγώ λέω αυτό που πιστεύω. Αμάρτανα και εγώ, καθώς πριν παντρευτώ είχα σχέσεις. Εγώ δεν ρίχνω κανέναν λίθο, είμαι ο πρώτος που αμαρτάνω. Και εξακολουθώ να είμαι αμαρτωλός και χαίρομαι που γίνεται αυτή η κουβέντα. Έχω ξαναπεί, ότι δεν είναι αυτή η μοναδική αμαρτία, υπάρχουν και άλλες χειρότερες αμαρτίες», έχει πει.

Νίκος Οικονομόπουλος

Ακόμα ένας διάσημος Έλληνας που πιστεύει πολύ στο Θεό και το έχει εκφράσεις είναι ο Νίκος Οικονομόπουλος.

«Έτσι γεννήθηκα, να πιστεύω στον Θεό. Η πίστη υπήρχε πάντα μέσα μου. Ίσως να έπαιξε σημαντικό ρόλο πως όταν ήμουν μικρό παιδί, δεν πέρασα και τα καλύτερα χρόνια. Προερχόμουν από μία φτωχή οικογένεια, δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Πάντα αγαπούσα τον Χριστό. Θυμάμαι ότι πάντα του μιλούσα, είτε σε μία εικόνα, είτε με προσευχή. Έχω πνευματικό, τον γέροντα Νήφων στον Άγιο Νεκτάριο στη Γλυφάδα. Δεν τον βλέπω μόνο ως πνευματικό, αλλά ως οικογένειά μου. Μιλάω μαζί του 3-4 φορές τη βδομάδα», έχει πει σε συνέντευξη του, ενώ όπως έχει αποκαλύψει έχει ζήσει και θαύμα με την εικόνα της Παναγίας που δάκρυσε.

Νίκος Οικονομόπουλος

Γιώργος Αγγελόπουλος

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος πολλές φορές έχει μιλήσει για τον Θεό και τον πνευματικό του με τον οποίο έχουν πολύ στενές σχέσεις. Μάλιστα, την γυναίκα του, Δήμητρα Βαμβακούση έχει πει πως την γνώρισε μέσα στην εκκλησία.

«Ο Θεός που πιστεύω δεν με πρόδωσε ποτέ. Αντιθέτως, πολλοί άνθρωποι που πίστευα θα ήταν δίπλα μου, δεν είναι πια. Οι άνθρωποι αλλάζουν, όχι ο Θεός. Έχω γίνει επιφυλακτικός, γιατί δεν μπορώ να ελέγξω τους άλλους. Αισθάνομαι ευγνώμων. Αν οι άνθρωποι είχαν καταλάβει τη δύναμη της προσευχής, πιστεύω πως θα είχαμε λιγότερα ποσοστά κατάθλιψης στον κόσμο» έχει πει μεταξύ άλλων.

Γιώργος Αγγελόπουλος Δήμητρα Βαμβακούση

Ηλίας Βαλάσης

Ο Ηλίας Βαλάσης καλεσμένος στην εκπομπή Στιγμές του One Channel την Δευτέρα 22/07 περιέγραψε την εξάρτηση που έχει με τον Χριστό.

«Έχω σοβαρή εξάρτηση με τον Χριστό από πολύ μικρός, χωρίς να μου έχει διδάξει κανένας τίποτα μια μέρα μου μίλησε. Αυτό είναι λίγο μεταφυσικό που σου λέω. Δεν ήταν στη φαντασία μου, αλλά μία μέρα ήρθε και μου μίλησε, με ταρακούνησε. Από τότε ήταν σαν να τον αισθάνομαι. Ήταν κάτι πολύ αληθινό. Είμαι μια χαρά στα μυαλά μου. Πολλές φορές με ρωτάνε και τους λέω "τώρα τι να σας πω;" Αν δεν το ζήσει ο καθένας ξεχωριστά... κάποια στιγμή θα συμβεί. Σε όλους συμβαίνει», εξομολογήθηκε.