Αυτοί είναι οι 5 πιο πλούσιοι Έλληνες σύμφωνα με την λίστα Forbes - Στην πρώτη θέση βρίσκεται γυναίκα

Μετράνε πολλά δισεκατομμύρια

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Συνολικά 50 επιχειρηματίες βρίσκονται στην λίστα Forbes ως οι πιο πλούσιοι Έλληνες. Ανάμεσα τους και ο σύζυγός της Μαριέττας Χρουσαλά (δείτε αναλυτικά την λίστα). Οι πέντε πρώτοι όμως είναι εκείνοι με τα περισσότερα χρήματα. Στην πρώτη θέση μάλιστα βρίσκεται γυναίκα, η οποία έχει περιουσία 6,4 δισ. Πλέον είναι η 432η πιο πλούσια στον κόσμο, από 455η που ήταν το 2023.

Αυτοί είναι οι 5 πιο πλούσιοι Έλληνες σύμφωνα με την λίστα Forbes

Η Μαρία Αγγελικούση είναι μια εξέχουσα προσωπικότητα στον τομέα της ναυτιλίας, συνεχίζοντας την κληρονομιά μιας από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές δυναστείες της Ελλάδας και του κόσμου. Είναι η κόρη του Ιωάννη Αγγελικούση, ενός από τους πιο γνωστούς και επιτυχημένους εφοπλιστές. Η οικογένεια Αγγελικούση έχει μακρά ιστορία στη ναυτιλία, και η Μαρία Αγγελικούση έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στη διαχείριση των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων της οικογένειας.

Η Μαρία Αγγελικούση είναι γνωστή για τις επιχειρηματικές της δεξιότητες και την ικανότητά της να διαχειρίζεται μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές ναυτιλιακές εταιρείες στον κόσμο. Η οικογενειακή εταιρεία της, η Angelicoussis Shipping Group, δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς της ναυτιλίας, συμπεριλαμβανομένων των δεξαμενόπλοιων, των φορτηγών πλοίων και των LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο) πλοίων - δείτε εδώ αναλυτικότερα.

Μαρία Αγγελικούση

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης Είναι ιδρυτής της ναυτιλιακής εταιρείας Capital Maritime & Trading Corporation καθώς και άλλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ναυτιλίας. Είναι πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός από το 2010, οπότε και οδήγησε την ομάδα σε σημαντικές εγχώριες διακρίσεις, και από το 2017 ιδιοκτήτης της ομάδας Νότιγχαμ Φόρεστ. Είναι επίσης ιδιοκτήτης της Alter Ego Media η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις εφημερίδες Το Βήμα και Τα Νέα και τον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

  • Άννα Αγγελικούση, Φραγκίσκος και Αντώνης Κανελλάκης