Έγιναν μανούλες με διαφορετικό τρόπο: 7 επώνυμες Ελληνίδες που υιοθέτησαν - Για την τελευταία λίγοι το γνώριζαν

Οι ιστορίες του αποτελούν πηγή έμπνευσης

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
NDP/Αρχείο
NDP/Αρχείο

Η υιοθεσία αποτελεί μια ευγενή πράξη αγάπης και αφοσίωσης, χαρίζοντας ελπίδα και μια νέα ευκαιρία για ζωή σε παιδιά που την έχουν ανάγκη. Στην Ελλάδα, πολλές διάσημες γυναίκες έχουν επιλέξει να υιοθετήσουν παιδάκια, αποδεικνύοντας ότι η μητρότητα δεν γνωρίζει βιολογικά σύνορα.

Αυτές οι προσωπικότητες, γνωστές για το έργο και την επιρροή τους, γίνονται παραδείγματα και πηγές έμπνευσης για πολλούς, καθώς δείχνουν έμπρακτα τη δύναμη της αγάπης και της ανθρωπιάς. Στο παρόν άρθρο, λοιπόν, θα γνωρίσουμε μερικές από αυτές τις αξιοσημείωτες γυναίκες και τις ιστορίες τους, φωτίζοντας το μονοπάτι που διάλεξαν να ακολουθήσουν για να χαρίσουν ένα καλύτερο μέλλον σε παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Ελληνίδες που έγιναν μανούλες μέσω υιοθεσίας

Ελισάβετ Μουτάφη

Δείτε επίσης: Περήφανοι τσιγγάνοι: 5 επώνυμοι Έλληνες Ρομά - Για κάποιους δεν το γνωρίζαμε

Ελισάβετ Μουτάφη
NDP

Μόλις πριν λίγες μέρες, η ηθοποιός Ελισάβετ Μουτάφη έκανε γνωστό πως μαζί με τον σύζυγό της Μάνο Νιφλή υιοθέτησαν ένα αγοράκι από την Αφρική, τον Δημήτρη.

«Καλώς ήρθες στη ζωή μας Δημήτρη», έγραψε στο Insta Story της, καλωσορίζοντας τον μικρό Δημήτρη στην οικογένειά τους. Η ηθοποιός έχει εκφράσει αρκετές φορές σε συνεντεύξεις της την επιθυμία της να γίνει μητέρα. Ο σύζυγός της έχει ήδη δύο κόρες από τον πρώτο του γάμο.

Ελισάβετ Μουτάφη υιοθεσία

Χριστίνα Κοντοβά

Ιδιαίτερα συγκινητική είναι η ιστορία της Χριστίνας Κοντοβά που υιοθέτησε τη μικρή Ada από την Ουγκάντα. Το 2020 η σχεδιάστρια μόδας έκανε γνωστό ότι ξεκινάει τις διαδικασίες υιοθεσίας, οι οποίες όπως αποκάλυψε στη συνέχεια, ήταν πολύ χρονοβόρες. Παρά τη γραφειοκρατεία και τα διάφορα εμπόδια που αντιμετώπισε, κατάφερε -και με τη βοήθεια του τότε συντρόφο της, Τζώνη Καλημέρη- να γίνει μητέρα και πλέον δε χορταίνει τη μικρή της κορούλα που είναι τόσο αξιαγάπητη!


Μιμή Ντενίση

Η Μιμή Ντενίση ποτέ δεν έκρυψε ότι η κόρη της Μαριτίνα είναι υιοθετημένη. Η ηθοποιός έχει πει σε συνέντευξή της ότι ο θάνατος του συντρόφου της, Αντώνη Τρίτση, το 1992, ήταν κάτι που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση της να προχωρήσει σε υιοθεσία, όπως κι έκανε μερικά χρόνια μετά στις αρχές της Χιλιετίας.

«Ήταν πολύ εύκολο και της το είπα όταν ήταν δυο ετών. Πιστεύω ότι όποιος έχει ζήσει ιστορία υιοθεσίας θα πρέπει να το σκεφτεί πολύ σοβαρά από την αρχή και να το κάνει μέρος της ζωής του από τότε που το παιδί είναι σχεδόν βρέφος γιατί τότε δεν έχει ζήσει άλλη ζωή, ούτε άλλη ιστορία και του φαίνεται φυσιολογικό. Αν αργήσεις να του το πεις το παιδί σε θεωρεί ψεύτη μετά. Δε σε εμπιστεύεται σε κανένα τομέα. Το παιδί μου είναι το παιδί μου», αποκάλυψε η Μιμή Ντενίση για το πως αποκάλυψε την αλήθεια στην κόρη της.

Διαβάστε την συνέχεια στο Athensmagazine.gr