Κάποιοι σταμάτησαν στο δημοτικό: 11+1 διάσημοι Έλληνες που δεν τελείωσαν το σχολείο

4 γυναίκες και 8 άντρες

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Κάποιοι σταμάτησαν στο δημοτικό: 11+1 διάσημοι Έλληνες που δεν τελείωσαν το σχολείο

Τραγουδιστές, ηθοποιοί και παρουσιαστές. Ο καθένας επιτυχημένος στον δικό του κλάδο, όμως το παρελθόν τους δεν ήταν ρόδινο και οι δυσκολίες που είχαν να αντιμετωπίσουν από παιδιά τους επηρέασαν όλους διαφορετικά. Οι συγκεκριμένοι 12, ωστόσο, έχουν ένα κοινό. Δεν τελείωσαν ποτέ το σχολείο. Κάποιοι σταμάτησαν στο δημοτικό, άλλοι στο γυμνάσιο, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που σταμάτησαν λίγο πριν παραλάβουν το απολυτήριο λυκείου.

Οι 12 διάσημοι Έλληνες που δεν τελείωσαν το σχολείο

1. Πάνος Καλίδης

Είναι πλέον 46 ετών, έχει βρει τον έρωτα στα μάτια της make up artist Λεάννας Μάρκογλου, με την οποία έχει αποκτήσει τρία παιδιά. Σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε δηλώσει: «Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου να γίνω τραγουδιστής. Πήγα μέχρι την 6η Δημοτικού και στην 1η γυμνασίου έμεινα 2 φορές. Είχα ξεκινήσει και δούλευα σε οικοδομή, ζαχαροπλάστης, σερβιτόρος, μανάβης. Αλλά ο πατέρας μου τραγουδούσε και εγώ το είχα μέσα μου. Σιγά σιγά ασχολήθηκα με τα λαϊκά τραγούδια και ήρθε η δισκογραφία. Έγινε μόνο του».

Δείτε επίσης: Περήφανοι τσιγγάνοι: 5 επώνυμοι Έλληνες Ρομά - Για κάποιους δεν το γνωρίζαμε

Πάνος Καλίδης

2. Βασίλης Μπισμπίκης

Ο, επίσης, 46χρονος ηθοποιός που απασχολεί έντονα τα media για την σχέση του με την Δέσποινα Βανδή, είχε εξομολογηθεί: «Με σταμάτησαν και το σταμάτησα. Δεν το πήγαινα το σχολείο. Με έδιωξαν από σχολεία και του Λουτρακίου και της Κορίνθου, δεν είχε άλλα να πάω. Δεν γούσταρα, δε μου άρεσε. Δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς και οι γονείς μου, τους ξεφτίλιζα όπου πήγαινα, είχαν απαυδήσει οι άνθρωποι. Έκανα καταλήψεις, έπαιζα ξύλο, έβριζα τους καθηγητές».

3. Έλενα Παπαρίζου

Η 42χρονη τραγουδίστρια με καταγωγή από Ελλάδα και Σουηδία είχε αναφέρει στο παρελθόν πως σταμάτησε το σχολείο εξαιτίας της δουλειάς της, ενώ ήταν πολύ κοντά στο να το τελειώσει: «Δούλευα από τα 17 μου. Στην Α’ Λυκείου ξεκίνησε η καριέρα μου. Μετά το τέλος και της Β’ Λυκείου άρχισα να ταξιδεύω κι αυτός ήταν ο λόγος που δεν φοίτησα ποτέ στην τρίτη τάξη του λυκείου. Έχασα ένα κομμάτι από την παιδικότητά μου. Εργάστηκα σκληρά».

4. Νίκος Οικονομόπουλος

«Δεν τελείωσα το σχολείο. Έχω πάει γυμνάσιο. Στο Λύκειο, στην πρώτη τάξη, έμεινα από απουσίες. Δεν ήμουν τόσο καλός μαθητής. Μου άρεσε να πίνω τον καφέ μου τις δύο πρώτες ώρες και τις άλλες, μέχρι την τέταρτη δηλαδή, κοιμόμουν. Η μαμά δεν μου έλεγε κάτι. Λες και τα μάθαιναν...», είχε εξομολογηθεί σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο 40χρονος καλλιτέχνης.

5. Άντζελα Δημητρίου

Η σπουδαία τραγουδίστρια είχε αποκαλύψει πως σταμάτησε το σχολείο και ξεκίνησε να δουλεύει από τα 14 λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε στο σπίτι της: «Η μαμά μου ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ αλλά της το ξεπλήρωσα εγώ. Της είπα ότι θα σταματήσει τη δουλειά, θα την έχω στο σπίτι και θα της έχω χρυσή πολυθρόνα. Με τραυμάτισε αλλά με έκανε και πολύ δυνατή.

Όταν ένα παιδί δουλεύει από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα σε ένα εργοστάσιο, να μην έχω γάλα να πιώ γιατί ήταν ακριβό. Αν δεν είχαμε γάλα, είχαμε τσάι με παξιμάδι που έβαζα ζάχαρη και το έτρωγα. Τα πρώτα μου χρήματα τα ξόδεψα σε ένα μπακάλικο και σε έναν φούρνο και τα μοίραζα στα παιδιά της γειτονιάς. Η μητέρα μου συνέχισε για πολλά χρόνια να εργάζεται αλλά μετά από κάποιο διάστημα της είπα ότι θέλω να σταματήσεις εφόσον εγώ μπορώ να σου προσφέρω πράγματα. Όταν έφυγα να πάω στο Γιοχάνεσμπουργκ, πήρα κάποια σοβαρά λεφτά από τον Κοράκη για να πάω στην Αφρική. Εγώ πέταγα για να πάω στην Αφρική και η μητέρα μου στο σπίτι της χτύπησαν την πόρτα και της είπαν "Κύρια Ελένη, έχετε ένα πλυντήριο, ένα ψυγείο, μια τοστιέρα, μια τηλεόραση. Όλα αυτά είναι από την κόρη σας"».

6. Γιάννης Πλούταρχος

«Δεν τα πήγαινα καλά στο σχολείο. Είχα και μιας μορφής δυσλεξία... πήγα σε τεχνικό λύκειο, δεν μπόρεσα να προχωρήσω και τα παράτησα», είχε εξομολογηθεί με τη σειρά του, έχοντας αναφέρει πως για ένα μεγάλο διάστημα δούλευε με τον αδερφό του στη λαϊκή αγορά.

7. Θέμης Αδαμαντίδης

«Δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ, είχα δυσκολία συγκέντρωσης γιατί στο μυαλό μου είχα συνέχεια το τραγούδι. Άκουγα το μάθημα και παράλληλα σκεφτόμουν τραγούδια. Στα μαθηματικά, για παράδειγμα, έβρισκα τη λύση. Όχι, όμως, με τον τρόπο που έπρεπε, αλλά με δικούς μου υπολογισμούς. Εκεί συνειδητοποίησα πως δεν μπορούσα να συνεχίσω. Ο στόχος μου ήταν το τραγούδι. Δεν τελείωσα το σχολείο. Πήγα μέχρι τη Γ’ Γυμνασίου, δεν έβγαλα το Λύκειο», είχε πει δημόσια.

Δείτε επίσης: Τους βρήκαν νεκρούς μέρες μετά - Οι τραγικές ιστορίες 10 θρυλικών διάσημων Ελλήνων που πέθαναν μόνοι

8. Τάμτα

Η 43χρονη τραγουδίστρια αναγκάστηκε να σταματήσει το σχολείο, καθώς παντρεύτηκε στα 14 της. «Όσο περνάνε τα χρόνια, αναθεωρούμε πολλά… Αντιλαμβάνομαι πως αυτό που συνέβη, ο γάμος στα 14 είναι λίγο σοκαριστικό και μπορεί κάποιος να το χρεώσει στους γονείς μου, στην κοινωνία, σε πολλά. Όμως γινόταν. Στη δική μου περίπτωση παραέγινε νωρίς, αλλά στα 16-17 δεν ήταν κάτι τρομερό αν συμφωνούσαν οι οικογένειες… Δεν ήμουν παιδί που φλέρταρε, ήμουν έξω από αυτά…», είχε πει σχετικά με την απόφασή της.

9. Γιώργος Μαυρίδης

«Δεν είναι ότι δεν ήθελα να τελειώσω το σχολείο. Δεν μπορούσα να διαβάζω από πολύ μικρός, λόγω όλης της κατάστασης. Δεν χρειάζεται να αναφερθώ σε λεπτομέρειες. Θυμάμαι να κοιμάμαι στο θρανίο. Δεν μπορούσα να διαβάσω. Δεν είχα διάθεση να διαβάσω. Έφτασα σε μια ηλικία, στα 15 μου, που αναγκάστηκα να πηγαίνω στο Νυχτερινό της Ικτίνου γιατί θα έμενα στην ίδια τάξη. Δεν ήμουν και το καλύτερο παιδί. Ήμουν πολύ κακός για το σχολείο και έπρεπε να φύγω.

Τη μέρα δούλευα, το βράδυ πήγαινα στο σχολείο, το πρωί ξαναδούλευα. Όλα αυτά για να βγαίνω οικονομικά. Και μετά ήρθε το χαρτί για να πάω φαντάρος. Τα βάλαμε κάτω και αποφασίσαμε ότι ήταν καλύτερα να τελειώσω και με αυτή την υποχρέωση, για να επιστρέψω και να αρχίσω να δουλεύω. Εν τω μεταξύ, ήμουν έξι μήνες στον Άγιο Στέφανο στην Αθήνα», είχε εξομολογηθεί μιλώντας για τον πατέρα του που έμπαινε και έβγαινε συχνά από την φυλακή, με την μητέρα του να κάνει τα πάντα για να τον μεγαλώσει σωστά.

Γιώργος Μαυρίδης

10. Έφη Θώδη

Η λαϊκή τραγουδίστρια είχε αποκαλύψει πως τελείωσε την ΣΤ’ Δημοτικού και αποφάσισε να μην ξαναπάει στο σχολείο, καθώς έπρεπε να περπατάει ώρες με τα πόδια και να διασχίζει χωριά για να φτάσει εκεί και στην ίδια ηλικία ξεκίνησε να εμφανίζεται δειλά δειλά σε πανηγύρια και να τραγουδάει.

11. Γιάννης Μποσταντζόγλου

«Έχω κάνει πολλά λάθη, καλό είναι να τα αναγνωρίζεις. Έχω μείνει δύο χρονιές στο σχολείο, δεν τέλειωσα. Ήμουν βλάκας, θα ήθελα να ήμουν καλός μαθητής. Όχι για να αποδείξω κάτι, αλλά για να προχωρήσω ο ίδιος. Είχα αρχίσει πέντε γλώσσες, δεν έμαθα καμία», είχε δηλώσει ο ηθοποιός.

12. Δημήτρης Σταρόβας

Τέλος, καλλιτέχνης που όλοι λατρεύουν είχε πει: «Άρχισα να ασχολούμαι με τη μουσική από πολύ μικρός. Στα 16- 17 ήμουν ήδη επαγγελματίας. Δε σπούδασα τίποτα. Το γυμνάσιο ήταν τότε εξατάξιο και το παράτησα στην Ε’ τάξη. Ήμουν λίγο άγριο παιδί».

Δημήτρης Σταρόβας