Πέρασε κιόλας 1 χρόνος πένθους: 3 διάσημοι Έλληνες που έφυγαν από την ζωή το καλοκαίρι του 2023

Προσωπικότητες που άφησαν το στίγμα τους στην κοινωνία

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Μαριάννα Βαρδινογιάννη/NDP
Μαριάννα Βαρδινογιάννη/NDP

Η απώλεια προσωπικοτήτων που έχουν σημαδέψει την κοινωνία μας πάντα προκαλεί βαθιά συγκίνηση και αναστάτωση. Καθώς το καλοκαίρι του 2024 "τρέχει" το Youweekly.gr αποφάσισε να κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν και πιο συγκεκριμένα στο καλοκαίρι του 2023.

Αναπάντεχες απώλειες του τότε αφήνουν το στίγμα τους στον χρόνο και μας υπενθυμίζουν την ανθρώπινη αβεβαιότητα. Μέσα από αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τις ζωές και την κληρονομιά αυτών των εξαιρετικών ατόμων, αναδεικνύοντας τη σπουδαιότητα της κληρονομιάς τους για την Ελληνική κοινότητα και τον κόσμο.

Έλληνες που έχασαν την ζωή τους το καλοκαίρι του 2023

Λιζέτα Νικολάου

Στις 11 Αυγούστου 2023 η γνωστή τραγουδίστρια έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών. Τις τελευταίες ημέρες της ζωής της νοσηλευόταν σε ΜΕΘ έπειτα από σοβαρό τραύμα στο κεφάλι. Δείτε εδώ φωτογραφικό υλικό από την κηδεία της.

Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Στις 24 Ιουλίου η Μαριάννα Βαρδινογιάννη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών, αφήνοντας πίσω της ένα τεράστιο έργο.

Την είδηση του θανάτου της είχε γνωστοποιήσει το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, αναφέροντας το εξής: «Με βαθύτατη θλίψη, η οικογένεια Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη ανακοινώνει ότι η αγαπημένη σύζυγος, μητέρα και γιαγιά, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο», έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 24 Ιουλίου.

Δείτε επίσης: Βαρδής Βαρδινογιάννης: Η ιστορία του συζύγου της Μαριάννας - Η απόπειρα δολοφονίας και τα παιδικά του χρόνια

Η αείμνηστη πρόεδρος της «Ελπίδας» και Πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNESCO αγωνίστηκε ενάντια στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και είχε πλούσιο φιλανθρωπικό έργο για περισσότερα από 25 χρόνια.

Δείτε εδώ φωτογραφικό υλικό από την κηδεία της.

Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Νόνικα Γαληνέα

Στις 2 Ιουνίου 2023 η Νόνικα Γαληνέα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών μετά από προβλήματα υγείας που είχε τα τελευταία χρόνια. Η ηθοποιός ήταν πρώτη Ελληνίδα με 50 ολόκληρα χρόνια παρουσίας στο θέατρο και η μόνη που έχει πρωταγωνιστήσει 6 φορές στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Δείτε εδώ φωτογραφικό υλικό από την κηδεία της.

Νόνικα Γαληνέα
03-09-2019 Θέατρο Βράχων-"Οιδίπους Τύραννος".Αμαλία Μουτούση-Νόνικα Γαληνέα

Δείτε εδώ 20+1 διάσημους Έλληνες που έφυγαν από την ζωή γενικά το 2023.