Μαρία Σολωμού: Φαίνεται 30 αλλά δεν είναι - Η ηλικία, η καταγωγή και οι διάσημοι άντρες που πέρασαν από την ζωή της

Η ζωή και το παρελθόν της αγαπημένης Ελληνίδας ηθοποιού

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
2024/2005 - NDP
2024/2005 - NDP

Η Μαρία Σολωμού είναι μια από τις πιο αγαπητές και ταλαντούχες ηθοποιούς της σύγχρονης ελληνικής σκηνής. Γεννημένη στις 21 Ιανουαρίου 1974 στην Αθήνα, η Σολωμού έχει καταφέρει να ξεχωρίσει τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση, ενώ η ζωή της και οι προσωπικές της σχέσεις απασχολούν συχνά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Καταγωγή και Πρώτα Βήματα της Μαρίας Σολωμού

Μαρία Σολωμού
Η Μαρία Σολωμού σε παιδική ηλικία

Η Μαρία Σολωμού μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου και ανέπτυξε το ενδιαφέρον της για την υποκριτική από μικρή ηλικία. Αποφοίτησε από το Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν, μια από τις πιο φημισμένες δραματικές σχολές της Ελλάδας. Η εκπαίδευσή της εκεί την εξόπλισε με τα απαραίτητα εφόδια για μια επιτυχημένη καριέρα στο θέατρο και την τηλεόραση.

Επαγγελματική Καριέρα

Η Σολωμού έκανε το ντεμπούτο της στην τηλεόραση το 1998 με τη σειρά "Είσαι το ταίρι μου", όπου η ερμηνεία της αγαπήθηκε από το κοινό. Η επιτυχία αυτή την οδήγησε σε σημαντικούς ρόλους σε δημοφιλείς σειρές, όπως το "Μαρία η Άσχημη" και το "Το Σόι σου", όπου απέδειξε το ταλέντο της και στην κωμωδία.

Μαρία Σολωμού
24-10-2005 Πρεμιέρα Club 22.Μαρία Σολωμού

Στο θέατρο, η Μαρία Σολωμού έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες παραστάσεις, συνεργαζόμενη με μερικούς από τους πιο αναγνωρισμένους σκηνοθέτες και θεατρικούς οργανισμούς της Ελλάδας. Έχει ενσαρκώσει διάφορους ρόλους, από κλασικούς έως σύγχρονους, δείχνοντας την ευελιξία και την πολυπλευρότητα της ως ηθοποιός.

Προσωπικές Σχέσεις

Η προσωπική ζωή της Μαρίας Σολωμού έχει απασχολήσει συχνά τα μέσα ενημέρωσης. Ήταν για πολλά χρόνια σε σχέση με τον ηθοποιό Μάριο Αθανασίου, με τον οποίο έχουν έναν γιο. Η σχέση τους ήταν έντονα δημοφιλής στα μέσα ενημέρωσης, λόγω της κοινής τους καριέρας και της δημόσιας εικόνας τους. Παρά το γεγονός ότι η σχέση τους τελείωσε, διατηρούν καλές σχέσεις και συνεχίζουν να υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον επαγγελματικά και προσωπικά.

Δείτε επίσης: «Είχαμε σχέση 6 μήνες και έμεινα έγκυος» - Η σπάνια εξομολόγηση της Μαρίας Σολωμού για το δεύτερο παιδί με τον Μάριο Αθανασίου

Μαρία Σολωμού-Μάριος Αθανασίου
13-07-2005 Επίσημη πρεμιέρα θέατρο Σμαρούλα.Μαρία Σολωμού-Μάριος Αθανασίου

Μετά τον χωρισμό της με τον Μουζουράκη, η Σολωμού έχει επιλέξει να κρατά την προσωπική της ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, εστιάζοντας στην καριέρα της και την ανατροφή του γιου της. Ωστόσο, η παρουσία της στα κοινωνικά δίκτυα και οι εμφανίσεις της σε διάφορα δημόσια γεγονότα δείχνουν μια δυναμική και ανεξάρτητη γυναίκα που έχει επιλέξει να ακολουθήσει τον δικό της δρόμο.

Δείτε επίσης: Ήταν σχεδόν 8 χρόνια μαζί - Τι έκανε η Μαρία Σολωμού την ημέρα του γάμου του Μουζουράκη & της Κόζαρη

Πάνος Μουζουράκης-Μαρία Σολωμού
14-01-2019 Θέατρο Βρετάνια-Επίσημη πρεμιέρα "Βερβερίτσα".Πάνος Μουζουράκης-Μαρία Σολωμού

Πρόσφατα απασχόλησε αρκετά για την σχέση της με τον Mente Fuerte. Οι δυο τους μάλιστα είναι πολύ ενεργοί με κοινά βιντεάκια στο Tik Tok.

Σύγχρονη Καριέρα και Μελλοντικά Σχέδια

Η Μαρία Σολωμού συνεχίζει να εργάζεται ενεργά τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση. Τα τελευταία χρόνια έχει πρωταγωνιστήσει σε θεατρικές παραγωγές που έχουν λάβει θετικές κριτικές, ενώ παράλληλα συμμετέχει σε νέες τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές παραγωγές.

Η αγάπη της για την τέχνη και η αφοσίωσή της στη δουλειά της είναι εμφανείς σε κάθε της ρόλο. Αναγνωρίζεται ευρέως για την ικανότητά της να μεταμορφώνεται και να προσφέρει ερμηνείες που αγγίζουν το κοινό ενώ πλέον δραστηριοποιείται και πολύ έντονα στα social media με τα podcast της στο Youtube να πηγαίνουν πολύ καλά!