Απόστολος Λύτρας: Το παρελθόν του μεγαλοδικηγόρου - Η ηλικία, η καταγωγή και οι γυναίκες που πέρασαν από την ζωή του

Το σκάφος και οι φωτογραφίες από τα social media του

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
FB/Apostolos Lytras
FB/Apostolos Lytras

Από υπερασπιστής και κατήγορος βρέθηκε ο ίδιος κατηγορούμενος αντιμετωπίζοντας ένα πολύ βαρύ κατηγορητήριο. Ο Απόστολος Λύτρας το μεσημέρι της Πέμπτης 20/6 μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού καθώς η ανακρίτρια έκρινε ότι ο ποινικολόγος παραβίασε τους δύο από τους τρεις όρους που του επέβαλε.

Χαρακτηριστικά, κρίθηκε ότι παραβίασε τον όρο της υποχρεωτικής μετοίκησης καθώς και της απαγόρευσης προσέγγισης και επαφής με την Σοφία Πολυζωγοπούλου. Με αφορμή όλες αυτές τις εξελίξεις το Youweekly.gr κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν και σας παρουσιάζει πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον μεγάλο αυτό ποινικολόγο.

Δείτε επίσης: Σοφία Πολυζωγοπούλου: Ποια είναι η δικηγόρος σύζυγος του Απόστολου Λύτρα - Έχουν μαζί ένα παιδί

Ποιος είναι ο Απόστολος Λύτρας

Απόστολος Λύτρας
Απόστολος Λύτρας

Γεννημένος στην Αθήνα στις 5 Οκτωβρίου 1972 και με καταγωγή από τα Τρίκαλα, σπουδάζει νομική στην Ιταλία στην πόλη Ματσεράτα και επιστρέφει για να ασκήσει την δικηγορία στην Αθήνα. Είναι ένας από τους πιο προβεβλημένους δικηγόρους της Ελλάδας, με ένα μεγάλο δικηγορικό γραφείο στο Κολωνάκι και τα τελευταία χρόνια έχει χειριστεί μεγάλες ποινικές υποθέσεις (δείτε εδώ τις 10 πιο πολύκροτες που είχαν απασχολήσει την κοινή γνώμη).

Στη σελίδα του γραφείου του στο διαδίκτυο συστήνει τον εαυτό του κυρίως ως μαχόμενο δικηγόρο:

Apostolos Lytras
FB/Apostolos Lytras

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγο, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων, μέλος της Ένωσης Μαχόμενων Ποινικολόγων, μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Συνταγματικών και Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Δ.Σ.Α, μέλος της Ένωσης Νομικών, μέλος του Erga Omnes.

Δείτε επίσης: Ζήνα Κουτσελίνη: 4 επώνυμοι Έλληνες που την "σταύρωσαν" δημόσια για τον Λύτρα - «Βρωμιάρα, σιχαμένη, εμετική»

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βριλησσίων, μέλος του Οικουμενικού Ελληνισμού, μέλος Σωματείων Κοινωνικής Δράσης για την προστασία των ανηλίκων και για την καταπολέμηση της σχολικής βίας.

Διετέλεσε μέλος του ΔΣ Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Βριλησσίων και μέλος του τοπικού Συμβουλίου για την πρόληψη της παραβατικότητας, διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Βριλησσίων.

Έχει συμμετάσχει ως σύνεδρος και ομιλητής σε πολυάριθμα επιστημονικά σεμινάρια και συνέδρια.

Στο προφίλ του στο facebook με φίλους που φθάνουν σχεδόν τις 5.000 κυριαρχούν οι φωτογραφίες με την σύζυγό του και τις τρεις κόρες του αλλά και τα ταξίδια που έκανε με το σκάφος.

Απόστολος Λύτρας κόρες
Ο Απόστολος Λύτρας με τις τρεις κόρες του

Απόστολος Λύτρας  σκάφος
Ο Απόστολος Λύτρας με την Σοφία Πολυζωγοπούλου και την κόρη τους

Για πολλά χρόνια ήταν κάτοικος Βριλησσίων και τα τελευταία χρόνια έχει μετακομίσει στο Γέρακα. Πλέον μετά τον περιοριστικό όρο που του έχει επιβληθεί δεν μπορεί να κατοικήσει σε αυτό το σπίτι.

Απόστολος Λύτρας
Απόστολος Λύτρας και Γρηγόρης Αρναούτογλου