Αθηναΐς Νέγκα: Ο θάνατος στα 7 της, τα δυο διαζύγια, τα παιδιά και η λεύκη

Ποια είναι δημοσιογράφος

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Η Αθηναΐς Νέγκα γεννημένη το 1974 είναι κόρη του επιτυχημένου ηθοποιού Χρήστου Νέγκα, ο οποίος έπαιξε στον κινηματογράφο κυρίως σε δραματικούς αλλά και σε κωμικούς ρόλους. Όνειρο της ήταν να γίνει πολιτική επιστήμονας, ωστόσο τελικά έγινε δημοσιογράφος. Εργάστηκε σε κανάλια και εφημερίδες, όπως επίσης σε και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Είναι γνωστή για την ευθύτητα και τον δυναμικό της λόγο, και έχει συμβάλει στην κάλυψη ποικίλων θεμάτων τόσο σε ενημερωτικές όσο και σε ψυχαγωγικές εκπομπές.

Μερικές από τις τηλεοπτικές εκπομπές στις οποίες έχει συμμετάσχει και έκαναν επιτυχία ήταν οι: "Rodeo", μια ψυχαγωγική εκπομπή που προβλήθηκε στον ΣΚΑΪ, όπου συμμετείχε ως παρουσιάστρια μαζί με τον Βαγγέλη Περρή και οι "Νύχτες" μια εκπομπή πολιτιστικού περιεχομένου που προβλήθηκε στην ΕΡΤ.

Επιπλέον, έχει εργαστεί σε διάφορα ραδιοφωνικά προγράμματα και έχει γράψει άρθρα για πολλές εφημερίδες και περιοδικά, ενισχύοντας την παρουσία της στα μέσα ενημέρωσης με την ευρεία γνώση και την πολυδιάστατη προσέγγισή της στα θέματα της επικαιρότητας.

Ο θάνατος που βίωσε η Αθηναΐς Νέγκα σε ηλικία 7 ετών

Όταν ακόμα ήταν παιδί, η Αθηναΐς Νέγκα, βίωσε έναν πολύ σκληρό θάνατο, αυτόν του πατέρα της. Ο Χρήστος Νέγκας, πέθανε από ανακοπή καρδιάς στο Σούνιο ενώ κολυμπούσε, στις 21 Ιουνίου του 1981. Κηδεύτηκε στο Α΄ Νεκροταφείο. Το όνομα του ηθοποιού δόθηκε στον δημοτικό θερινό κινηματογράφο της Ζακύνθου.

Όσον αφορά για την μητέρα της, σε συνέντευξη της έχει πει πως: «Με τη μητέρα μου είμαστε πολύ διαφορετικές. Την εκτιμώ πολύ σαν άνθρωπο, είμαστε όμως πολύ διαφορετικές προσωπικότητες».

Αθηναΐς Νέγκα

Οι δυο γάμοι και τα διαζύγια

Όσον αφορά την προσωπική της ζωή, έχει κάνει δυο γάμους από τους οποίους έχει αποκτήσει και δυο παιδιά. Από τον πρώτο της γάμο με τον Χάρη Ζαχαρία έχει αποκτήσει μια κόρη η οποία σήμερα είναι 14 ετών. Με τον πρώην άντρα της σήμερα, έχουν πολύ καλές σχέσεις, όπως θα έπρεπε άλλωστε για χάρη της κόρης τους.

Αθηναΐς Νέγκα Χάρης Ζαχαρίας

Ο δεύτερος γάμος ήταν με τον κατά 14 χρόνια μικρότερο της, Γιάννη, ο οποίος δεν ήθελε να βρίσκεται στα φώτα της δημοσιότητας. Μαζί του απέκτησε επίσης μια κόρη το 2018. Το ζευγάρι ωστόσο χώρισε το 2022, με την ανακοίνωση να γίνεται μέσω ανάρτησης της στα social media.

«Υπήρχε αγάπη, υπάρχει αγάπη, αλλά υπάρχουν διαφορετικές ποιότητες, αγάπες που εξελίσσονται και αγάπες που κρατάνε χρόνια. Αυτό είναι και το πρόβλημα, όταν οι άνθρωποι χωρίζουν δεν άντεξε η αγάπη. Όταν αντέχει η αγάπη, μια χαρά πάνε όλα. Δεν με δυσκόλεψε στο να πάρω μια τέτοια απόφαση εφόσον υπάρχει και παιδί στη μέση. Δεν πρέπει να μπλέκουμε καθόλου τα παιδιά στα διαζύγια. Τα βάζουμε μπροστά, λέμε ατάκες ότι υπάρχει ένα παιδιά και δήθεν σχέσεις και γάμους», είχε εξομολογηθεί για το διαζύγιο της.

Αθηναΐς Νέγκα διαζύγιο

Η έλκη

Η Αθηναΐς Νέγκα έχει μιλήσει ανοιχτά και για την Έλκη, το αυτοάνοσο νόσημα από το οποίο πάσχει. Πρόκειται για αποχρωματισμό τμημάτων του δέρματος που προκύπτει από τη δυσλειτουργία ή τον θάνατο των μελανοκυττάρων.

«Περπατάς και σε ρωτάνε, τι έπαθες; Δεν έχει φάρμακο; Είμαστε πουά εμείς που έχουμε λεύκη. Αρχίζει ο καθένας και σου λέει τη βλακεία του. Όλες τις φάσεις τις πέρασα. Τώρα περνάω μία pride φάση, όπου βγάζω και τα δείχνω και δε χρειάζεται να ξοδεύομαι στο μέικ-απ.

Έχω ένα πουά χεράκι. Εμφανίστηκε όταν ήμουν 18, μετά την εφηβεία. Είναι μυστηριώδες αυτοάνοσο. Απλά φεύγει η μελανίνη, δεν σου συμβαίνει κάτι άλλο. Δεν πονάς, είναι καθαρά αισθητικό το πρόβλημα. Μου έχουν πει ότι έρχεται ένα φάρμακο, υπάρχουν καλά νέα για αυτή την πάθηση», έχει εξομολογηθεί.