Η Βάνα Μπάρμπα παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής του ΑΝΤ1, Πρωινό, και μίλησε συγκεκριμένα για τον Πέτρο Φιλιππίδη. Πριν από κάποια 24ωρα ο ίδιος βρέθηκε ξανά στο εδώλιο για τις δύο απόπειρες βιασμού που φέρεται πως είχε κάνει, ωστόσο η δίκη διεκόπη και πήρε αναβολή για τον Δεκέμβρη – δείτε εδώ τις δηλώσεις που έκανε ο ίδιος αμέσως μετά.

Με αφορμή, λοιπόν, το γεγονός αυτό, η ηθοποιός εξέφρασε την άποψή της, αποκαλύπτοντας τι πιστεύει η ίδια για τον κατηγορούμενο, αλλά και για τον γιο του, Δημήτρη, ο οποίος μετά από πολύ καιρό βρίσκεται ξανά στο θεατρικό σανίδι.

Οι δηλώσεις της Βάνας Μπάρμπα για τον Πέτρο Φιλιππίδη

«Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να πάνε όλα καλά. Του στέλνω ευχές και αγάπη. Δεν πιστεύω ότι ο Πέτρος είναι ένας άνθρωπος που έκανε όλα αυτά που του πρόσαψαν. Πιστεύω ότι είχε ίσως κι αυτός την έπαρση της εξουσίας που έχουμε όλοι και το έχω περάσει κι εγώ αυτό. Δεν έβλεπα τους άλλους καμιά φορά. Αλλά εγώ προσωπικά, έχω μέσα στην καρδιά μου ένα ένστικτο περίεργο. Παρά ταύτα η δικαιοσύνη γνωρίζει κι εύχομαι να πάνε όλα καλά και να μην πάει άλλο πίσω. Εύχομαι να τον δούμε καλά και πάνω από όλα να ξαναγυρίσει στο θέατρο», είπε αρχικά και επισήμανε για τον γιο του:

«Θα πάω αύριο να δω τους “Ήρωες” και θα πάω να του δώσω μία μεγάλη αγκαλιά γιατί αυτό το παιδί πέρασε πάρα πολλά. Και όσοι υποστηρίζαμε τον Πέτρο περάσαμε δύσκολα».

Τέλος, δήλωσε: «Δε θα συνεργαζόμουν με τον Πέτρο στο θέατρο γιατί θα έλεγαν ότι πάω να εξαγοράσω – δεν ξέρω αν είναι σωστή λέξη – την υπεράσπιση που του έκανα και να ζητήσω ένα αντάλλαγμα. Τον υπερασπίστηκα με αγάπη γιατί έτσι ένιωσα. Πάντα μιλάω με τον Πέτρο, βρεθήκαμε σε άσχημες στιγμές. Αυτό τιμάει κι εμένα, γιατί εγώ δεν τον ήξερα από πριν. Εγώ φοβήθηκα λίγο με τα social media ότι αύριο θα είναι η σειρά ολονών και πρέπει να το παλέψουμε και να σηκώσουμε το ανάστημά μας, γιατί μπορούμε».

Άλλα δύο πρόσωπα που τον υπερπασπίζονται

Μάνος Ιωάννου

Έχει δηλώσει για εκείνον: «Πού είναι το metoo αυτήν την στιγμή; Δεν ακούγεται… Ήταν μοδάτο τότε πολύ. Κάποια πράγματα έπρεπε να γίνουν, αλλά το παρατράβηξαν με πολύ λάθος ανθρώπους. Ας θυμηθούμε τι κάναμε στα 20 και στα 30 μας και μην βγαίνουμε στα 50 να κατηγορήσουμε άλλους. Σταυρώσαμε τον Λιγνάδη και τον Φιλιππίδη και καθάρισε το θέατρο; Δεν έχω καταλάβει τελικά τι ήθελαν να κάνουν. Αν το έχει κάνει ο οποιοσδήποτε, να μπει φυλακή και ισόβια. Είμαι υπέρ στο να γίνονται οι καταγγελίες αλλά με τον σωστό τρόπο».

Νεφέλη Ορφανού

«Δεν είχα ποτέ κακή συνεργασία. Θέλω να πω γι’ αυτά που ακούστηκαν ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι ένα πολύ χαρισματικό άτομο. Τον έχω υποστηρίξει γιατί ήταν απ’ αυτούς που όταν ξέμεινα από λεφτά, ήρθε, κλείδωσε την πόρτα του καμαρινιού και με ρώτησε πόσα χρήματα χρειάζομαι. Δεν μου το είπε ούτε ένας άνθρωπος δικός μου αυτό», έχει πει για εκείνον.

Στο ενδεχόμενο να συνεργαστεί ξανά μαζί του, η ηθοποιός απάντησε θετικά λέγοντας: «Ναι, αμέ, εξαρτάται και τον υπόλοιπο θίασο βέβαια. Γιατί να μην συνεργαστώ μαζί του; Τον έχουν πολεμήσει. Τώρα αν ο Πέτρος έχει κάποια προβλήματα, δεν το ξέρω εγώ, αλλά ο γιατρός του. Εγώ ξέρω ότι σε μένα φέρθηκε άψογα. Είχε κατορθώσει για μένα, επειδή ήταν σκηνοθέτης, να παίρνω και ένα πολύ καλό μισθό».