Ο φυσιοθεραπευτής του, Ντιόγκο Ζότα, Μιγκέλ Γκονσάλβες, έδωσε μια αναλυτική και συγκινητική μαρτυρία για τις τελευταίες ώρες του ποδοσφαιριστή, διαψεύδοντας ψεύδη που κυκλοφορούν. Είχε συνεργαστεί με τον ποδοσφαιριστή μόλις πέντε ώρες πριν το μοιραίο δυστύχημα, καθώς ο παίκτης αντιμετώπιζε ένα σπάνιο πρόβλημα, πνευμοθώρακα (κατάρρευση πνεύμονα) – δείτε πότε θα γίνει η κηδεία του.

Όσα είπε ο γιατρός του Ζότα

«Τον αποχαιρέτησα μαζί με τον αδερφό του, Αντρέ, γύρω στις 8:30 μ.μ. Ο αδερφός του αποφάσισε να πάει μαζί του, να τον συνοδεύσει στο ταξίδι, και έτσι θα περνούσαν και περισσότερο χρόνο μαζί», δήλωσε ο Μιγκέλ Γκονσάλβες στην πορτογαλική εφημερίδα Record.

Ο Ντιόγκο Ζότα στο Instagram
@diogoj_18 / Instagram

Δείτε επίσης: Σοκάρει το βίντεο από το σημείο του δυστυχήματος του Ντιόγκο Ζότα – Δεν μπορούσαν να ταυτοποιήσουν το σώμα του

«Θα ταξίδευαν νύχτα επειδή είχε πιο δροσερό καιρό, αλλά δεν πήγαιναν απευθείας. Μου είπε ότι το ταξίδι θα διαρκούσε περίπου οκτώ ώρες, αλλά θα σταματούσαν σε ένα ξενοδοχείο στην περιοχή του Μπούργκος για να ξεκουραστούν. Ο Ντιόγκο ήταν πολύ ενήμερος για τον επαγγελματισμό του. Υποτίθεται ότι θα έφταναν στο Σανταντέρ σήμερα, θα έπαιρναν το πλοίο και μετά θα πήγαιναν στην Αγγλία. Η οικογένεια θα έφτανε αργότερα με αεροπλάνο, θα οργάνωνε τη ζωή τους το Σαββατοκύριακο και μετά, τη Δευτέρα, είχαν ιατρικό ραντεβού στο Λίβερπουλ για να αξιολογήσουν την κατάσταση.

Η ανάρρωση ήταν εξαιρετική, ήταν αναμφίβολα ένας απαράμιλλος επαγγελματίας. Ακολουθούσε αυστηρά ό,τι του έλεγα, όπως μπορούσες να δεις από τον τρόπο που ανάρρωνε. Η βάση του δεξιού πνεύμονά του είχε καταρρεύσει λίγο, αλλά με την μετεγχειρητική φυσικοθεραπεία ήταν πρακτικά άψογος. Όταν τον άφησα χθες, δεν πονούσε πλέον και επρόκειτο να επιστρέψει στο Λίβερπουλ. Ήταν ενθουσιασμένος, σίγουρος για την ανάρρωσή του και ενθουσιώδης για την επόμενη σεζόν. Μου είπε ότι δεν θα πήγαινε στην προετοιμασία που πηγαίνει η Λίβερπουλ στην Ιαπωνία για να ενισχύσει την ανάρρωσή του, πίστευε ότι θα είχε μια σπουδαία σεζόν», αποκάλυψε επίσης.