Σήμερα, Πέμπτη 16/01, η Ιωάννα Παλιοσπύρου κατέφτασε στα δικαστήρια του Εφετείου Αθηνών μαζί με τους δικηγόρους της, o κ. Αλεξανδρής και την Σοφία Πολυζωγοπούλου. Η ίδια, δεν παραχώρησε δηλώσεις, ωστόσο, στις κάμερες του Buongiorno του MEGA, μίλησε ο συνήγορος του θύτη της.
Ο γολγοθάς της Ιωάννας Παλιοσπύρου που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια, έπεσε θύμα άγριας επίθεσης από μία άγνωστη γυναίκα, η οποία την περίμενε μετά τη δουλειά της και της έριξε βιτριόλι στο πρόσωπο, καθώς νόμιζε πως εκείνη μιλούσε με τον σύντροφό της συνεχίζεται. Μετά από πολλά χειρουργεία που έχει πραγματοποιήσει για να μπορέσει να δει το πρόσωπό της όπως ήταν παλιά πριν από την επίθεση, και πολλές δίκες μετά, η υπόθεση δεν έχει κλείσει ακόμα – Δείτε εδώ τι είχε πει σε πρόσφατη συνέντευξη της.
Η άφιξη της Ιωάννας Παλιοσπύρου στα δικαστήρια
Η Ιωάννα Παλιοσπύρου λοιπόν, όπως μετέδωσε σε απευθείας σύνδεση η εκπομπή του MEGA, έφτασε στα δικαστήρια προκειμένου να ξεκινήσει η δίκη η οποία εμμένεται να λάβει μέρος από στιγμή σε στιγμή, ενώ, λίγο νωρίτερα κατέφθασε και η κατηγορούμενη για την επίθεση εις βάρους της, Έφη Κακαραντζούλα.
Η δράστιδα με το σημερινό δικαστήριο ζητά τη μείωση της ποινής της σε δεύτερο βαθμό, καθώς αρχικά είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό με κάθειρξη 15 ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας χωρίς αναστολή. Μάλιστα, σύμφωνα με τις εξελίξεις της τελευταίας στιγμής, η ίδια παραιτήθηκε από την έφεση της για τη μείωση της ποινής της με γραπτή δήλωση της. Ο λόγος πίσω από την πράξη της αυτή είναι για να δείξει την μετάνοια της στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.
Ο συνήγορος της κατηγορούμενης, μίλησε στις κάμερες της εκπομπής, και είπε σχετικά με τα παραπάνω: «Ένα είναι το αντικέιμενο της σημερινής συνθήκης. Αν το αδίκημα το οποίο διέπραξε η εντολέας μου, θα χαρακτηριστεί απόπειρα ανθρωποκτονίας, όπως λανθασμένα κατά την άποψη μου το χαρακτήρισε το πρωτόδικο δικαστήριο, ή αν θα θεωρεί βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη που και η νομολογία και η θεωρία και όλος ο νομικός κόσμος της χώρας δέχονται. Αυτό είναι το αντικείμενο αυτό της δίκης.
Θα υπάρξει ένα ακόμη αίτημα, το οποίο θα το ανακοινώσω πρώτα στο δικαστήριο και μετά θα σας το εκθέσω. Εξέφρασε τη συντριβή και τη μεταμέλεια της ήδη από την ανάκριση και το πρωτόδικο δικαστήριο. Η δήλωση φυσικά της μεταμέλειας δεν έγινε δεκτή από την παθούσα, πράγμα που είναι λογικό και κατανοητό. Θα θέλαμε να είχε γίνει δεκτή. Συγνώμη έχει ζητήσει από το πρωτόδικο δικαστήριο, αλλά αυτά όταν έρθει η δικονομική ώρα της απολογίας της, αλλά θα υπάρξει ένα αίτημα το οποίο θα προβληθεί πρώτα στο δικαστήριο και στη συνέχεια θα σας ενημερώσω. Η εντολέας μου ήθελε να τραυματίσει και όχι να σκοτώσει. Δολοφονία με βιτριόλι δεν υπάρχει».


">
">
">
">
">
">
">