Ο Γιώργος Λιάγκας στην εκπομπή «Το Πρωινό», σχολίασε σήμερα, Δευτέρα 2 Μαρτίου τα όσα έγιναν στην πορεία για τα τρία χρόνια της τραγωδίας των Τεμπών. Ο παρουσιαστής θέλησε να εκφράσει τις προσωπικές του απόψεις σχετικά με το ότι η Μαρία Καρυστιανού δεν πραγματοποίησε ομιλία, όπως είχε κάνει πέρυσι, στον κόσμο που παρευρέθηκε στην πορεία, αλλά και για την ομιλία της μητέρας του μηχανοδηγού του τρένου.

Η τοποθέτηση του Γιώργου Λιάγκα για την ομιλία της μητέρας του μηχανοδηγού

Σε συζήτηση που έγινε στο «Πρωινό» επάνω στα πρόσφατα γεγονότα των ημερών, ο Γιώργος Λιάγκας είπε: «Ουσιαστικά της απαγορεύτηκε να βγάλει ομιλία. Την απαξίωσαν, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βγάλει ομιλία. Για εμένα αυτό που έγινε το Σάββατο, είναι και η ταφόπλακα…γνώμη μου, γιατί αν δεν είναι ενωμένοι.. Όσοι θέλουν τη συγκάλυψη, δεν ξέρω ποιοι είναι, τώρα πρέπει να χαίρονται με αυτές τις εξελίξεις. Διαλύθηκε όλο το κίνημα των γονέων που ήταν ενωμένοι. Διαλύθηκε από την πολιτική φιλοδοξία της Καρυστιανού; Μπορεί και να διαλύθηκε από αυτό, ναι. Μπορεί η πολιτική της φιλοδοξία να διέλυσε, εκ του αποτελέσματος, την ένωση των γονέων» Η ίδια η Καρυστιανού τοποθετήθηκε μετά την λήξη της πορείας για το γεγονός ότι δεν της επιτράπηκε να μιλήσει, λέγοντας πως «Λυπάμαι μόνο βαθιά που αυτή την ιερή μέρα κακόβουλες ψυχές δεν δείχνουν στοιχειώδη σεβασμό παρά μόνο καλλιεργούν τη διάσπαση και τον διχασμό» (δες εδώ όλη την τοποθέτηση).

Πορεία Τεμπών

«Και τώρα μαθαίνουμε κι άλλα πράγματα. Βγήκε η χαροκαμένη μάνα του μηχανοδηγού, που κάποιοι τον είχαν βγάλει λαθρέμπορα, παράνομο φορτίο δεν ξέρω αν υπήρχε, δεν αποδείχτηκε, άρα βγαίνει και λέει “εμένα γιατί με απέκλεισαν, δεν έχασα παιδί, δεν κλαίω;”» Για τον θάνατο του μηχανοδηγού, οποίος εδώ και τρία χρόνια έχει προκαλέσει πολλά ερωτήματα, αναφέρθηκε στην πορεία, συμπληρώνοντας: «Ο μηχανοδηγός για κάποια λεπτά έβλεπε τον θάνατο και έζησε την φρίκη, ενώ οι άλλοι πέθαναν ακαριαία. Τη γυναίκα αυτή για 3 χρόνια την είχαν αποκλείσει οι άλλοι γονείς. Γιατί κάποιοι της είχαν φορτώσει τη ρετσινιά της μητέρας του λαθρέμπορου, λες κι αν αυτός ήταν λαθρέμπορος, η μητέρα του δεν έχει δικαίωμα να κλάψει. Σκεφτείτε πού έχουμε φτάσει. Δεν έχασε το παιδί της; Του κολλήσαμε μια ρετσινιά σαν κοινωνία, δεν την αποδείξαμε ποτέ, η άλλη κάνει πολιτική καριέρα με τη ρετσινιά, γιατί ακόμα η Καρυστιανού αυτό ισχυρίζεται, ότι υπήρχε παράνομο φορτίο. Δεν αποδείχτηκε και δεν θα αποδειχθεί ποτέ αυτό. Και οι άλλοι με τη ρετσινιά, την στέρησαν το δικαίωμα να κλάψει δημόσια το παιδί της. Ακόμα και σε αυτό διχασμός;»

Γιάννα Βούλγαρη
η μητέρα του μηχανοδηγού της μοιραίας αμαξοστοιχίας, Γιάννα Βούλγαρη

Τι μας είπε η μη-ομιλία της Καρυστιανού στην πορεία

Το γεγονός ότι φέτος η Μαρία Καρυστιανού δεν μίλησε στον κόσμο που την περίμενε με προσμονή, είναι κάτι το οποίο αναμφίβολα προκάλεσε πολλά ερωτηματικά και σχολιασμούς από τα μέσα, καθώς φανερώνει μία ρήξη ανάμεσα σε εκείνη και τους υπόλοιπους γονείς των θυμάτων του μοιραίου δυστυχήματος. «Εγώ διαφωνώ που δεν άφησαν την Καρυστιανού να μιλήσει. Όμως, πλήρωσε το τίμημα της επιλογής της. Γιατί πια οι υπόλοιποι την καταχώρησαν στα πολιτικά πρόσωπα. Όταν η μάνα της Μάρθης και άλλοι, έβγαλαν ότι το παιδί αυτής της γυναίκας (της μητέρας του μηχανοδηγού) είναι λαθρέμπορας, τώρα που δεν αποδείχτηκε αυτό, ζήτησαν ένα συγγνώμη από τη μάνα αυτή; Εγώ δεν παίρνω θέση, είμαι με όλους τους γονείς, λέω ότι μπήκε ταφόπλακα, είναι ο διχασμός των γονέων» είπε ο Λιάγκας, σημειώνοντας πως το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει συνεργασία και κατανόηση μεταξύτων γονέων, προκειμένου να κατορθώσουν να πάρουν την πολυπόθητη δικαίωση.

Καρυστιανού
Η Μαρία Καρυστιανού στην συναυλία για τα Τέμπη το 2024