Η Ευδοκία Ρουμελιώτη άνοιξε την καρδιά της και μίλησε για μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής της, όταν η διαδικασία υιοθεσίας ενός παιδιού με αναπηρία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Η ηθοποιός, που ήταν καλεσμένη στην εκπομπή Πρωίαν σε είδον, αναφέρθηκε με συγκίνηση στη σχέση που ανέπτυξε η οικογένειά της με το παιδί, το οποίο τελικά δεν μπόρεσε να μείνει μαζί τους.

Μιλώντας στον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά, η Ευδοκία Ρουμελιώτη αποκάλυψε πώς το παιδί μπήκε ξαφνικά στη ζωή τους και τους άλλαξε για πάντα. «Δεν το περιμέναμε, μπήκε στη ζωή μας χωρίς να καταλάβουμε κι εμείς πώς συνέβη», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: Ευδοκία Ρουμελιώτη: Τι είναι η ρευματοειδή αρθρίτιδα από την οποία πάσχει;

Ευδοκία Ρουμελιώτη: «Ή το παίρνεις ή το αφήνεις να πεθάνει»

Η ηθοποιός εξήγησε πως η απόφαση να το μεγαλώσουν ήταν μονόδρομος: «Ή αφήνεις το παιδί να πεθάνει – γιατί αν πήγαινε σε ίδρυμα θα πέθαινε – ή το παίρνεις».

Η ίδια και ο σύζυγός της δεν δίστασαν ούτε στιγμή: «Μας φάνηκε φυσικό, δεν είχαμε να διαπραγματευτούμε κάτι». Το παιδί έμεινε μαζί τους μέσω αναδοχής, ενώ περίμεναν να ολοκληρωθεί η διαδικασία της υιοθεσίας.

Το «όχι» που τους πλήγωσε και ο δύσκολος αποχωρισμός

Παρά τις προσδοκίες τους, η υιοθεσία δεν εγκρίθηκε. Οι αρμόδιες υπηρεσίες έκριναν ότι το παιδί δεν μπορούσε να μεγαλώσει μαζί τους, καθώς θεωρήθηκε ότι το περιβάλλον τους δεν ήταν κατάλληλο. «Θεώρησαν πως το παιδί θα κόλλαγε διάφορες ασθένειες από τον γιο μας, επειδή είχε αρχίσει να πηγαίνει σχολείο. Κατά την άποψή μου όλα αυτά ήταν μπούρδες», είπε με απογοήτευση.

Ο αποχωρισμός ήταν επώδυνος τόσο για εκείνη όσο και για τον γιο της, Δημήτρη. «Ήταν πολύ δύσκολο για όλη την οικογένεια. Ευτυχώς, δεν κάναμε το λάθος να πούμε στον γιο μας ότι το παιδί ήταν αδερφός του. Ήμασταν ξεκάθαροι ότι μπορούσε να το αγαπήσει σαν αδερφό του, αλλά δεν ήταν βιολογικά αδέρφια».

Το παιδί βρήκε νέο σπίτι

Παρότι η ίδια και η οικογένειά της δεν μπόρεσαν να υιοθετήσουν το παιδί, κατάφεραν να το βοηθήσουν να φύγει από το ίδρυμα. «Ζει τώρα με μια άλλη γυναίκα. Δεν το βλέπουμε, αλλά μαθαίνουμε νέα του», δήλωσε η Ευδοκία Ρουμελιώτη, προσθέτοντας πως, παρά την πικρία, το σημαντικό είναι ότι το παιδί βρήκε ένα σπίτι.