Περίπου ένας μήνας έχει περάσει από την ημέρα που ο αείμνηστος καλλιτέχνης, Διονύσης Σαββόπουλος, έφυγε από την ζωή – δείτε εδώ φωτογραφίες από την κηδεία του. Έτσι λοιπόν, εχθές, Τετάρτη 12 Νοεμβρίου, κυκλοφόρησε ο νέος του δίσκος, του οποίου η δημιουργία είχε ξεκινήσει πριν από τρία χρόνια και λέγεται «Το ροκ του μέλλοντος».

Την αρχική ιδέα και την επιμέλεια του δίσκου ανέλαβε από την πρώτη στιγμή ο στενός του συνεργάτης, Ορέστης Πλακίδης, ο οποίος σήμερα, Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, μίλησε στην εκπομπή Buongiorno σχετικά με τα όσα θα ακούσουμε. Όπως αποκάλυψε, ο δίσκος περιλαμβάνει 16 αγαπημένα τραγούδια του αείμνηστου καλλιτέχνη σε νέες διασκευές με πιο σύγχρονα στοιχεία. Η δουλειά αυτή ήταν ήδη προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει αυτή την περίοδο και δεν έγινε εξαιτίας του θανάτου του σπουδαίου δημιουργού.

Κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος του Διονύση Σαββόπουλου μετά το θάνατό του

Ο Ορέστης Πλακίδης, μιλώντας για το νέο αυτό έργο, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν είχε σκοπό αφιερώματος, ήταν μια ιδέα δική μου. Επειδή εγώ βάζω πολύ ηλεκτρονικό στοιχείο μέσα στο υλικό, η ιδέα ήταν επειδή δούλευα πολλά χρόνια με τον Διονύση Σαββόπουλο, ήταν να συνδυάσουμε την φωνή του Σαββόπουλου με πιο μοντέρνα στοιχεία μέσα. Είναι η φωνή του στα τραγούδια, ήταν μια συνεργασία που την είχαμε συζητήσει από πριν, το ήξερε, τα ηχογραφήσαμε μαζί αυτά τα τραγούδια. Ήταν άνθρωπος που του άρεσε το ηλεκτρονικό στοιχείο, ήταν τρία χρόνια πριν που μου είπε “Ορέστη πάμε να το κάνουμε”. Ήταν η βασική ιδέα να μεταφέρουμε το σύγχρονο στοιχείο για να το περάσουμε στη νέα γενιά».

Διονύσης Σαββόπουλος
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν στο δίσκο, είναι ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Πάνος Μουζουράκης και η Klavdia. Μάλιστα, ο Γιάννης Ζουγανέλης μιλώντας στην εκπομπή, είπε χαρακτηριστικά: «Έχω την ξεχωριστή θέση να ερμηνεύω ένα τραγούδι που λάτρεψα, τον “πολιτευτή”. Ήταν επιλογή του Διονύση, είναι δυνατόν να πεις όχι; Όταν με πήρε ο Ορέστης του είπα πληρώνω για να συμμετέχω. Ο Διονύσης τον είχε ακούσει τον δίσκο και μας είπε ότι αισθάνεται πάρα πολύ ωραία».

Διαβάστε επίσης: Το μυστικό που πήρε μαζί του ο Διονύσης Σαββόπουλος – Το γνώριζαν μόνο τέσσερις άνθρωποι

Το τελευταίο ιδιόχειρο σημείωμα μετά το θάνατό του

Πριν από λίγες ημέρες, στην εκπομπή του ΣΚΑΪ προβλήθηκε και το τελευταίο ιδιόχειρο σημείωμα του Διονύση Σαββόπουλου, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο δίσκο, στο οποίο έγραφε: «Με συγκινεί, Ορέστη μου, που καταγίνεσαι με τα κομμάτια μου τόσα χρόνια. Πολύ σε ευχαριστώ. Ολόκληρο άλμπουμ έβγαλες με τις μερακλίδικες διασκευές σου. Ευχαριστώ ολοψύχως και τους νέους συναδέλφους που τραγουδάνε τα τραγούδια μου σε αυτό το άλμπουμ με τον τρόπο τους. Τους δίνουν νέο αέρα, έτσι είναι το σωστό. Τέλος, ευχαριστώ ω εταιρία, που έδωσες την ευκαιρία σε αυτή τη δουλειά των παιδιών να βγει ολοκληρωμένη και φροντισμένη».

«Το Ροκ του Μέλλοντός Μας» θα κυκλοφορήσει αρχικά ψηφιακά και στη συνέχεια σε CD και βινύλιο.