Ο Δημήτρης Παπανώτας, σήμερα, Κυριακή 1η Ιουνίου βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Καλύτερα δεν γίνεται στο ALPHA TV και παραχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντευξη. Ο δημοσιογράφος που τον βλέπουμε καθημερινά μέσα από την εκπομπή Happy Day, μίλησε μεταξύ άλλων για την «επίθεση» που δέχτηκε πέρυσι όταν ασχολήθηκε με την πολιτική και εντάχτηκε στο κόμμα ΣΎΡΙΖΑ, για την «κόντρα» που έχει δημιουργηθεί με την Μπέττυ Μαγγίρα, αλλά και για τη «μυστική συνταγή» της εκπομπής της Σταματίνας Τσιμτσιλή.

Ο Δημήτρης Παπανώτας στο Καλύτερα δεν γίνεται

«Δέχτηκα μια επίθεση χυδαία. Με άδειασαν χυδαιότητα»

Ο Δημήτρης Παπανώτας λοιπόν, αρχικά, μιλώντας στην εκπομπή στράφηκε στην παρουσιάστρια και της αποκάλυψε ότι της χρωστάει πολλά λόγω της στήριξης που δέχτηκε από εκείνη όταν δέχτηκε επίθεση πέρυσι, όταν ο Στέφανος Κασσελάκης τον έθεσε εκτός ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν δηλώσεις του αναφορικά με την κακοποίηση γυναικών και την έμφυλη βία – δείτε εδώ αναλυτικά τι συνέβη. Συγκεκριμένα, είπε χαρακτηριστικά:

«Σου χρωστάω κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Ο Δημήτρης που βλέπεις σήμερα, είναι άλλος από αυτόν που ήξερες. Αυτό που έπαθα πέρυσι με τα πολιτικά, ήσουν από τους πρώτους που με υποστήριξαν γιατί με ξέρεις από 90s. Δέχτηκα μια επίθεση χυδαία. Με άδειασαν χυδαιότητα, με κλόνισε σαν άνθρωπο. Έχω πάθει μια απάθεια. Και ευχαριστώ εσένα και 3-4 συναδέλφους που με στήριξαν.

Κάποια πράγματα που έχω κάνει καλά τα ξεχνάω, την βοήθεια που είχα δώσει σε γυναίκες που κακοποιούνταν στη δεκαετία του 90 είναι πολλές ιστορίες. Είχα πάει πολλές φορές στο Τμήμα της Κηφισιάς με κακοποιημένες γυναίκες γιατί εγώ ήμουν επώνυμος οι διαδικασίες λίγο επιταχύνονταν. Μετά από όλα αυτά που τότε δεν υπήρχε καν το metoo. Δεν μου στάθηκε κανείς, κάποιοι κυνηγούσαν να με σκοτώσουν, και μετά όλο αυτό που έγινε πέρυσι… ε όχι ρε φίλε».

«Τα ΜΜΕ έχουν πολλή αχαριστία και κομπλεξισμό»

Στη συνέχεια, αποκάλυψε ότι ίσως ξανά ασχοληθεί με την πολιτική στο μέλλον αλλά και για την επιλογή του να ασχοληθεί με τα Media, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχω κάνει 6.000 κεντρικά δελτία ειδήσεων. Στα media μου αρέσει η αγάπη που παίρνεις από τον κόσμο, η επαφή που έχεις, που σου λένε τα προβλήματα τους και σου λένε πες τα για εμάς. Είναι θεωρώ το πιο ωραίο, πολλές φορές έχω πει θα τα παρατήσω. Τα ΜΜΕ έχουν πολλή αχαριστία και κομπλεξισμό. Απαντάω γιατί ξέρω τα κίνητρα.

Το αποκορύφωμα ήταν στη περιπέτεια που είχα με τον ΣΥΡΙΖΑ πέρυσι, είχα 10.000 μηνύματα. ό, τι έχω πει είναι ακριβώς όπως το έχω πει, κάποιος πρέπει να παρακινήσει τις γυναίκες να μην ανέχονται την βία. Αν θα ξανά έμπαινα στην πολιτική θα έμπαινα για τον κόσμο στην αριστερά που με χαρακτηρίζει σαν ιδεολογία. Τα έχουν όλοι μπερδεμένα στο μυαλό τους, το καλό είναι ότι υπάρχει η Θεία Δίκη. Όλα εδώ πληρώνονται και η ζωή είναι μικρή για να κρατάς κακίες.

Η πολιτική χρειάζεται μια προσωπικότητα σαν τον Αλέξη Τσίπρα. Ο κόσμος μου στέλνει μηνύματα ότι η Βουλή με χρειάζεται για να λέω την αλήθεια. Θα δούμε. Έχω τις επαφές μου, δεν βιάζομαι γιατί αν θες να μιλήσουμε πολιτικά, συνολικά στις δημοσκοπήσεις η αριστερά συγκεντρώνει περισσότερα από την Νέα Δημοκρατία και δεν προβληματίζεται κανείς. Δεν ασχολούμαι με παρουσιάστριες δεύτερες και όγδοες γιατί η ουσία ήταν “να φεύγει άλλος ένας από τη μέση”. Έτσι όπως ούρλιαζε η κυρία Μαγγίρα στην εκπομπή της ήταν ανόητο, αυτό ήταν, να αδειάζουμε σιγά-σιγά».

Η «μυστική» συνταγή της επιτυχίας του Happy Day

Αναφερόμενος στην ομάδα του Happy Day και την φαινομενική επιτυχία της τα τελευταία 11 χρόνια, είπε χαρακτηριστικά: «Έχω σκεφτεί και εγώ για την επιτυχία της εκπομπής, αυτό συμβαίνει όταν δεν υπάρχει “δελφίνι” μέσα στην ομάδα. Νιώθουμε μια τηλεοπτική παρέα, δεν είμαστε ο παρουσιαστής και το πάνελ, που το λένε κάποιοι τηλεοπτικά, ο κάθε ένας έχει τον ρόλο του. Κανείς από την ομάδα δεν επιβουλεύεται τη θέση του κεντρικού παρουσιαστή. Ακόμα και όταν τσακωνόμαστε είναι όταν τσακώνεσαι με έναν φίλο σου».

Η «κόντρα» με την Μπέττυ Μαγγίρα

Σχετικά με τον σάλο που είχε δημιουργηθεί ανάμεσα στον ίδιο και την Μπέττυ Μαγγίρα, είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ με την Μπέτυ Μαγγίρα το συνέχιζα εγώ περισσότερο γιατί εγώ ήμουν ο θιγμένος. Όταν μου είπε ότι δεν με σέβεται τι άλλο να πούμε; Σεβόμαστε τον εγκληματία και δεν θα σεβαστούμε εσένα και την πορεία σου. Οφείλουμε να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και στην τηλεόραση. Όταν λες ότι κάποιον δεν τον σέβεσαι σημαίνει ότι θα με δεις μπροστά σου και θα με πλακώσεις στα χαστούκια. Στη στάθμη του ήθους οι άνθρωποι έχουμε διαφορά μεταξύ μας, δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Ότι δεν σέβομαι κάποιον δεν θα το έλεγα ούτε στον χειρότερό μου εχθρό γιατί ευτυχώς μεγάλωσα σε οικογένεια με αξίες».

Υπενθυμίζουμε πως όλα ξεκίνησαν όταν ο Δημήτρης Παπανώτας σχολίασε την Μπέτυ Μαγγίρα για την καριέρα που κάνει στην ηλικία των 50 ετών, με εκείνη να θίγεται και να απαντάει δημόσια πως δεν την ενδιαφέρει η άποψη του συγκεκριμένου, διότι δεν τον σέβεται. Από τότε, έχει δημιουργηθεί μία ακόμη κόντρα στην εγχώρια showniz με τους δυο τους να μπλέκονται σε έναν «πόλεμο» δημόσιων δηλώσεων. Ο δημοσιογράφος μάλιστα, θεωρεί πως η ηθοποιός επιλέγει να «συντηρεί» την κόντρα τους για διαφημιστικούς λόγουςδείτε εδώ παλαιότερες δηλώσεις του.