Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Super Κατερίνα», αναφερόμενος στις δηλώσεις της Κάτιας Δανδουλάκη σχετικά με τις κατηγορίες που αντιμετώπισε ο ηθοποιός, ο οποίος κατηγορήθηκε για πολλαπλές απόπειρες βιασμό το περασμένο έτος. Ο δικηγόρος μίλησε επίσης για τις ερωτήσεις που έκανε στην ηθοποιό, στο πλαίσιο της δίκης.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα η Κάτια Δανδουλάκη έδωσε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη και μίλησε ανοιχτά για το πόσο δύσκολη ήταν η όλη διαδικασία της δίκης, στην οποία συμμετείχε για να στηρίξει την συνάδελφό της που κατήγγειλε παρενόχληση από τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Δείτε επίσης: Κάτια Δανδουλάκη: Η εξομολόγηση για το γυμνό «Κάνει χρακ και μου κατεβάζει χρακ και μου κατεβάζει το…»

Τι υποστήριξε ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη – Το σχόλιο για την Κάτια Δανδουλάκη

«Η αλήθεια είναι ότι έθεσα ερωτήματα στην κ. Δανδουλάκη. Την αντιμετώπισα, όπως και όλους τους μάρτυρες, με απόλυτο σεβασμό. Αυτή είναι μία στάση ζωής για μένα. Δεν επιτίθεμαι, δεν υβρίζω, ούτε συκοφαντώ τους μάρτυρες. Από εκεί και πέρα, είναι υποχρέωσή μου να θέσω ερωτήσεις, και κατανοώ ότι αυτό μπορεί να ενόχλησε την κ. Δανδουλάκη – είναι δικαίωμά της. Οφείλω, όμως, να της δώσω δημόσια μία απάντηση. Το δικαστήριο που παραβρέθηκε αφορούσε κατηγορίες βιασμού και απόπειρας βιασμού. Για τους δύο τετελεσμένους βιασμούς, ο Πέτρος Φιλιππίδης αθωώθηκε ομόφωνα και με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση. Παραμένουν οι δύο απόπειρες, οι οποίες θα κριθούν σύντομα», δήλωσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε: «Όταν έχουμε μια υπόθεση βιασμού και η κ. Δανδουλάκη περιγράφει ένα φλερτ του Πέτρου Φιλιππίδη με μια συνάδελφο κατά τη διάρκεια δοκιμών μιας παράστασης, ήταν φυσικό να τη ρωτήσω αν επρόκειτο μόνο για φλερτ ή αν η συμπεριφορά του έδειξε βία και άρνηση να δεχτεί την απόρριψη. Αν δεν έθετα αυτή την ερώτηση, δεν θα έκανα σωστά τη δουλειά μου. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο φλερτ και τον βιασμό.

Όταν υποστηρίζεται ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης ήταν ερωτευμένος με μια συνάδελφο και τη φλέρταρε, έστω και ενοχλητικά, δεν θα έπρεπε να αναρωτηθώ αν υπήρξε βία; Δεν μπορούσα να αποκαλύψω στον μάρτυρα τον λόγο που ρωτώ, διότι αυτό θα ακύρωνε τα επιχειρήματά μου. Δεν προσέβαλα την κ. Δανδουλάκη. Είναι μία σημαντική μορφή της πολιτιστικής μας ζωής. Όπως εκείνη κάνει τη δουλειά της στο σανίδι του θεάτρου, έτσι κι εγώ οφείλω στο δικαστήριο να κάνω τις ερωτήσεις μου, χωρίς να αποκαλύπτω σε έναν μάρτυρα τη στρατηγική μου».

Δείτε το βίντεο: