Χριστίνα Κοραή: «Λύγισε» η δημοσιογράφος για τον χαμό της αδελφής της - «4 άνθρωποι έχουν μια δεύτερη ευκαιρία ζωής χάρη στην αδερφούλα μου»

«Ήθελε να γίνει δωρήτρια οργάνων»

Ελένη Μπορμπόλη
Χ
Χ

Η Χριστίνα Κοραή επέστρεψε στο Live News το απόγευμα της Τρίτης 1 Οκτωβρίου, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της αδελφής της και αποφάσισε να περάσει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα, μιλώντας για την τελευταία επιθυμία της αδελφής της να δωρίσει τα όργανά της.

«Δυστυχώς, χάσαμε την αδερφή μου, την ανάσα μου, τη ζωή μου. Αυτή είναι μια τεράστια οικογενειακή απώλεια», δήλωσε η δημοσιογράφος. «Αυτό που θέλω να μοιραστώ είναι ότι, μέσα σε αυτή την οδύνη, είχαμε ένα ευεργετικό άγγιγμα στον πόνο μας, καθώς η αδερφή μου ήθελε να γίνει δωρεά οργάνων. Ενημερωθήκαμε ότι αποδέχθηκαν την επιθυμία της στο Ιπποκράτειο, και στη συνέχεια μάθαμε ότι τέσσερις άνθρωποι έχουν αποκτήσει μια δεύτερη ευκαιρία ζωής, ένα νέο χαμόγελο και μια νέα ελπίδα, χάρη στην αδελφούλα μου.»

Συμπλήρωσε επίσης: «Είχε αυτή τη μεγαλοσύνη όσο ζούσε, και εμείς σεβαστήκαμε την επιθυμία της. Όλοι μας, όταν φύγουμε από τη ζωή, έχουμε παρόμοιες επιθυμίες. Το μήνυμα είναι δυνατό: να σώζονται ζωές. Όταν κάποιος φεύγει, μπορεί να δώσει την ευκαιρία σε κάποιον άλλο να ζήσει.»

«Αυτό είναι ένα άγγιγμα ζωής», συνέχισε η Χριστίνα Κοραή. «Η στιγμή που μου τηλεφώνησαν από το Ιπποκράτειο για να μου ανακοινώσουν ότι τα όργανα είναι κατάλληλα για μεταμόσχευση και η θετική απάντηση στην ερώτησή μου σχετικά με τους λήπτες ήταν ένα μάθημα ζωής.»

Δείτε επίσης: Θρήνος στην ΕΡΤ - Η σπαρακτική ανακοίνωση

Δείτε το βίντεο:

Η συγκινητική ανάρτηση της Χριστίνας Κοραή για τον θάνατο της αδελφής της

Την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, η δημοσιογράφος έκανε μια ανάρτηση στο X, όπου έγραψε:

«Έχασα την μισή ανάσα μου, την μισή ζωή μου. Την αδελφούλα μου. Την ζεστασιά της ψυχής μου! Ήταν μια μεγάλη αγκαλιά,μια ευλογία για όλους μας. Αστείρευτη γενναιοδωρία για τα 5 εγγονάκια της. Δώρο Θεού για μένα. Με την δωρεά οργάνων που ήθελε μπορεί να σώσει και άλλους. ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ!», έγραψε η Χριστίνα Κοραή μέσα από δημοσίευση που έκανε στο προσωπικό της προφίλ στο Χ/πρώην Twitter. Την ανάρτηση την δημοσίευσε με μια εικόνα όπου η ίδια αγκαλιάζει την αδελφή της.

Δείτε την ανάρτηση: