Μαριάννα Βαρδινογιάννη – Σε κλειστό κύκλο το τρισάγιο στη μνήμη της από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Έδωσαν το «παρών» μόνο μέλη της οικογένειάς της και στενοί συνεργάτες της

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Σε ατμόσφαιρα βαθιάς κατάνυξης και συγκίνησης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2024, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών. Η τελετή πραγματοποιήθηκε σε πολύ στενό κύκλο, με την παρουσία μελών της οικογένειας της αείμνηστης Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, καθώς και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου ΕΛΠΙΔΑ.

Δείτε επίσης: Βαρδής Βαρδινογιάννης: Η ιστορία του συζύγου της Μαριάννας Βαρδινογιάννη- Η απόπειρα δολοφονίας και τα παιδικά του χρόνια

Πρωτοβουλία του Πατριάρχη το τρισάγιο της Μαριάννας Βαρδινογιάννη

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, ανέλαβε την πρωτοβουλία για το τρισάγιο, δείχνοντας για άλλη μια φορά την εκτίμησή του για το έργο και την προσωπικότητά της. Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο Παναγιώτατος συνδέονταν διαχρονικά με μια σχέση αμοιβαίας εκτίμησης, καθώς η αείμνηστη επιχειρηματίας αφιέρωσε τη ζωή της στην υποστήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους, μέσω του έργου της στον τομέα της υγείας και της φιλανθρωπίας.

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο σε παλαιότερη εμφάνιση
Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο σε παλαιότερη εμφάνιση

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει στηρίξει ενεργά το έργο της ΕΛΠΙΔΑΣ και στο παρελθόν, επισκεπτόμενος την Ογκολογική Μονάδα Παίδων "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ" για να προσευχηθεί και να εκφράσει τη συμπαράστασή του στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και στις οικογένειές τους. Η διαρκής του υποστήριξη και η παρουσία του στη μνήμη της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη αποτελεί μια ένδειξη του σεβασμού και της αναγνώρισης για το πολύτιμο έργο της, το οποίο συνεχίζει να εμπνέει και να στηρίζει χιλιάδες ανθρώπους.

Φιλανθρωπικό έργο για πάνω από 25 χρόνια

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη έφυγε από τη ζωή στις 24 Ιουλίου 2023 σε ηλικία 80 ετών, αφήνοντας πίσω της ένα τεράστιο έργο.

Την είδηση του θανάτου της είχε γνωστοποιήσει το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, αναφέροντας το εξής: «Με βαθύτατη θλίψη, η οικογένεια Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη ανακοινώνει ότι η αγαπημένη σύζυγος, μητέρα και γιαγιά, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, Πρόεδρος του Σωματείου "ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο", έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 24 Ιουλίου.

Η αείμνηστη πρόεδρος της «Ελπίδας» και Πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNESCO αγωνίστηκε ενάντια στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και είχε πλούσιο φιλανθρωπικό έργο για περισσότερα από 25 χρόνια».