Έλενα Χριστοπούλου: Στιγμές αγωνίας για τους γονείς της - «Έχουμε περάσει ένα δύσκολο βράδυ»

Ζουν στα Ροζενά, κοντά στην καταστροφική πυρκαγιά

Χρυσούλα Ζεϊμπεκάκη
Έλενα Χριστοπούλου: Στιγμές αγωνίας για τους γονείς της - «Έχουμε περάσει ένα δύσκολο βράδυ»

Xθες το βράδυ, 29/09 εκδηλώθηκε μια μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ροζενά του Ξυλοκάστρου στην Κορινθία. Μάλιστα η φωτιά έλαβε μεγάλες διαστάσεις με αποτέλεσμα να επεκταθεί σε τεράστια περίμετρο λόγω των πολύ δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή με ριπές που έφταναν έως και τα 8 μποφόρ (Μάλιστα, δύο άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί).

Το δύσκολο βράδυ της Έλενας Χριστοπούλου και της οικογένειας της με την πυρκαγιά

Η Έλενα Χριστοπούλου, βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας, 30/09, στην εκπομπή "Αταίριαστοι" του ΣΚΑΪ και μίλησε για την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Ροζενά στην Κορινθία, όπου κατοικούν οι γονείς της: «Είμαι στενοχωρημένη γιατί χθες το βράδυ καίγονταν τα Ροζενά, ζουν οι γονείς μου εκεί. Έχουμε περάσει ένα δύσκολο βράδυ. Για εμάς όλα καλά αλλά όπως είδατε η φωτιά είναι καταστροφική»

Δείτε το βίντεο:

Οι τελευταίες εξελίξεις της πυρκαγιάς στο Ξυλόκαστρο

Η τελευταία ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα αναφέρει ότι στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν αυτή την ώρα 350 πυροσβέστες με 14 ομάδες δασοκομάντος και 110 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της Δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας. Την ίδια ώρα ρίψεις από αέρος επιχειρούν 18 εναέρια μέσα, 7 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα εκ των οποίων τα δύο για τον συντονισμό τους.

Όσον αφορά τις μέχρι τώρα ζημιές που έχει προκαλέσει η φωτιά, ο Βλάσης Τσιώτος ότι «υπάρχει ολοσχερής καταστροφή σε καλλιέργειες», ενώ όπως συμπλήρωσε, «είναι λίγα σχετικά τα σπίτια που έχουν καεί».

Σημειώνεται ότι υπάρχουν αναφορές για ζημιές στην περιοχή του Ελληνικού Ξυλοκάστρου Κορινθίας, ωστόσο πλήρης εικόνα θα υπάρξει μετά την ολοκλήρωση της κατάσβεσης της πυρκαγιάς.