Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο πατέρας του "έσπασε" τη σιωπή του - «Δεν είναι το πρόβλημα η συγγνώμη αλλά....»

Οι αποκαλύψεις για τις σχέσεις τους σήμερα

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Τεράστιο σάλο είχε προκαλεί το ξέσπασμα του Στέφανου Τσιτσιπά κατά του πατέρα του σε έναν αγώνα του, με αποτέλεσμα να του πει να αποχωρήσει από το στάδιο, με τον κύριο Απόστολο να πηγαίνει και να κάθεται στις πάνω εξέδρες (δείτε το βίντεο).

Τότε ο κόσμος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και πολλές εκπομπές μίλησαν με άσχημα λόγια εναντίον του τενίστα αθλητή, σχολιάζοντας ως απαράδεκτη την συμπεριφορά του προς τους γονείς του και πως είναι πολύ κακό παράδειγμα προς τα νέα παιδιά.

Σήμερα Σάββατο 28/9 ο Απόστολος Τσιτσιπάς έκανε δηλώσεις στην εκπομπή Ακόμα δεν είδες τίποτα και μίλησε για τις σχέσεις σήμερα με το γιο του.

Οι δηλώσεις του πατέρα του Στέφανου Τσιτσιπά

«Σας λέω ότι είναι καλά όλα. Συνεχίζω να τον προπονώ. Οι αθλητές υφίστανται μεγάλη πίεση. Πολλές φορές θα βγουν εκτός εαυτού. Υπάρχει μεγάλη πίεση στη διάρκεια του αγώνα, πολλές φορές δεν μπορείς να καταλάβεις πώς νιώθει ο αθλητής, ούτε ο αθλητής μπορεί να καταλάβει πώς νιώθει η ομάδα του και πόσω μάλλον όταν η ομάδα του είναι οι γονείς του. Νομίζω είναι θέμα ωρίμανσης. Κάποια στιγμή θα ωριμάσει και θα καταλάβει ότι πρέπει να το διαχειριστεί.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι πολύ καλό παιδί και έχει καλή ψυχή. Δεν κρίνουμε τον αθλητή, κρίνουμε τη συμπεριφορά του μέσα στο γήπεδο. Η συμπεριφορά δεν χαρακτηρίζει τον άνθρωπο Στέφανο, αλλά το αθλητή. Παραμένει ο ίδιος άνθρωπος Στέφανος. Μέσα στο γήπεδο πρέπει να γίνει υπεραθλητής, ένα λιοντάρι που πρέπει να παλέψει για να κερδίσει. Πολλές συγγνώμες δέχτηκα συγγνώμη, όχι μία. Δεν είναι το πρόβλημα η συγγνώμη, το πρόβλημα είναι ο ίδιος να καταλάβει πού οφείλεται αυτό», δήλωσε ο Απόστολος Τσιτσιπάς.

Οι δηλώσεις της μητέρας του

«Σαν μητέρα έχω κάνει το καλύτερο για τα παιδιά μου. Καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον. Προσπαθώ να είμαι κοντά τους και συζητάμε. Είμαι ευαίσθητη, δεν μου αρέσουν τα παιδιά που δεν είναι ευαίσθητα», σημείωσε στη συνέχεια η μητέρα του Στέφανου Τσιτσιπά για να περάσει στη σχέση με τον πατέρα του: «Είναι επαγγελματίας και παρότι αγαπάει πολύ τον πατέρα του, καταλαβαίνει ότι πρέπει να βρει άλλον προπονητή. Από το 2020 που έχασε ο Στέφανος το Αμερικάνικο Όπεν, είπαμε με τον Απόστολο να αλλάξει προπονητή. Από τότε δεν είχαν καλές σχέσεις, είχαν συγκρούσεις και γι’ αυτό πήρε την απόφαση να αλλάξει προπονητή. Είμαστε όλοι μαζί και είμαστε δεμένη οικογένεια. Μιλάνε μεταξύ τους και είναι όλη μέρα μαζί».

«Ο Στέφανος είναι χαρούμενος που είναι ξανά με την Πάουλα Μπαντόσα και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Αν είναι χαρούμενος θα είμαι χαρούμενη κι εγώ. Υπήρξε μια δύσκολη περίοδος που είχαν χωρίσει, ήμουν στο πλευρό της Πάουλα, μιλήσαμε και έτσι τα ξαναβρήκαν», κατέληξε στις δηλώσεις της η Γιούλια Σαλνίκοβα.