Θεοδώρα Γλύξμπουργκ - Μάθιου Κουμάρ: Εντυπωσιακές προετοιμασίες και ιδιαίτερος στολισμός στο Βυζαντινό Μουσείο

Δείτε εικόνες από τις προετοιμασίες του λαμπερού βασιλικού γάμου που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα

Ελένη Μπορμπόλη
instagram
instagram

Η τέως Πριγκίπισσα Θεοδώρα της Ελλάδας ετοιμάζεται να παντρευτεί τον αγαπημένο της, τον Αμερικανό δικηγόρο Μάθιου Κουμάρ, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, σε μια ιδιαίτερα συγκινητική τελετή που θα λάβει χώρα στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό της Αθήνας. Ο γάμος θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο ναό όπου τελέστηκε η κηδεία του πατέρα της, του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, προσδίδοντας έναν επιπλέον συναισθηματικό χαρακτήρα για την οικογένεια.

Η Θεοδώρα και ο Μάθιου είχαν αρχικά προγραμματίσει τον γάμο τους για τον Μάιο του 2020, αλλά η πανδημία του κορονοϊού ανέβαλε τα σχέδιά τους. Τελικά, η τελετή μετατέθηκε για το 2023, όμως η νέα ημερομηνία πλησίασε μόλις λίγους μήνες μετά τον θάνατο του πατέρα της Θεοδώρας, τον Ιανουάριο του 2023. Μετά από δεύτερη αναβολή, το ζευγάρι αποφάσισε να πραγματοποιήσει τώρα τον γάμο, και η οικογένεια με φίλους θα συγκεντρωθούν για να τιμήσουν την ξεχωριστή αυτή ημέρα στην ίδια εκκλησία όπου είχε γίνει και η κηδεία του Βασιλιά Κωνσταντίνου.

Η τελετή του γάμου θα λάβει χώρα στις 17:30 στον ίδιο ναό όπου παντρεύτηκαν και οι γονείς της Θεοδώρας, ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος και η Άννα-Μαρία, στις 18 Σεπτεμβρίου 1964, δίνοντας μια ιδιαίτερη συμβολική σημασία στην τελετή.

Δείτε επίσης: Θεοδώρα & Μάθιου Κουμάρ: Πήραν την ευχή του Αρχιεπίσκοπου πριν τον γάμο – Στο πλευρό τους η Άννα-Μαρία

Δείτε εικόνες από τις προετοιμασίες του γάμου

prigkipissa-theodora-gamos

prigkipissa-theodora-gamos

prigkipissa-theodora-gamos
prigkipissa-theodora-gamos

Ο πιο λαμπερός γάμος της χρονιάς

Ο γάμος της Θεοδώρας και του Μάθιου αναμένεται να είναι το κοσμικό γεγονός της χρονιάς, συγκεντρώνοντας λαμπερούς καλεσμένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η Σίλια Κριθαριώτη, διάσημη για τις πριγκιπικές της δημιουργίες, είναι υπεύθυνη για την κατασκευή του νυφικού της Θεοδώρας, ενώ τα βασιλικά στέφανα Cartier που χρησιμοποίησαν ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος και η Άννα-Μαρία θα κοσμήσουν το κεφάλι του ζευγαριού στην τελετή. Οι βέρες, φιλοτεχνημένες από τον γνωστό οίκο κοσμημάτων Vourakis, και η ανθοδέσμη, δημιουργία του Studio 7, θα συμπληρώσουν την αριστοκρατική τελετή.

Την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, η Θεοδώρα και ο Μάθιου, συνοδευόμενοι από τη μητέρα της νύφης, Άννα-Μαρία, καθώς και τα αδέλφια της Παύλο, Νικόλαο και Μαρία Ολυμπία, επισκέφθηκαν τον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό των Αθηνών, όπου θα πραγματοποιηθεί ο γάμος. Αργότερα την ίδια ημέρα, στις 19:00, πραγματοποιήθηκε το pre-wedding δείπνο στον κήπο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, με 250 καλεσμένους, όπου ο κομψός και ιδιαίτερος στολισμός μαγνήτισε τα βλέμματα.

prigkipissa-theodora-gamos

Ο γαμπρός, Μάθιου Κουμάρ, είναι ένας επιτυχημένος δικηγόρος στις ΗΠΑ, και το ζευγάρι επέλεξε να πραγματοποιήσει τον γάμο του στην Ελλάδα, δείχνοντας την αγάπη τους για τη χώρα αλλά και τους στενούς δεσμούς της οικογένειας με την χώρα. Οι καλεσμένοι, οι οποίοι θα προέρχονται από βασιλικές οικογένειες σε όλη την Ευρώπη, θα φιλοξενηθούν σε πολυτελή ξενοδοχεία της Αθήνας, ενώ η γαμήλια δεξίωση θα πραγματοποιηθεί σε γνωστό ξενοδοχείο στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

prigkipissa-theodora-gamos

Την επόμενη ημέρα, θα ακολουθήσει brunch στα νότια προάστια, ολοκληρώνοντας τις λαμπερές εορταστικές εκδηλώσεις. Αν και οι βασιλικές οικογένειες θα δώσουν το «παρών», η βασίλισσα Μαργαρίτα, αδελφή της Άννας-Μαρίας και νονά της Θεοδώρας, πιθανότατα θα απουσιάσει λόγω νοσηλείας στο νοσοκομείο.

prigkipissa-theodora-gamos