Γιάννης Μόρτζος: Πότε και πού θα γίνει η κηδεία του - Η ανακοίνωση της συζύγου του

Θα είναι βαρύ το τελευταίο αντίο...

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Θρήνος σκορπίστηκε στην εγχώρια showbiz με την ανακοίνωση για τον θάνατο του Γιάννη Μόρτζου σε ηλικία 84 ετών. Ο ίδιος το τελευταίο διάστημα της ζωής του πάλευε με σοβαρά θέματα υγείας και τελικά δεν κατάφερε να τα νικήσει, βυθίζοντας την σύζυγό του, Γιούλη Ζήκου, σε βαρύ πένθος, δηλώνοντας πως μαζί του έχει "τελειώσει" και εκείνη - δείτε εδώ τις δηλώσεις που έκανε μέσα στα κλάματα.

Η ίδια, μαζί με τους συγγενείς, τους φίλους και τους συνεργάτες του, θα τον συνοδεύσει στην τελευταία του κατοικία. Για το μέρος, την ώρα και την ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του, λοιπόν, απάντησε μέσα από μία ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook το πρωί της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου, με βαριά καρδιά.

Η ανακοίνωση για την κηδεία του Γιάννη Μόρτζου

«Αύριο Σάββατο 28/9, ώρα 11 στο Πρώτο Νεκροταφείο συνοδεύω τον άντρα μου, τον δάσκαλό μου, τη ζωή μου, την αγάπη μου», σημείωσε χαρακτηριστικά και για άλλη μία φορά ξεκίνησε να δέχεται μηνύματα συμπαράστασης από τους διαδικτυακούς της φίλους.

Δείτε επίσης: Γιάννης Μόρτζος - Το παράπονό του πριν φύγει από τη ζωή και ο αποχαιρετισμός της Άννας Φόνσου

Ήταν ένας άνθρωπος πολύ δυνατός, που κατάφερε να ξεπεράσει τα εμπόδια που εμφανίστηκαν μπροστά του! Αυτό φαίνεται εύκολα, αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στο παρελθόν του...

Ίσως και ο πιο ακούραστος εργάτης του θεάτρου, ο Γιάννης Μόρτζος αφιέρωσε σχεδόν εξήντα χρόνια της καριέρας του στο αγαπημένο του αντικείμενο. Η αφοσίωσή του ήταν τόσο έντονη που, παρά τις οικονομικές καταστροφές που υπέστη από παραστάσεις που δεν κατάφεραν να προσελκύσουν το κοινό, ποτέ δεν τον φόβισαν ή τον απογοήτευσαν.

Όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο περιοδικό Λοιπόν: «Δεν έχω βάλει τίποτα στην άκρη. Αν δεν δουλέψω στην τηλεόραση και στο θέατρο, είμαι υποχρεωμένος να ζω μαζί με τη γυναίκα μου με μια κουτσουρεμένη σύνταξη. Ό,τι λεφτά έβγαζα, τα επένδυα όλα στο θέατρο, που είναι μια κακιά επιχείρηση. Έχω χάσει εκατομμύρια, αλλά δεν στενοχωριέμαι, ήταν κάτι που επέλεξα εγώ».

Τα προβλήματα υγείας και η δεύτερη ευκαιρία στη ζωή

Πριν από μερικά χρόνια, ο Μόρτζος αντιμετώπισε μια σοβαρή περιπέτεια υγείας, την οποία όμως κατάφερε να ξεπεράσει. Όπως είχε περιγράψει στην τελευταία συνέντευξή του:

«Πέρασα μια περιπέτεια που παραλίγο να αφήσω αυτόν τον μάταιο κόσμο, αλλά κάποια δύναμη υπερίσχυσε και έζησα. Ήμουν σε κώμα στην εντατική 35 μέρες... Θα σου πω μια εικόνα. Ήμουν σε καταστολή και απέναντί μου στον θάλαμο είχαν φέρει ανθρώπους από τη Λιβύη που τότε γινόταν πόλεμος, οι οποίοι ήταν χωρίς χέρια, χωρίς πόδια, με κεφάλια σπασμένα στη μέση. Όταν τους έβλεπα αυτούς, νόμιζα πως είμαι στον άλλον κόσμο. Είπα όμως ότι θα αντιδράσω και αυτό μου έδωσε μια δύναμη ότι δεν είναι ώρα να φύγω από τη ζωή και το πέτυχα. Δεν φοβάμαι κανέναν θάνατο. Το ότι σήμερα ζω, οφείλεται σε θαύμα...».

Η ζωή και η πορεία του Γιάννη Μόρτζου θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη όσων τον γνώρισαν και τον αγάπησαν, αναγνωρίζοντας την αφοσίωσή του στο θέατρο και την απίστευτη αντοχή του απέναντι στις δυσκολίες της ζωής.