Θάλεια Ματίκα: «Όταν υπάρχει σοβαρή κρίση...» - Η σχέση της με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, ο γάμος με τον Τάσο Ιορδανίδη και τα παιδιά

Η σπάνια συνέντευξή της

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Θάλεια Ματίκα: «Όταν υπάρχει σοβαρή κρίση...» - Η σχέση της με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, ο γάμος με τον Τάσο Ιορδανίδη και τα παιδιά

Το πρωί της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου, στην εκπομπή του ALPHA, Happy Day, βρέθηκε ως καλεσμένη η Θάλεια Ματίκα, με αφορμή την πρεμιέρα του δεύτερου κύκλου της σειράς "Ο Γιατρός", στην οποία πρωταγωνιστεί - δείτε εδώ το πρώτο διπλό επεισόδιο πριν παιχτεί στην τηλεόραση. Δεν μίλησε, όμως, μόνο γι' αυτό, αλλά και για την προσωπική της ζωή.

Η συνέντευξη της Θάλειας Ματίκα

«Και από τα γυρίσματα καταλαβαίνεις κάποια πράγματα. Έχουμε φέτος τον Ανδρέα Μορφονιό στο τιμόνι της δουλειάς, ο οποίος είναι ένας εξαιρετικός σκηνοθέτης και πολύ έμπειρος. Το team των ηθοποιών είναι υπέροχο, το team του συνεργείου... Δηλαδή το νιώθεις ότι έρχεται κάτι καλό. Είναι ένα ιατρικό δράμα με αυτοτελή επεισόδια, αλλά οι βασικοί χαρακτήρες έχουν και τις ιστορίες τους μέσα στο δράμα. Εγώ υποδύομαι την πρώην σύζυγο του γιατρού, του Ανδρέα, του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, την οποία την βρίσκουμε σε αυτό τον κύκλο να θέλει να υιοθετήσει ένα παιδί με τον σύντροφό της, αλλά υπάρχουν και συναισθήματα για τον πρώην σύζυγο και είναι και η διευθύντρια της κλινικής και είναι νευρολόγος ψυχίατρος», είπε αρχικά για το σίριαλ και έπειτα αποκάλυψε για τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και την γνωριμία τους, η οποία έχει πραγματοποιηθεί πολλά χρόνια πριν:

«Έχουμε κάνει άλλη μία φορά σειρά στο MEGA μαζί, πάλι το ζευγάρι. Είχαμε περάσει υπέροχα και χαίρομαι πάρα πολύ που τον ξανασυναντώ τηλεοπτικά. Είναι ένας υπέροχος συνεργάτης, ένας ευφυής άνθρωπος, με πολύ χιούμορ και εμένα προσωπικά μου ταιριάζει πολύ».

Όσον αφορά στον ρόλο της μητέρας, αλλά και του γιατρού στην πραγματική της ζωή, σημείωσε: «Αναγκάζομαι να είμαι πολύ ψύχραιμη, γιατί ο Τάσος δεν είναι ψύχραιμος, οπότε παίρνω εγώ αυτό τον ρόλο. Σίγουρα δρω, δεν αφήνω τα παιδιά άρρωστα στο σπίτι... παιδίατροι, νοσοκομεία... δηλαδή θα το κάνω αυτό το κομμάτι το ιατρικό, αλλά είμαι ψύχραιμη».

«Ο Τάσος ακούει γιατί είναι εδώ, με έφερε σήμερα. Σήμερα αφήσαμε μαζί τα παιδιά σχολείο και επειδή δεν είχε δουλειά του λέω "πήγαινέ με, μην οδηγώ" και με έφερε», αποκάλυψε έπειτα όταν η Σταματίνα Τσιμτσιλή πήγε την συζήτηση στον σύζυγό της.

«Είμαστε 16 χρόνια μαζί. Παλιά έλεγα πράγματα, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχουν τελικά μυστικά. Νομίζω ότι αυτά είναι κάποια "λαχεία" στη ζωή, όπως και πολλά αρνητικά γεγονότα που σου έρχονται... Η συντροφικότητα ανήκει σε αυτά. Όχι ότι δεν θέλει δουλειά και ότι με το που τραβάς τον κλήρο είσαι μια χαρά, αλλά είναι και λαχείο. Όπως είναι όλες οι σχέσεις. Είναι και το τυχερό του καθενός. Με τον Τάσο έχουμε πολύ κοινό τόπο, και επαγγελματικά και σε προσωπικό επίπεδο. Πιστεύουμε πολύ και οι δύο στην οικογένεια, πιστεύουμε ότι έχουμε τεράστια ευθύνη από τη στιγμή που φέραμε δύο παιδιά στον κόσμο, γιατί δεν το επέλεξαν, εμείς αποφασίσαμε να τα φέρουμε.

Νομίζω ότι μεγαλώνοντας και οι δύο προσπαθούμε να φεύγουμε από οποιαδήποτε μικροπρεπή. Δώσε αέρα στους ανθρώπους και συγχώρεση. Είναι μεγάλη ευθύνη η δημιουργία οικογένειας και δεν αλλάζει. Από τη στιγμή που μπαίνεις στη διαδικασία δεν μπορείς να την ανατρέψεις. Επειδή είμαι άνθρωπος της ευθύνης, θέλω να είμαι και συνεπής όταν αναλαμβάνω μία μεγάλη ευθύνη. Γι' αυτό είχα αυτή την αμφιβολία πάντα», πρόσθεσε έπειτα.

«Είμαι ο κακός, γιατί ο μπαμπάς είναι ο καλός της υπόθεσης. Αυτό νομίζω ότι συμβαίνει στις περισσότερες οικογένειες, αυτό έχω καταλάβει. Εμείς παίρνουμε αυτό τον ρόλο τον άχαρο και οι μπαμπάδες είναι υπέροχοι, κάνουν όλα τα χατίρια, αλλά μέσα από αυτή τη διαδικασία που εγώ σπάω τα νεύρα στα παιδιά μου, συνειδητοποιώ ότι όταν υπάρχει σοβαρή κρίση, έρχονται σε μένα. Και σε αυτή την τρυφερή ηλικία των παιδιών, γιατί τα δικά μου είναι στο δημοτικό - ο Θάνος είναι 12 ετών είναι στην 6η δημοτικού και η Νάγια είναι 8, στην 3η - συνειδητοποιείς τι ανάγκη έχουν τη μητέρα τους», εξήγησε στη συνέχεια για τα παιδιά της και τόνισε για τον χρόνο που περνά μακριά τους λόγω δουλειάς:

«Δεν έχω τόσες τύψεις γιατί τα τελευταία χρόνια η αλήθεια είναι ότι έχω εγκαταλείψει πολύ την κοινωνική μου ζωή και την έχω αφιερώσει στα παιδιά μου. Πράγμα που δεν το έκανα παλαιότερα. Όταν ήταν μωρά έφευγα περισσότερο από το σπίτι. Τώρα είμαι εκεί, οπότε δεν έχω τύψεις και δεν το κάνω καταναγκαστικά, μου αρέσει κι εμένα».

Δείτε επίσης: «Δεν ήθελα να γίνω μαμά! Ήμουν έξαλλη» - Η ηθοποιός ''έσπασε'' τη σιωπή της για την οικογένειά της με τον Τάσο Ιορδανίδη

Για τον Τάσο Ιορδανίδη και την απόφασή του να ασχοληθεί με την παρουσίαση, επισήμανε: «Νομίζω ότι δεν το περίμενε ποτέ και ο ίδιος ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο. Ήρθε μία απρόσμενη πρόταση πέρυσι με το που είχαμε γυρίσει από τις διακοπές τον Αύγουστο, να περάσει ένα δοκιμαστικό για τους Μπαμπά-δες και τελικά τον επέλεξαν. Εγώ πιστεύω ότι ανακαλύψαμε όλοι μία πτυχή του Τάσου που δεν την γνωρίζαμε. Το κάνει και με μεγάλη χαρά, του αρέσει πάρα πολύ και ασχολείται και πάρα πολύ με το αντικείμενο αυτό».

Δείτε επίσης για τον Τάσο Ιορδανίδη: «Τον έχασα ξαφνικά 20 ημέρες μετά από τη γέννηση του γιου μου, τα είδα όλα!» - Η απώλεια που τον "τσάκισε" και τα κιλά που πήρε απότομα