Αυτός είναι ο ηθοποιός που θα ενσαρκώσει το ρόλο που έπαιξε ο Γιάννης Μόρτζος στο «Τι Ψυχή Θα Παραδώσεις Μωρή»

Έφυγε από την ζωή λίγες ημέρες πριν...

Χρυσούλα Ζεϊμπεκάκη
Αυτός είναι ο ηθοποιός που θα ενσαρκώσει το ρόλο που έπαιξε ο Γιάννης Μόρτζος στο «Τι Ψυχή Θα Παραδώσεις Μωρή»

Σε βαθύ πένθος έχει βυθιστεί ο καλλιτεχνικός κόσμος με την είδηση του θανάτου του μεγάλου ηθοποιού, Γιάννη Μόρτζου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 85 ετών. Ο ηθοποιός νοσηλευόταν με βαριά καρδιολογικά προβλήματα στο Νοσοκομείο Σωτηρία, ενώ η υγεία του είχε αρχίσει να επιβαρύνεται σημαντικά από τις αρχές του καλοκαιριού, όπου είχε νοσηλευτεί ξανά για λοίμωξη στο αναπνευστικό.

Η σύζυγος του, Γιούλη Ζύκου, η οποία δεν έφυγε στιγμή από το πλευρό του, και οι συνάδελφοι του εξέφρασαν την θλίψη τους μέσα από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram (δείτε εδώ τη συγκινητική ανάρτηση της γυναίκας του).

Ποιος θα ενσαρκώσει τον ρόλο του Γιάννη Μόρτζου στο «Τι Ψυχή Θα Παραδώσεις Μωρή»

Ο Γιάννης Μόρτζος αγαπήθηκε πολύ μέσα από την επιτυχημένη σειρά του Mega στην οποία ενσάρκωνε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Γεράσιμου Μάντα, του ιδρυτή του ορφανοτροφείου «Τι Ψυχή Θα Παραδώσεις Μωρή». Ο σκηνοθέτης, Αλέξανδρος Ρήγας ωστόσο, διέκοψε ξαφνικά τη σειρά, μετά από μόλις 7 επεισόδια την πετυχημένη σειρά, και έκτοτε δεν είχαν σκηνοθετηθεί άλλα επεισόδια. Φέτος όμως, 25 χρόνια μετά ανακοινώθηκε η κινηματογραφική επιστροφή τσε Α' και Β' μέρος, στην οποία ο ηθοποιός δεν είχε δεχθεί πρόταση για να ενσαρκώσει ξανά.

Ο Κωνσταντίνος Ντάφλος λοιπόν, στην εκπομπή του "Breakfast at Star" του STAR, αποκάλυψε ποιος θα ενσαρκώσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Γεράσιμου Μάντα, στο remake της πολυαγαπημένης σειράς που πρόκειται να παραδοθεί στο κοινό στις αρχές του 2025. Τον ρόλο στην θέση του Γιάννη Μόρτζου θα υποδυθεί ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος.

Η υπόθεση της σειράς «Τι Ψυχή Θα Παραδώσεις Μωρή»

Η δημοφιλή σειρά «Τι Ψυχή Θα Παραδώσεις Μωρή» ήταν παραγωγή του Αλέξανδρου Ρήγα και του Δημήτρη Αποστόλου και αρχικά θα ολοκληρωνόταν με 30 επεισόδια το 2001, αλλά διακόπηκε μετά το 7ο επεισόδιο. Η υπόθεση αφορά τις ζωές τεσσάρων γυναικών, εντελώς διαφορετικών μεταξύ τους, στην ηλικία των 40, οι οποίες συναντιούνται αρχικά κατά την πρώτη δεκαετία της ζωής τους σε ένα ορφανοτροφείο όπου κακοποιούνται σεξουαλικώς και κατ’ εξακολούθηση από έναν νεαρό κοινωνικό λειτουργό, τον Γεράσιμο Μαντά, και ορκίζονται κάποτε να πάρουν εκδίκηση. Τώρα ξανασυναντιούνται με σκοπό να κάνουν πράξη την υπόσχεσή τους.

Οι βασικοί χαρακτήρες της σειράς είναι:

Αλέκα: Η δημοσιογράφος Αλέκα Καλουδάκη, χωρισμένη με παιδί σε έντονη εφηβεία, έχοντας αριστερό – αγωνιστικό παρελθόν, είναι πλέον αρχισυντάκτρια του κουτσομπολίστικου περιοδικού ΨΙΤ, κάτι για το οποίο ντρέπεται και παραμυθιάζει τον κοινωνικό της περίγυρο ότι δουλεύει στον Ριζοσπάστη. Η Αλέκα είναι γεννημένη στις φυλακές της Αλικαρνασσού από την έγκλειστη μητέρα της που κατηγορήθηκε για τον φόνο του συζύγου της και πατέρα της Αλέκας, κάτι που δεν αποδείχθηκε ποτέ. Λόγω αυτού μεταφέρεται στα δύο της χρόνια στο ορφανοτροφείο.


Ντομινίκ: Στο ίδιο ορφανοτροφείο μεταφέρεται η δεύτερη εκ των τεσσάρων, σε αντίστοιχη μικρή ηλικία. Η Ντομινίκ Σεζάρ, κόρη δυο άτυχων Γάλλων που πνίγονται σε ναυάγιο στη Μύκονο είναι πλέον υψηλόβαθμο στέλεχος ναυτιλιακής, ευκατάστατη, σνομπ και διατηρεί ερωτικές σχέσεις με τον παντρεμένο διευθυντή της.


Φωφώ: Η τρίτη γυναίκα είναι η θρησκόληπτη και ερωτευμένη με τον παπά της ενορίας της, Φωφώ Τσιντικίδου, κόρη ενός σεσημασμένου μικροαπατεώνα και ορφανή από μητέρα μεταφέρεται σε μικρή ηλικία στο ίδρυμα όπου βρίσκονται και τα υπόλοιπα κορίτσια, ανάμεσα σ’ αυτές και η Πόπη Καμένου.


Πόπη: Η Πόπη εγκαταλείπεται βρέφος στα σκαλιά του ΕΙΡ με μια καδένα που φέρει το όνομά της. Από εκεί μεταφέρεται στο ίδρυμα όπου κακοποιείται σεξουαλικώς, μαζί με την Αλέκα, την Ντομινίκ και την Φωφώ, από τον Γεράσιμο Μαντά. Το πρώτο επεισόδιο τη βρίσκει λίγο πριν τα 40, παντρεμένη με έναν αγροίκο και βίαιο σουβλατζή στον οποίο είναι απόλυτα υποδουλωμένη.