Γιάννης Ζουγανέλης: «Μου είπαν ότι πέθανε και συνέχισα κανονικά την παράσταση»

«Ήταν λύτρωση για εμένα»

Ελένη Μπορμπόλη
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Γιάννης Ζουγανέλης στο περιοδικό Λοιπόν και στον δημοσιογράφο, Ανδρέα Θεοδώρου. Μεταξύ άλλων, ο διάσημος ηθοποιός και ερμηνευτής μίλησε για την δύσκολη στιγμή που κλήθηκε να διαχειριστεί την απώλεια του αγαπημένου του πατέρα αλλά και τον φύλακα – άγγελο του. Αναφέρθηκε, επίσης, και στον Πέτρο Φιλιππίδη, καθώς και στο ενδεχόμενο επιστροφής του στο θέατρο.

Δείτε επίσης: Γιάννης Ζουγανέλης: «Από τις πρώτες μέρες που έπαθε το εγκεφαλικό είχε...» - Η αποκάλυψη για την κατάσταση του Δημήτρη Σταρόβα

Δείτε μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα της συνέντευξης του Γιάννη Ζουγανέλη

giannis-zouganelis

Αισθάνεστε ότι έχετε έναν φύλακα – άγγελο;

Φυσικά και αισθάνομαι ότι έχω έναν φύλακα – άγγελο. Καταρχήν το να πιστεύει κανείς σημαίνει ότι έχει κάτι συν, όπου υπάρχει το στερητικό α κάτι σου αφαιρεί. Η Ορθοδοξία είναι μέρος του βιώματος μας, της γαστρονομίας, των εορτών μας. Η προσευχή είναι ένας διαλογισμός. Όσο πιο δυνατός είσαι εσύ, τόσο πιο δυνατό Θεό έχεις.

Κληθήκατε ποτέ να ανεβείτε στη σκηνή ενώ βιώνατε μια απώλεια;

Έπαιζα στο θέατρο Μινώα, όταν ήρθαν και μου είπαν ότι ο πατέρας μου πέθανε. Δεν σταμάτησα την παράσταση και συνέχισα κανονικά. Όπως επίσης έπαιξα και την ημέρα που τον θάψαμε και, πιστέψτε με, ήταν λύτρωση για μένα. Λέω και στους μαθητές μου ότι είμαστε λίγο εγωιστές και δεν κλαίμε γι’ αυτόν που φεύγει αλλά γι’ αυτόν που χάνουμε.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης ακούγεται πως θα επιστρέψει στην υποκριτική. Πιστεύετε τελικά ότι ο κόσμος ξεχνάει;

Όλοι πέφτουμε σε λάθη! Όχι βέβαια σε τέτοιας μορφής, δηλαδή σεξουαλικής βίας. Μία φορά είχε εκνευριστεί στη σκηνή με έναν τεχνικό και δεν μπορούσα να ακούσω τη φωνή μου. Του μίλησα και το μετάνιωσα αμέσως. Του ζήτησα συγγνώμη, τον αγκάλιασα και τον φίλησα. Αυτό είναι το αυτονόητο. Αν κάποιος λοιπόν έχει περιπέσει σε βίαιες καταστάσεις, το μετανιώσει κι έχει συγχωρεθεί, ας επιστρέψει.

Ο Πέτρος είναι ένας άνθρωπος του θεάτρου, έχουμε συνεργαστεί στους «Ιππείς» και πιστεύω ότι έχει κι άλλα πράγματα να δώσει. Ελπίζω να βρεθεί η κατάλληλη ισορροπία.