Κώστας Τσουρός στη Φαίη Σκορδά: «Εσύ ήσουν το σχολείο στην ψυχαγωγία, η Γερμανού το πανεπιστήμιο» (βίντεο)

«Με έβαλαν στο πρωινό με το ζόρι», λέει

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Κώστας Τσουρός στη Φαίη Σκορδά: «Εσύ ήσουν το σχολείο στην ψυχαγωγία, η Γερμανού το πανεπιστήμιο» (βίντεο)

Δυο εικοσιτετράωρα πριν την πρεμιέρα της εκπομπή του, «Ακόμα δεν είδες τίποτα!», ο Κώστας Τσουρός βρέθηκε στον καναπέ της εκπομπής «Buongiorno» και θυμήθηκε τα χρόνια που ξεκίνησε στην ψυχαγωγική ζώνη πλάι στην Φαίη Σκορδά.

Πριν καθίσει καλά, καλά στον καναπέ του στούντιο, τον παρουσιαστή υποδέχτηκε ο Ανδρέας Μικρούτσικος που θα βρίσκεται στην ομάδα της εκπομπής «Ακόμα δεν είδες τίποτα!» κάθε Κυριακή. «Αυτός ο άνθρωπος έχει τέτοια ενέργεια, τέτοια ζωή. Είναι σαν μικρό παιδί, δεν σταματάει ποτέ» σχολίασε για τον έμπειρο παρουσιαστή η Φαίη Σκορδά.

Μιλώντας για τη δεύτερη σεζόν του «Ακόμα δεν είδες τίποτα!», ο Κώστας Τσουρός διευκρίνισε: «Η βασική δομή είναι η ίδια πάντα, ήταν κάτι που ήθελα να κάνω. Νομίζω ότι άρεσε στον κόσμο και αυτή τη δομή θέλω να κρατήσω και φέτος».

Κώστας Τσουρός - Φαίη Σκορδά

Reunion on camera για Φαίη Σκορδά και Κώστα Τσουρό

Στη συνέχεια, Φαίη Σκορδά και Κώστας Τσουρός μίλησαν για την περίοδο που συνεργάστηκαν για πρώτη φορά στην πρωινή ζώνη. «Εσύ με έβαλες στην ψυχαγωγία, εσύ με έριξες στο «καλαματιανό». Πάντα κάποια στιγμή είχα στο μυαλό μου ότι ήθελα να προχωρήσω επαγγελματικά. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι θα κάνω ψυχαγωγία και επί της ουσίας δεν το αποφάσισα τότε, με έβαλαν στο πρωινό με το ζόρι» είπε ο δημοσιογράφος που περιέγραψε το πολύωρο τηλεφώνημα που δέχτηκε τότε από τη Φαίη Σκορδά πριν καθίσει στο πλάι της στην εκπομπή. «Θυμάσαι πως τη Δευτέρα από τον ιδρώτα δεν μπορούσε να μου κάνει πλάνο» εξήγησε.

Η Φαίη Σκορδά θέλησε να μάθει σε ποια από τις ψυχαγωγικές εκπομπές πέρασε ο δημοσιογράφος καλύτερα. «Για να είμαι ειλικρινής δεν είναι ότι δεν πέρασα καλά μαζί σου. Εσύ ήσουν το σχολείο στην ψυχαγωγία, αλλά η Ναταλία ήταν Πανεπιστήμιο. Η τριβή ήταν μεγαλύτερη» είπε για τα επαγγελματικά του βήματα μέχρι την εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα!».

Τι απαντά όμως στις ευθύνες και την αγωνία της ανάληψης της ευθύνης μιας εκπομπής; «Δημιουργικότητα και χαρά ξέρεις ότι έχω πάντα. Ότι οι ευθύνες είναι μεγαλύτερες ισχύεις, ότι τα προβλήματα είναι μεγαλύτερα ισχύει. Εγώ αυτό που κάνω στην εκπομπή το κάνω για τον κόσμο δεν το κάνω για μένα» λέει ο Κώστας Τσουρός.

Κώστας Τσουρός - Φαίη Σκορδά

Κώστας Τσουρός: «Ο πατέρας μου είναι πια ο καλύτερος μου φίλος»

Η Φαίη Σκορδά θέλησε να μάθει περισσότερα για τη σχέση του δημοσιογράφου με τους γονείς και την οικογένειά του. «Η μάνα μου πάντα από όταν ξεκίνησα στην τηλεόραση και χωρίς να της το πω, ήξερε πότε θα είμαι στον αέρα. Ακόμη και στα έκτακτα, την εποχή με το Eurogroup, 4 το πρωί, με έπαιρνε τηλέφωνο μετά ότι με είδε» είπε για την αφοσίωση της μητέρας του σε εκείνον.

Μάλιστα, περιέγραψε πως, έτυχε εκείνη να ζητήσει συγγνώμη για λογαριασμό του. «Έχει πάει κι έχει ζητήσει συγγνώμη για εμένα, στη Μαρία Κορινθίου. ‘Μαρία μου συγγνώμη για αυτά που λέει ο γιος μου για σένα’. Δεν μου το είπε η μάνα μου, μου το είπε η Μαρία» αποκάλυψε.

Στο παρελθόν, ο Κώστας Τσουρός είχε μιλήσει για την τριβή στις σχέσεις με τον πατέρα του, θέλοντας να περάσει την ψυχολογία ενός παιδιού σε μια οικογένεια ναυτικού. «Ήθελα να μιλήσω για τη σχέση με τον πατέρα μου, για να πω πως βιώνει ένα παιδί την οικογένεια με έναν πατέρα ναυτικό. Ο πατέρας μου τώρα είναι ο πιο καλός μου φίλος. Αν μου το έλεγε ποτέ, δεν θα το πίστευα. Γίνεται οι σχέσεις να αλλάξουν, αλλά θέλει προσπάθεια, να το θέλουν και οι δύο. Εμένα με βοήθησε πολύ η ψυχοθεραπεία» λέει σήμερα. «Του το δίνω και του πατέρα μου γιατί κι αυτός προσπάθησε να καταλάβει» προσθέτει.

Κώστας Τσουρός: «Το μεγαλύτερο ελάττωμά μου είναι η ανυπομονησία»

«Εγώ γενικά το μεγαλύτερο ελάττωμα που έχω είναι ότι πολλές φορές η ανυπομονησία μου με κάνει να παρεξηγήσω τον άλλο. Έχω μάθει όμως πια να μπαίνω στα παπούτσια του άλλου, που παλιά δεν έμπαινα» είπε ο Κώστας Τσουρός για το μεγαλύτερο ελάττωμά του και παραδέχτηκε πως η ψυχαγωγία τον βοήθησε να βλέπει τους ανθρώπους διαφορετικά. «Στο πέρασμα των χρόνων στην ψυχαγωγία, επειδή βλέπεις πιο συναισθηματικά τα πράγματα, με βοήθησε να βλέπω πιο ανθρώπινα τα πράγματα. Εγώ έβλεπα με τα μάτια των ειδήσεων και έκανα σχόλια που μπορεί να έκαναν ανθρώπους να πονάνε. Δεν μπορείς να σχολιάζεις τις ανθρώπινες σχέσεις με σκληρό τρόπο» είπε.

Κλείνοντας και στην ερώτηση ποια είναι τα όνειρά του για το μέλλον, ο Κώστας Τσουρός είπε: «Θα σου πω κάτι πολύ κλισέ, αλλά πραγματικά αυτό ονειρεύομαι. Να είμαι υγιής. Τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχθεί πως δεν είναι τυπικό να είσαι υγιής, αυτό εύχομαι. Να είμαι υγιής και όλα τα άλλα έρχονται, έχω τη δύναμη».

Δείτε τη συνέντευξη του Κώστα Τσουρού εδώ: