Νίκος Σεργιανόπουλος: «Σκότωσαν» το ρετιρέ του στην Ακρόπολη για 25 χιλιάδες ευρώ – Τι συμβαίνει με την κληρονομιά του

Σκιές και ερωτήματα 16 χρόνια μετά τη δολοφονία του

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Η υπόθεση της κληρονομιάς του Νίκου Σεργιανόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε άγρια το 2008, περιπλέκεται και συνεχίζει να γεννά απορίες. Ένα από τα πιο αινιγματικά ζητήματα αφορά την πώληση του ρετιρέ του ηθοποιού, με θέα στην Ακρόπολη, για το εξαιρετικά χαμηλό ποσό των 25.000 ευρώ. Το ακίνητο κατέληξε σε μία 28χρονη γυναίκα, η οποία λίγο αργότερα το δώρισε σε γνωστό επιχειρηματία στον τομέα της εστίασης.

Στην εκπομπή «Super Κατερίνα» στις 25 Σεπτεμβρίου, μίλησε ο δημοσιογράφος του «Πρώτου Θέματος», Φρίξος Δρακοντίδης, ο οποίος έφερε και το θέμα στο φως. Όπως ανέφερε η περιουσία του ηθοποιού είχε περάσει στον ετεροθαλή αδελφό του, και αργότερα στην κατοχή μιας Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (ΑΜΚΕ)

Νίκος Σεργιανόπουλος

Δείτε επίσης: Νίκος Σεργιανόπουλος: 16 χρόνια από την άγρια δολοφονία του - Τι συμβαίνει σήμερα με την περιουσία του

Προβληματισμός για τα περιουσιακά στοιχεία του Νίκου Σεργιανόπουλου

«Έπειτα από τον θάνατο του αδελφού του Νίκου Σεργιανόπουλου, μια δημόσια διαθήκη ανέφερε πως η περιουσία θα περνούσε στην ΑΜΚΕ, που είχε ως σκοπό να βοηθήσει ανθρώπους με νεοπλασματικές ασθένειες. Το διαμέρισμα με θέα την Ακρόπολη πωλήθηκε από την ΑΜΚΕ σε μία 28χρονη, έναντι 25.000 ευρώ και το περίεργο είναι ότι η κοπέλα αυτή, μετά από λίγο καιρό, το μεταβίβασε με δωρεά σε γνωστό επιχειρηματία της εστίασης στο κέντρο της Αθήνας», ανέφερε ο δημοσιογράφος.

Η πώληση του ρετιρέ προκάλεσε έντονο προβληματισμό, κυρίως λόγω της χαμηλής τιμής των 25.000 ευρώ για ένα τόσο σημαντικό ακίνητο με θέα στην Ακρόπολη. Ο επιχειρηματίας που το απέκτησε ήταν φίλος του αδελφού του Νίκου Σεργιανόπουλου. Ο Φρίξος Δρακοντίδης προσπάθησε να έρθει σε επαφή με τον επιχειρηματία για διευκρινίσεις, αλλά δεν κατέστη εφικτό.

Ο δικηγόρος και φίλος του Νίκου Σεργιανόπουλου, Σωκράτης Προβατάς, σχολίασε ότι δεν υπήρξε διαθήκη από τον ίδιο τον ηθοποιό. «Δεν γνωρίζω αν ο Νίκος είχε κάνει διαθήκη, αλλά πιστεύω ότι δεν είχε. Παρακολουθώ τις εξελίξεις και, ενώ δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν χωρίς αποδείξεις, κάτι δεν φαίνεται να πηγαίνει καλά εδώ», τόνισε στην εκπομπή του Alpha.

Τι απαντά ο ιδρυτής της ΑΜΚΕ

Ο ιδρυτής της ΑΜΚΕ, σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», υπερασπίστηκε τις ενέργειές του και δήλωσε ότι δεν υπήρξε καμία παρατυπία στη διαχείριση της κληρονομιάς. Ανέφερε ότι είχε φιλική σχέση με τον αδελφό του Νίκου Σεργιανόπουλου, ο οποίος του άφησε την περιουσία του.

Νίκος Σεργιανόπουλος

«Δεν έχω λάβει χρήματα από πουθενά αλλού, εκτός από την κληρονομιά του ετεροθαλούς αδελφού του Νίκου Σεργιανόπουλου. Είχαμε καλή σχέση και ήταν φίλος μου. Η περιουσία του περιελάμβανε ακίνητα και μετρητά, ενώ μέρος των χρημάτων χρησιμοποιήθηκε για την αποπληρωμή των χρεών του», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι παραχώρησε μέρος της περιουσίας στην οικογένεια του Νίκου Σεργιανόπουλου και κράτησε μόνο τα ελάχιστα. Ωστόσο, η πώληση του διαμερίσματος και η μεταβίβασή του δημιουργούν ακόμα περισσότερα ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση.