Πέθανε ο Γιάννης Μόρτζος στα 84 του: Νοσηλευόταν με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Ο Γιάννης Μόρτζος, ένας από τους αγαπημένους ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών. Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή το μεσημέρι της Τετάρτης, 25 Σεπτεμβρίου, μέσα από ανάρτηση στο Instagram από το Σπίτι του Ηθοποιού.

Ο ηθοποιός αντιμετώπιζε σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα και νοσηλευόταν για αρκετό καιρό, όπως είχε αποκαλύψει η δημοσιογράφος Σάσα Σταμάτη σε ρεπορτάζ της στην εφημερίδα On Time. Στο πλευρό του Γιάννη Μόρτζου, καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του, ήταν η σύζυγός του, προσφέροντάς του την απαραίτητη στήριξη και φροντίδα.

Δείτε επίσης: Στο νοσοκομείο ο Γιάννης Μόρτζος: «Απ’ όσο γνωρίζω, βρίσκεται σε...»

«Έφυγε» το πρωί της Τετάρτης ο Γιάννης Μόρτζος

Η ανάρτηση που επιβεβαίωσε την απώλεια του αγαπημένου καλλιτέχνη ανέφερε: «Σήμερα το πρωί στις 11.30 δυστυχώς χάσαμε τον αγαπημένο μας ηθοποιό Γιάννη Μόρτζο. Η είδηση αυτή μας γέμισε όλους μεγάλη θλίψη. Καλό σου ταξίδι, Γιάννη».

Η είδηση του θανάτου του έχει προκαλέσει μεγάλη θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο και στους θαυμαστές του, που τον θυμούνται για την πολυετή του προσφορά στο ελληνικό θέατρο και τη συμβολή του στις τέχνες.

Ο Γιάννης Μόρτζος ήταν στο νοσοκομείο εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες. Λίγοι γνώριζαν τόσο καιρό για την περιπέτειά του αυτή και ανάμεσά τους είναι και ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας Αλκίνοος Μπουνιάς, ο οποίος είναι στενός φίλος του ηθοποιού και της συζύγου του.

Πέθανε ο Γιάννης Μόρτζος στα 84 του

«Μην τον ενοχλείτε, περνάει πολύ δύσκολες ώρες και χρειάζεται ηρεμία και βέβαια σεβασμό στην κατάστασή του, απ’ όλους μας. Άλλωστε, ο Γιάννης πάντα είχε καλή επικοινωνία με τους δημοσιογράφους και μακάρι να γίνει σύντομα καλά και θα βγει μιλήσει ο ίδιος για το Γολγοθά που περνά» και πρόσθεσε: «Απ’ όσο γνωρίζω, βρίσκεται σε καλά ιατρικά χέρια, αλλά ας προσευχηθούμε όλοι να γίνει το θαύμα…», είχε δηλώσει στις αρχές Σεπτεμβρίου ο Αλκίνοος Μπουνιάς για την κατάσταση του Γιάννη Μόρτζου.