Ηλέκτρα (25/09); Τέρμα τα ψέματα, αποκαλύπτεται όλη η αλήθεια - «Εσύ τον πυροβόλησες»

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς της ΕΡΤ

Χρυσούλα Ζεϊμπεκάκη
Ηλέκτρα (25/09); Τέρμα τα ψέματα, αποκαλύπτεται όλη η αλήθεια - «Εσύ τον πυροβόλησες»

Το σημερινό επεισόδιο (25/09) της δραματικής σειράς της ΕΡΤ, Ηλέκτρα, αναμένεται να είναι γεμάτο αποκαλύψεις. Τα ψέματα τελειώνουν και όταν η αλήθεια φανεί, κάποιοι μπορεί να μείνουν εκτεθειμένοι...

Οι σημερινές εξελίξεις στη σειρά "Ηλέκτρα"

Επεισόδιο 13

Ένα όνειρο στοιχειώνει τον ύπνο της Δόμνας: είναι η Αλίκη της που θέλει να της πει κάτι. «Ξέρω ποιος με πείραξε μαμά». Με όλους να την κατηγορούν πως είναι τυφλή στην αλήθεια, το επόμενο πρωί, η Δόμνα χτυπάει την πόρτα της Δέσπως.

Αυτό που θα μάθει, ίσως της ανοίξει τα μάτια… Στο μεταξύ η Αγνή, προσπαθεί να εκμαιεύσει από τον Νικόλα την αλήθεια για τη σχέση του με την Ηλέκτρα για χάρη του Σωτήρη. Πώς θα αντιδράσει ο Σωτήρης, μαθαίνοντας την αλήθεια; Ειδικά όταν το πιστόλι είναι συνεχώς οπλισμένο στα χέρια του;

Ο Παύλος ζητά από την Ηλέκτρα να συναντηθούν για να βάλουν μια τελεία. Η Μερόπη μπαίνει στο καμαράκι του Παύλου, λίγο πριν εμφανιστεί η Ηλέκτρα. Τα θραύσματα του μπιμπελό λείπουν! Όταν ενημερώνονται πως με αυτά έκανε την απόπειρα η Νεφέλη, συνειδητοποιούν πως ίσως η σχέση τους δεν έμεινε τόσο κρυφή όσο ήλπιζαν.

Πέμπτη 26/09 - Επεισόδιο 14

Το χάπι που συνθλίβεται στη χούφτα του Νικόλα, γίνεται η αρχή του μεγάλου ξυπνήματός του, που τον κάνει να παλέψει για μια νέα ζωή. Στο μεταξύ, πολλά τα βάρη που καλείται να σηκώσει στις πλάτες του ο Βρεττός. Μιλάει με τον Σωτήρη όταν νιώθει έναν οξύ πόνο στην καρδιά και τις δυνάμεις του να τον εγκαταλείπουν. Δίπλα του ο Σωτήρης! Μόνο που δεν είναι σίγουρος για το αν πρέπει να καλέσει βοήθεια για εκείνον. Λίγοι αργότερα και ενώ νιώθει ο τελευταίος πως έχει χάσει οριστικά το παιχνίδι στη σχέση του με τη γυναίκα του, αποφασίζει να της ζητήσει μια τελευταία χάρη. «Σε παρακαλώ, Ηλέκτρα. Γίνεται μετά τον γάμο της Νεφέλης να περάσουμε μια εβδομάδα μαζί; Μόνο αυτό σου ζητώ. Και έπειτα όλα να γίνουν όπως τα θες εσύ», την ικετεύει.

Η ώρα της απολογίας έφτασε, όμως και η Αγνή συμβουλεύει τον Νικόλα να μην καταδικάσει τον εαυτό του και ν’ αφεθεί πάνω της. Ο Νικόλας, απόμακρος και ολιγόλογος, μένει στον δικό του κόσμο, μέχρι τη στιγμή που φτάνει στο δικαστήριο. Την ίδια στιγμή, ο λάκκος για το Σεραφετίνογλου έχει σκαφτεί.

Διαβάστε επίσης: Οι εβδομαδιαίες (23-27/9) εξελίξεις της σειράς της ΕΡΤ "Ηλέκτρα"