Θεοδώρα & Μάθιου Κουμάρ - «Παρατράγουδα» πριν το γάμο: Το έγγραφο που αναφέρει την Άννα-Μαρία ως «βασίλισσα»

Κατατέθηκε επερώτηση στη Βουλή για το pre-wedding party Βυζαντινό Μουσείο

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Instagram/tgreece
Instagram/tgreece

Έντονη συζήτηση έχει προκαλέσει ο γάμος της Θεοδώρας και του Μάθιου Κουμάρ στην Αθήνα και το pre-wedding party που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Βυζαντινού Μουσείου. Η οικογένεια φέρεται να εξασφάλισε τον χώρο για δύο ημέρες έναντι 15.000 ευρώ, κάτι που έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις και ερωτηματικά.

Σε ρεπορτάζ της για την εκπομπή Buongiorno του Mega, η Νάνσυ Νικολαΐδου παρουσίασε όλες τις λεπτομέρειες και το σχετικό έγγραφο που ανέβηκε στη Διαύγεια και ανέφερε την Άννα Μαρία ως «αυτής μεγαλειότης βασίλισσα, Άννα Μαρία» στα δανέζικα, και όχι ως «τέως βασίλισσα». Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω επίμαχο κομμάτι δεν μεταφράστηκε στα ελληνικά, ενώ παρότι το έγγραφο είναι κρατικό, δεν υπήρξε κάποια επίσημη απάντηση για την διατύπωση.

Δείτε επίσης: Βασιλικός γάμος στην Αθήνα: Η πριγκίπισσα Θεοδώρα και ο Μάθιου Κουμάρ ενώνουν τις ζωές τους στον ναό που κήδεψαν τον τέως

Θεοδώρα & Μάθιου Κουμάρ - «Παρατράγουδα» πριν το γάμο

Το pre-wedding της Θεοδώρας και του Μάθιου Κουμάρ προκαλεί αντιδράσεις

Η παραχώρηση του χώρου για το pre-wedding party επίσης εγείρει πολλά ερωτήματα. «Ούτε για παιδικό πάρτι δεν θα έπρεπε να νοικιάζεται ο χώρος. Δεν αποτιμάται η αξία του Βυζαντινού Μουσείου», σχολίασε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος της εκπομπής, υπογραμμίζοντας τη βαρύτητα της χρήσης ενός τόσο σημαντικού πολιτιστικού χώρου, ακόμα και αν υπάρχει χρηματικό αντίτιμο.

Στο ίδιο ρεπορτάζ, αναφέρθηκε ότι κατατέθηκε επερώτηση στη Βουλή από 14 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. Οι βουλευτές ζητούν εξηγήσεις για το πώς συνάδει η παραχώρηση του Βυζαντινού Μουσείου με μια εκδήλωση αυτού του χαρακτήρα και γιατί επιτράπηκε μια τέτοια χρήση σε έναν χώρο που αποτελεί κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας.