O Γιώργος Ρους 14 χρόνια μετά τις «Εξαιρέσεις»: «Ήταν επιλογή μου να μην ξέρετε έντονα το πρόσωπό μου»

Απέκτησε ένα γιο και μία κόρη, δέκα μέρες πριν το θάνατο της μητέρας του

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
O Γιώργος Ρους 14 χρόνια μετά τις «Εξαιρέσεις»: «Ήταν επιλογή μου να μην ξέρετε έντονα το πρόσωπό μου»

Ο Γιώργος Ρους, ο καλλιτέχνης που έγινε γνωστός το 2010 με το τραγούδι «Εξαιρέσεις», επέλεξε να παραμείνει μακριά από τη δημοσιότητα τα επόμενα χρόνια, παρά την τεράστια επιτυχία που γνώρισε. Μιλώντας στο Weekenders και τη Νάντια Ρηγάτου, ο ίδιος εξήγησε τους λόγους πίσω από αυτή την απόφαση και πώς διαμόρφωσε την καλλιτεχνική του πορεία τα τελευταία 14 χρόνια.

Θυμήθηκε μεταξύ άλλων τη χρονιά του 2010, όταν το τραγούδι «Εξαιρέσεις» σημείωσε μεγάλη επιτυχία και τον έκανε ευρέως γνωστό στο κοινό. Ωστόσο, παρά τη φήμη, Ο Γιώργος Ρους επέλεξε να κρατήσει χαμηλό προφίλ. «Δεν θα έλεγα ότι το 2010 που βγήκαν οι “Εξαιρέσεις” ήταν η πιο φωτεινή χρονιά της ζωής μου. Ήμουν 33 ετών. Ήρθε μια επιτυχία που δεν είχα ξαναβιώσει, κι εκεί ξεκινάνε άλλες αγωνίες, οπότε αποφάσισα να το πάρω πολύ χαλαρά. Δεν θα έλεγα ότι ήταν φωτεινή περίοδος επειδή υπήρξε επιτυχία. Ήταν δική μου επιλογή να μην ξέρει έντονα ο κόσμος το πρόσωπό μου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο καλλιτέχνης τόνισε ότι δεν τον φόβιζε η έκθεση, αλλά δεν ήθελε να συμμετέχει σε προγράμματα που δεν τον εξέφραζαν. «Εφόσον ακουγόταν η φωνή δεν υπήρχε λόγος να φαίνεται τόσο το πρόσωπο. Δεν με φόβιζε κάτι ιδιαίτερα στο να εκτεθώ, απλά τη συγκεκριμένη περίοδο αυτό που μου ζητούσαν οι περισσότεροι ήταν να βγω στο γυαλί και να λέμε μπούρδες, το οποίο που δεν με ενδιέφερε τόσο πολύ».

O Γιώργος Ρους 14 χρόνια μετά τις «Εξαιρέσεις»

Κάποιος φόραγε ένα σκουφί, πήγαινε στα μαγαζιά και έλεγε ότι είναι ο Γιώργος Ρους

Ο Γιώργος Ρους αναφέρθηκε και στις συνέπειες της απόφασής του να απέχει από τα φώτα της δημοσιότητας. Μάλιστα, αποκάλυψε ένα περίεργο περιστατικό όπου κάποιος άλλος προσποιούνταν ότι ήταν εκείνος. «Υπήρχε άνθρωπος εκείνη τη περίοδο που φόραγε ένα σκουφί και πήγαινε στα μαγαζιά και έπαιζε μουσική λέγοντας ότι είμαι εγώ. Δεν κινήθηκα νομικά αλλά μου είχε φανεί παράξενο. Από ένα σημείο και μετά το έδωσα στον άνθρωπο γιατί είπα ότι πρέπει να είχε πολύ κουράγιο για να το κάνει αυτό».

Παράλληλα, μοιράστηκε μια συγκινητική ιστορία για το πώς το τραγούδι του βοήθησε μια νεαρή γυναίκα να αντλήσει δύναμη σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής της. «Είχα γνωρίσει ένα ζευγάρι, και η κοπέλα μου είπε, “πριν έναν χρόνο ήμουν στο νοσοκομείο χωρίς ελπίδες, ήταν η περίοδος που βγήκαν οι “εξαιρέσεις” και μου άρεσε πάρα πολύ. Πίεσα τον εαυτό μου να βγω ζωντανή και να έρθω να σε ευχαριστήσω”», αφηγήθηκε με συγκίνηση.

Η μεγάλη επιτυχία που έγραψε και τα παιδιά του

Αν και ο Γιώργος Ρους δεν βρισκόταν στο προσκήνιο, δεν έπαψε να είναι δημιουργικός. «Μετά τις “Εξαιρέσεις” δεν με χάσατε, απλά διάλεξα έναν φυσιολογικό δρόμο που να μην έχει υστερίες, αγωνίες και κακές επιλογές. Μπήκα πιο πολύ στη μουσική μου, άρχισα να γράφω τραγούδια και για άλλους καλλιτέχνες», σημείωσε, αναφερόμενος στην επιλογή του να αφιερωθεί στη μουσική σύνθεση και τη δημιουργία για άλλους καλλιτέχνες. Ανάμεσα στις επιτυχίες που έγραψε για άλλους ήταν και το τραγούδι «Ένα φιλί» για τη Χάρις Αλεξίου, σε συνεργασία με τον Νίκο Μωραΐτη.

Κλείνοντας αποκάλυψε ότι απέκτησε έναν γιο και μία κόρη σε αυτό το διάστημα. «Ήμουν ενθουσιασμένος όταν ήρθε ο γιος μου, ξέφυγα. Σε αντίθεση με την κόρη, που όταν γεννήθηκε είχε διαφορά δέκα ημερών με τον θάνατο της μητέρας μου, δεν ήξερα αν πρέπει να πενθήσω ή να χαρώ. Έκανα και τα δύο ταυτόχρονα», κατέληξε ο Γιώργος Ρους