Φθινοπωρινή ισημερία 2024: Κακά μαντάτα για 3 ζώδια - Πότε πρέπει να προσέχετε περισσότερο

Μικραίνει η μέρα, μπαίνει και επίσημα το φθινόπωρο

Ελένη Μπορμπόλη
Nastya Dulhiier / Unsplash
Nastya Dulhiier / Unsplash

Πλησιάζει η φθινοπωρινή ισημερία για το 2024, η οποία θα εγκαινιάσει και επίσημα την έναρξη του αστρονομικού χειμώνα στο βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη μας, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Φέτος, το εν λόγω αστρονομικό φαινόμενο πρόκειται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια μίας ισημερίας, η διάρκεια της ημέρας είναι περίπου ίση με τη διάρκεια της νύχτας (12 ώρες δηλαδή). Κάθε χρόνο, λαμβάνουν χώρα δύο ισημερίες: φθινοπωρινή και η εαρινή, που εγκαινιάζουν το φθινόπωρο και την άνοιξη αντίστοιχα.

Επιπλέον, κάθε χρόνο λαμβάνουν χώρα και δύο ηλιοστάσια, το χειμερινό και το θερινό, που σηματοδοτούν την έναρξη του χειμώνα και του καλοκαιριού αντίστοιχα. Κατά τη διάρκεια του θερινού ηλιοστασίου έχουμε και την μεγαλύτερη ημέρα της χρονιάς, ενώ κατά τη διάρκεια του χειμερινού την μεγαλύτερη διάρκεια σε νύχτα.

Δείτε επίσης: Ζώδια: Τι μας περιμένει σήμερα, Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου

Φθινοπωρινή ισημερία - Αυτά είναι τα ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο

Όπως ισχύει και για κάθε σημαντικό αστρονομικό φαινόμενο, έτσι και η θερινή ισημερία έχει σημαντικές επιπτώσεις για όλα τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου, ωστόσο 3 είναι αυτά που θα επηρεαστούν περισσότερο, σύμφωνα με τους αστρολόγους. Δείτε ποια είναι αυτά παρακάτω:

Κριός

Δύσκολα τα πράγματα για τον Κριό, καθώς η αστάθεια στην οποία έτσι κι αλλιώς έχει ροπή, θα γίνει πιο έντονη κατά τη διάρκεια της ισημερίας. Λαμβάνοντας υπόψη, μάλιστα, ότι εγκαινιάζεται και η περίοδος του Ζυγού, εκ διαμέτρου αντίθετου του Κριού. Προσπαθήστε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας, λοιπόν, και να μην παραφορτώσετε το πρόγραμμά σας, καθώς αναμένονται πολλά ευτράπελα.

Ταύρος

Εάν έχετε αρχίσει να βαλτώνετε τις τελευταίες εβδομάδες, αυτή είναι η ευκαιρία σας να κάνετε τα πράγματα πιο ενδιαφέροντα. Σύντομα θα βρεθεί στο δρόμο σας μια σημαντική ευκαιρία, την οποία όχι μόνο πρέπει να αδράξετε, αλλά θα πρέπει να κηνυγήσετε. Φυσικά, θα την συναντήσετε μόνο εάν βγείτε έξω από τα πεπατημένα και πείτε "ναι" στις νέες εμπειρίες που πάντα θέλατε να δοκιμάσετε. Εάν επιμείνετε στη ρουτίνα σας, θα το μετανιώσετε.

Δίδυμοι

Η περίοδος του φθινοπώρου είναι αρκετά δύσκολη για εσάς και αυτή την περίοδο ίσως νιώσετε ότι δεν συμβαίνουν πολλά πράγματα. Δοκιμάστε ένα ταξίδι ή κάποια καινούρια δρασηριότητα, γιατί η στασιμότητα πολλές φορές φέρνει και εντάσεις, τόσο στις προσωπικές σχέσεις όσο και στη διάθεσή μας.

zwdia-septemvrios
Vedrana Filipović / Unsplash