Η Δέσποινα Μοιραράκη απαντάει για τα επίμαχα χαλιά στο Υπουργείο Τουρισμού: «Τα δίνουμε από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου»

«Σπάει» τη σιωπή της μετά τις αντιδράσεις

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Η Δέσποινα Μοιραράκη απαντάει για τα επίμαχα χαλιά στο Υπουργείο Τουρισμού: «Τα δίνουμε από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου»

Στο επίκεντρο της επικαιρότητας βρίσκεται η απόφαση της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, να αγοράσει δύο περσικά χαλιά αξίας 17.890 ευρώ για το γραφείο της από την επιχείρηση της Δέσποινας Μοιραράκη. Η αγορά αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με πολλούς να εκφράζουν την άποψη ότι το ποσό ήταν υπερβολικό.

Η επιχειρηματίας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ξεκαθάρισε ότι η συνεργασία της με το Δημόσιο δεν είναι κάτι νέο και ότι η επιχείρησή της έχει προμηθεύσει χαλιά σε διάφορα υπουργεία και δημόσιους φορείς εδώ και πολλά χρόνια.

Δείτε επίσης: Δέσποινα Μοιραράκη: Τα μπλεξίματα της παρουσιάστριας με την αστυνομία - Πέρασε με κόκκινο, δεν σταμάτησε σε μπλόκο και...

Η απάντηση της Δέσποινας Μοιραράκη

«Η επιχείρηση Μοιραράκη επανειλημμένως έχει πουλήσει και διαθέσει χαλιά σε χώρους του Δημοσίου. Σε πάρα πολλά υπουργεία και πρόσφατα είναι το υπουργείο Τουρισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά η Δέσποινα Μοιραράκη, υπογραμμίζοντας ότι οι πωλήσεις αυτές δεν είναι τυχαίες, αλλά μέρος μιας σταθερής συνεργασίας.

Η Δέσποινα Μοιραράκη ανέφερε επίσης ότι χαλιά της εταιρείας της έχουν διατεθεί στο υπουργείο Εξωτερικών όταν η Ντόρα Μπακογιάννη ήταν υπουργός, στο υπουργείο Ναυτιλίας, στο ΓΕΕΘΑ και σε άλλους δημόσιους χώρους. «Πρωτίστως έχουμε δώσει χαλιά στο Μέγαρο Μαξίμου απ' όταν ήταν πρωθυπουργός ο Ανδρέας Παπανδρέου», σημείωσε κλείνοντας.

Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την αγορά των χαλιών στο υπουργείο Τουρισμού συνδέονται με τη συζήτηση γύρω από τις δαπάνες του Δημοσίου σε περιόδους οικονομικής δυσκολίας. Ωστόσο, η Δέσποινα Μοιραράκη επισημαίνει ότι οι συγκεκριμένες αγορές παραμένουν στην ιδιοκτησία του κράτους, ακόμα και όταν αλλάζουν οι υπουργοί.