Νίκος Αναδιώτης – Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις του για τη σχολική ποδιά: «Δεν είναι ωραία εικόνα για 13χρονα κορίτσια...»

«Λογικά θα θέλει μετά να επανέλθουν και τα νησιά της εξορίας»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Νίκος Αναδιώτης – Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις του για τη σχολική ποδιά: «Δεν είναι ωραία εικόνα για 13χρονα κορίτσια...»

Ο Νίκος Αναδιώτης μίλησε στην εκπομπή Happy Day και στην Όλγα Λαφαζάνη για τις αλλαγές στη ζωή του μετά την εκλογή του ως ευρωβουλευτής με το κόμμα «Νίκη», ενώ εξέθεσε τις απόψεις του για τα σχολεία και την εμφάνιση των μαθητριών.

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές τοποθετήσεις του Νίκου Αναδιώτη αφορούσε την αμφίεση των νεαρώ κοριτσιών. Ο ευρωβουλευτής εξέφρασε την επιθυμία του να επιστρέψουν οι μαθητικές στολές στα σχολεία, καθώς πιστεύει πως η εικόνα των 13χρονων κοριτσιών με κοντά μπλουζάκια δεν ταιριάζει στην ηλικία τους.

Δείτε επίσης: Χάρης Ρώμας: «Ο Αναδιώτης εκλέχθηκε επειδή το επίθετό του ξεκινάει από άλφα, δεν είναι αγαπητός καλλιτέχνης»

Οι δηλώσεις του Νίκου Αναδιώτη και οι αντιδράσεις

«Θα ήθελα τα παιδιά στο σχολείο να έχουν ίδια αμφίεση. Δεν νομίζω ότι είναι ωραία εικόνα να βλέπουμε 13χρονα κορίτσια με κοντά μπλουζάκια, μία αμφίεση που δεν ταιριάζει στην ηλικία τους. Απορώ πώς δεν κρυώνουν. Δεν ξέρω αν είναι έτοιμη η κοινωνία να δεχτεί για τα παιδιά να φορούν μαθητική στολή… Θα ήταν σε όλους διακριτή η ηλικία του κοριτσιού», σημείωσε ο Νίκος Αναδιώτης.

Ο Νίκος Αναδιώτης μίλησε επίσης για την απόφαση της οικογένειάς του να παραμείνουν στο Αίγιο, αντί να μετακομίσουν στις Βρυξέλλες μετά την εκλογή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Όπως ανέφερε, μαζί με τη σύζυγό του, Βασιλική, αποφάσισαν ότι η ποιότητα ζωής και οι προτεραιότητες της οικογένειας βρίσκονται στην Ελλάδα. «Θα ξεκινήσουμε έτσι κι έχει ο Θεός», δήλωσε.

Ωστόσο η συνέντευξη του Νίκου Αναδιώτη προκάλεσε αντιδράσεις και σχολιασμούς, καθώς οι θέσεις του για τα παιδιά και την οικογένεια άγγιξαν ευαίσθητα ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας. «Λογικά θα θέλει μετά να επανέλθουν και τα νησιά της εξορίας», «Γελάνε και οι πέτρες», σημειώνουν χρήστες στο X.