Λάκης Λαζόπουλος: Η αποστομωτική δήλωσή του για τον Μάρκο Σεφερλή - «Δεν τον θεωρώ ξεπερασμένο αλλά...»

"Καθένας έχει έναν σχολιασμό ανάλογα με το επίπεδο του, τη σκέψη του..."

Ελένη Μπορμπόλη
GLOMEX / MEGA
GLOMEX / MEGA

Μια μετρημένη αλλά και αποστομωτική απάντηση όσον αφορά το σατιρικό νούμερο του Μάρκου Σεφερλή για το μη δυαδικού φύλου Nemo που κέρδισε την Eurovision αλλά και τις επακόλουθες αντιδράσεις στο νούμερο αυτό (δείτε εδώ το βίντεο που προκάλεσε στα social media) έδωσε ο Λάκης Λαζόπουλος, καλεσμένος στην πρεμιέρα της πρωινής εκπομπής Buongiorno.

Ο διάσημος ηθοποιός-κωμικός, που επιστρέφει μάλιστα στην τηλεόραση με την εμβληματική εκπομπή του "Αλ Τσαντίρι Νιουζ, τοποθετήθηκε πάνω στο ερώτημα που μας απασχολεί όλους φέτος: ποια είναι (και αν θα έπρεπε να υπάρχουν) τα όρια της σάτιρας.

Όλα όσα είπε ο Λάκης Λαζόπουλος για τον Μάρκο Σεφερλή

Όπως θα περίμενε κανείς, η απάντησή του λαμβάνει υπόψη όλες τις πλευρές του περίπλοκου αυτού θέματος, καθώς όπως τόνισε και ο ίδιος: «Ο σχολιασμός είναι ελεύθερος για τον καθένα και για τον Σεφερλή, δεν μπορεί να απαγορευθεί. Αλλά και το θέμα της ζωής είναι ελεύθερο για τον καθένα. Γιατί υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι στη ζωή που αποφασίζουν ότι "εμείς θα κάνουμε τη ζωή που θέλουμε και οι άλλοι θα μας ρωτάνε τι ζωή θα κάνουν". Δεν γίνεται να κάνει κάποιος τη ζωή και να ρωτάει εμένα ή εσένα. Θα κάνει ο καθένας τη ζωή την οποία θέλει, διότι δεν είμαστε αυτό που γεννιόμαστε αλλά αυτό που νιώθουμε».

Όσον αφορά το κατά πόσο ο ίδιος συμφωνεί στο δικαίωμα των ανθρώπων να μην αυτοπροσδιορίζονται με βάση το βιολογικό τους φίλο, ο Λάκης Λαζόπουλος είπε χαρακτηριστικά: «Αλήθεια είναι αυτό που νιώθουμε, όπως λέει ο Επίκουρος. Αν νιώθει έτσι ο άνθρωπος, αυτό πρέπει να ακολουθήσει. Από εκεί και πέρα, με το να το σχολιάσεις, εγώ είμαι εντάξει. Καθένας έχει έναν σχολιασμό ανάλογα με το επίπεδο του, τη σκέψη του, τις εμπειρίες του, ο τρόπος που έχει μεγαλώσει και διάφορα, πολλά πράγματα».

«Δεν σημαίνει ότι, επειδή σχολιάζει άκαιρα ή επίκαιρα ο οποιοσδήποτε, έγινε κάτι. Δηλαδή μπορεί ο σχολιασμός να μην είναι καλός, για πολλούς δεν είναι, δεν απαγορεύεται ο σχολιασμός, αλλά ουσιαστικά η εποχή ξεπερνάει κάποιους σχολιασμούς. Δεν θεωρώ ξεπερασμένο τον Σεφερλή αλλά θεωρώ ότι πολλές φορές το να σχολιάζεις έναν τρόπο ζωής καινούργιο, που έρχεται… Μπορείς να μπεις με έναν άλλο τρόπο αλλά ο καθένας το κάνει με τα δικά του μέσα», κατέληξε ο κωμικός.

Μεταξύ, άλλων, ο Λάκης Λαζόπουλος επίσης αναφέρθηκε αναλυτικά στην επιστροφή του στη μικρή οθόνη: «Δεν επιστρέφω εγώ, επιστρέφει η τηλεόραση. Επιστρέφει το MEGA, γιατί το κανάλι μου δίνει τη δυνατότητα να ξαναβγώ. Αν δεν έχει αλήθεια το Αλ Τσαντίρι δεν θα επιβιώσει. Μπορεί να υπάρξει και σήμερα η σάτιρα του Αλ Τσαντίρι. Η σάτιρα πρέπει να προκαλεί αντιδράσεις. Πρέπει το κοινό να σκεφτεί, να είναι σε ένταση, να διαφωνεί με τον καλλιτέχνη», επεσήμανε ο ίδιος.

Δείτε επίσης: Λάκης Λαζόπουλος: «Σκούπιζα τα αίματα σαν να έπεφτε χαλάζι! Εγώ πήρα το ασθενοφόρο» - Η αποκάλυψη για το ατύχημα που είχε

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του:

Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, ο Λάκης Λαζόπουλος είπε: «Ο Κασσελάκης είναι ένα καινούργιο, έχει υλικό, είναι τέλειος για σάτιρα. Είναι American Dream είναι τουρίστας, τα βλέπει αλλίως. Πιστεύω ότι οποιοσδήποτε φτάνει σε μια ουρά και περιμένει, κάποια στιγμή φτάνει στο ταμείο. Και ο Γιώργος Παπανδρέπου που έγινε πρωθυπουργός κανείς δεν το πίστευε και ο Λεβέντης μπήκε κάποια στιγμή στη Βουλή και ο Βαρουφάκης. Ακόμα δεν μπορεί κανείς να ξέρει ποιος είναι, είναι πολύ σύντομο διάστημα. Το "όλοι μαζί είμαστε", "πιάστε το σκυλί", υπάρχει μια μεγάλη χαρά, είναι σαν την περσόνα "θεία από το Σικάγο" που έρχεται να αλλάξει τα πράγματα. Μαθαίνει, έχει ξεκινήσει θρησκευτικά και μετά θα περάσει και στην ιστορία. Θέλει λίγο χρόνο να μάθει».