Φαίη Σκορδά: «Εμένα με ενοχλεί ο Σούρας! Δεν έχεις διαβάσει για το κοινωνικό φύλο;» - Το ξέσπασμα για το νούμερο του Σεφερλή στο Δελφινάριο

Τα έβαλε με τον ψυχίατρο για την τοποθέτησή του

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φαίη Σκορδά: «Εμένα με ενοχλεί ο Σούρας! Δεν έχεις διαβάσει για το κοινωνικό φύλο;» - Το ξέσπασμα για το νούμερο του Σεφερλή στο Δελφινάριο

Τις προηγούμενες ημέρες έγινε ένας τεράστιος χαμός σχετικά με το νούμερο του Μάρκου Σεφερλή στο Δελφινάριο για το Nemo, το non binary νικητή της Eurovision 2024. Πολλοί του εναντιώθηκαν υποστηρίζοντας πως κοροϊδεύει μία μερίδα ανθρώπων που ήδη βιώνει bullying και πλήττεται από πολλές μεριές, και ο ηθοποιός δεν το άφησε να περάσει έτσι. Απάντησε αμέσως με βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, παραθέτοντας και όσα του είπε ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας στο τέλος της παράστασης (δείτε εδώ).

Όλα αυτά σχολιάστηκαν το πρωί της Δευτέρας 16 Σεπτεμβρίου στην πρεμιέρα της εκπομπής του MEGA, Buongiorno, με τον Ανδρέα Μικρούτσικο να παίρνει πρώτος τον λόγο, ενώ ακολούθησε ένα έντονο ξέσπασμα από την Φαίη Σκορδά.

Το ξέσπασμα της Φαίης Σκορδά κατά του Μάρκου Σεφερλή και του Δημήτρη Σούρα

«Νομίζω ότι αλλάζει το κέντρο βάρους της συζήτησης. Το παίρνει και το μετράει με την επιτυχία. Δηλαδή απαντάει σε αυτό όταν εξηγεί ότι γεμίζει τα θέατρο, και τα γεμίζει, ότι έχει επιτυχία, και έχει, έναντι κάποιων άλλων οι οποίοι μπορεί να είναι κρατικοδίαιτοι. Λέει ότι βρίσκουν ευκαιρία κάποιοι να διαφημιστούν. Δεν είναι εκεί το θέμα. Πάντα κάποιος θα βρίσκει ευκαιρία να διαφημιστεί. Το θέμα είναι τι προτείνει και τι λέει ο ίδιος ο Μάρκος. Για μένα το θέμα είναι που αρχίζει και που σταματάει το political correct, γιατί έτσι το έχουμε περάσει...», είπε αρχικά ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

Και η Φαίη Σκορδά, τότε, δήλωσε: «Εμένα με ενοχλεί ο Σούρας. Με όλη την εκτίμηση, εγώ είμαι τελείως ενάντια, Ανδρέα μου, σε αυτό. Δηλαδή μέσα σε ένα λεπτό, σε αυτόν το χώρο, δεν υπάρχει λόγος να αναφερθείς σε τέτοια θέματα, τα οποία είναι λεπτά και αν πας να διαβάσεις για έρευνες που γίνονται σχετικά, ακόμα και ανάμεσα στους γιατρούς, είναι όλα ρευστά και δεν είναι κάτι τόσο απλό για να το εξηγήσεις και να μείνεις στο πόσα είναι τα βιολογικά φύλα. Άνδρας, γυναίκα και γίνεται και μια παρένθεση intersex.

Υπάρχει και το κοινωνικό φύλο, για το οποίο εδώ δεν βλέπεις να γίνεται μια ανάλυση. Δηλαδή το βρίσκω πολύ επικίνδυνο, μέσα σε ένα λεπτό, να κάνεις μια τέτοια τοποθέτηση για να σε καταχειροκροτήσουν. Δεν έχεις διαβάσει για το κοινωνικό φύλο; Δεν έχεις διαβάσει για την ταυτότητα την οποία εμείς ορίζουμε σαν άνθρωποι, ακόμη και στην ενήλικη ζωή μας για το πως ορίζουμε τον εαυτό μας μέσα στην κοινωνία; H κοινωνία μπορεί να επηρεάσει την βιολογία; Είναι πολλά τα ερωτήματα. Και δεν σου λέω να περάσουν στο άλλο άκρο... Γιατί να βάλουμε τον κόσμο για άλλη μία φορά να πάρει μέρος...».