Νατάσα Γιάμαλη: Όλα όσα δεν ξέρουμε για τη δημοσιογράφο που ξεκινάει στο Mega

Πως είναι στην προσωπική της ζωή

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Instagram
Instagram

Αναστασία Γιάμαλη, μια φρέσκια προσωπικότητα, με πυγμή, τόλμη και κύρος! Η Νατάσα κυρίες και κύριοι δεν μασάει τα λόγια της και το είχε αποδείξει αυτό μέσα από την εκπομπή που παρουσίαζε στο Kontra Channel! Ουκ ολίγες φορές η δημοσιογράφος έχει γίνει viral στα social media λόγω του καθηλωτικού της λόγου, λόγω των απόψεων της που με πολύ θάρρος τολμά να πει δημόσια, όσον αφορά κοινωνικά θέματα, βιασμούς, βία, γυναικοκτονίες κι όχι μόνο!

Η Αναστασία Γιάμαλη, λοιπόν, την φετινή σεζόν θα βρίσκεται κάθε Σαββατοκύριακο στο Mega με ένα το μαγκαζίνο, Εξελίξεις τώρα, (δείτε εδώ το trailer) που υπόσχεται να πάρει πρωταγωνιστική θέση στην ενημέρωση με πλούσιο ρεπορτάζ, αναλύσεις και σχολιασμό για τα τρέχοντα κοινωνικά θέματα και να βάλει σε πρώτο πλάνο τα πρόσωπα της επικαιρότητας. Μια εκπομπή κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της λοιπόν που κάνει πρεμιέρα στις 28 Σεπτεμβρίου! Το Youweekly.gr με αφορμή το νέο συμβόλαιό της σας παρουσιάζει πράγματα που ίσως δεν γνωρίζεται για εκείνη!

Αναστασία Γιάμαλη: Ποια είναι η δημοσιογράφος που δεν φοβάται τίποτα και κανέναν;

Η Αναστασία Γιάμαλη γεννήθηκε το 1987 στην Αθήνα και σπούδασε στην Αγγλία όπου έλαβε πτυχίο Νομικής από το City University του Λονδίνου. Επίσης, ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην επικοινωνία στο London School of Economics το 2013. Η δημοσιογραφική της καριέρα ξεκίνησε το 2011 όταν εντάχτηκε σαν αρθρογράφος στην εφημερίδα Η Αυγή. Το 2016 ξεκίνησε στην ΕΡΤ ως συμβασιούχος όπου και παρέμεινε μέχρι το 2018. Τότε ήταν η χρονιά που δέχτηκε μια άκρως δελεαστική πρόταση από το Kontra Channel και αποφάσισε να πει το μεγάλο ναι.

Ένα χρόνο αργότερα μέχρι και το 2024 είχε δική της καθημερινή νυχτερινή πολιτικοκοινωνική εκπομπή, το Kontra24.

Η Αναστασία Γιάμαλη έχει πραγματοποιήσει - κατά το παρελθόν - συνεντεύξεις με γνωστούς διανοητές, όπως τον Νόαμ Τσόμσκι, τον Σλάβοϊ Ζίζεκ και τον Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην Εφημερίδα των Συντακτών ερωτηθείσα για το πως αυτοπροσδιορίζεται πολιτικά απάντησε: «Όταν επερωτώνται βασικές κατακτήσεις, όπως το 8ωρο και το αν είσαι «συνεργάτης» ενώ αμείβεσαι με 580€ καθαρά, αισθάνομαι αριστερή. Όταν οι γυναικοκτονίες αυξάνονται και οι γυναίκες αμείβονται με λιγότερα για την ίδια δουλειά, ενώ όσο πιο ψηλά ανεβαίνουμε στην ιεραρχία, τόσο λιγότερες συναντά κανείς, αισθάνομαι φεμινίστρια. Όταν η ρητορική της Χρυσής Αυγής κανονικοποιείται στο κοινοβούλιο και στην κοινωνία, αισθάνομαι αντιφασίστρια. Όταν ακόμη και σήμερα ζευγάρια του ίδιου φύλου δεν μπορούν να έχουν τα ίδια δικαιώματα που έχουν τα ετερόφυλα ζευγάρια, αισθάνομαι «δικαιωματίστρια». Όταν πλέον μιλάμε για κλιματική κρίση και όχι για κλιματική αλλαγή, αισθάνομαι οικολόγος».

Το εξώδικο

Το 2021 η δημοσιογράφος - με αφορμή κάποιες αναφορές της στον Αντετοκούμπο, έλαβε εξώδικο από τον Κωνσταντίνο Πλεύρη.


Σε ένα κείμενο γραμμένο στην αρχαΐζουσα που χρησιμοποιεί πάντοτε προκειμένου να προσδώσει επίπλαστο κύρος σε ό,τι λέει, ο Κωνσταντίνος Πλεύρης ουσιαστικά επιχείρησε να… πείσει τη δημοσιογράφο να τον καλέσει στην εκπομπή της προκειμένου να της εξηγήσει γιατί τα όσα είπε για τον κορυφαίο Έλληνα μπασκετμπολίστα Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι… λανθασμένα.

Βεβαίως, ο κ. Πλεύρης δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό να δείξει όλα τα «ταλέντα» του, αφού γέμισε το εξώδικο προς τη Νατάσα Γιάμαλη με πλήθος σεξιστικών σχολίων.

«Παρακολουθώ τας εκπομπάς σας όχι διότι έχουν αξίαν, αλλά διότι έχετε ωραίαν εμφάνισιν. […] Ωστόσον, πάνυ ασμένως προάγομαι να σας βεβαιώσω ότι η ωραιοτάτης σας επικαλύπτει τα προαναφερθέντα ελαττώματά σας και σας προσήκει το αρχαιοελληνικόν «έξωθεν Ελένη, έσωθεν Εκάβη» που κάποιος θα σας εξηγήση τι σημαίνει», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Άμεση ήταν η απάντηση της δημοσιογράφου, η οποία δημοσίευσε ολόκληρο το εξώδικο του κ. Πλεύρη, τονίζοντας ότι έχει ήδη απαντήσει και εκείνη με εξώδικο.

«Όταν ο σεξισμός «παρακολουθώ τας εκπομπάς σας όχι διότι έχουν αξίαν, αλλά διότι έχετε ωραίαν εμφάνισιν»/ «έξωθεν Ελένη, έσωθεν Εκάβη» και το mansplaining «καποιος θα σας εξηγήσει τι σημαίνει» «αγνοείτε ουσιαστικώς τας εννοίας…» συναντούν την ακροδεξιά ρητορική περί «ρατσισμού, ιθαγενείας, κιναιδισμού, παναριστερισμού» αλλά και την ανάγκη για αυτοπροβολή με επιχείρημα απολύτως τεκμηριωμένες δηλώσεις τρίτων που μετέφερα στο πλαίσιο του σχολίου μου στο δελτίο του Kontra για τον κορυφαίο Αφροέλληνα, Γιάννη Αντετοκούνμπο, τότε έχουμε ένα εξώδικο του κ. Κωνσταντίνου Πλεύρη.

Απάντησα αρμοδίως με εξώδικο. Δεν θα λογοκριθούμε από κανέναν πολλώ δε μάλλον από εκείνους που έχουν κριθεί και έχουν τοποθετηθεί στο περιθώριο της κοινωνίας.

Υγ: η διεύθυνση είναι του τηλεοπτικού σταθμού*», αναφέρει από την πλευρά της η κ. Γιάμαλη.

Η ζωή της εκτός πλατό

Σε συνέντευξή της στο olafaqr.gr η δημοσιογράφος αποκάλυψε τι είναι ευτυχία για εκείνη λέγοντας «Κατά τον Καμύ, όσο συνεχίζουμε να αναζητάμε τι είναι η ευτυχία, χάνουμε χρόνο κατά τον οποίο θα μπορούσαμε να είμαστε ευτυχισμένοι. Δεν ξέρω. Βασίζομαι στους ανθρώπους μου για να μάθω»

Νατάσα Γιάμαλη Mega

Νατάσα Γιάμαλη εξελιξεις τώρα

Ενώ στην ερώτηση τι την ενοχλεί περισσότερο στην καθημερινότητά της απάντησε «Οι ατελείωτες διαδρομές. Και το ότι τρώω μίζερα και βιαστικά στο γραφείο μου γιατί δεν έχω χρόνο»

Νατάσα Γιάμαλη

Νατάσα Γιάμαλη

Νατάσα Γιάμαλη