Σπάνιες και αδημοσίευτες φωτογραφίες του Ντίνου Καρύδη

Η τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Ο Ντίνος Καρύδης, ο γνωστός Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών. Το τραγικό αυτό γεγονός έγινε γνωστό το βράδυ της Κυριακής 15/9 μετά από ανάρτηση που έκανε ο Σπύρος Μπιμπίλας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook (δείτε εδώ τι ανέβασε).

Ο Καρύδης, που γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938, είχε μια πολυετή και επιτυχημένη καριέρα, συμμετέχοντας σε εμβληματικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες, όπως "Υπολοχαγός Νατάσσα" και "Το Αγκίστρι". Επίσης, είχε ισχυρή παρουσία στην τηλεόραση, με συμμετοχές σε δημοφιλείς σειρές όπως "Φίλα τον Βάτραχό σου" και "Σαν τον σκύλο με τη γάτα". Ήταν πατέρας της ηθοποιού Σμαράγδας Καρύδη και σύζυγος της ηθοποιού Τζούλιας Αργυροπούλου.


Δυστυχώς, όπως έγινε γνωστό, τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία τον κρατούσαν μακριά από το θεατρικό σανίδι, μια τέχνη που αγαπούσε ιδιαίτερα.

Το Youweekly.gr σας παρουσιάζει παρακάτω ένα απίστευτο φωτογραφικό υλικό από την ζωή του Ντίνου Καρύδη

Ντίνος Καρύδης

Ντίνος Καρύδης

Ντίνος Καρύδης

Ντίνος Καρύδης

Σε συνέντευξη του το 2021, ο Ντίνος Καρύδης, μίλησε για την αγάπη του για το θέατρο, αλλά και τα προβλήματα υγείας που τον κρατούν μακριά από την τέχνη που αγάπησε.

«Με στενοχωρεί το ότι είμαι μακριά από αυτό που αγάπησα πάρα πολύ, το θεατρικό σανίδι. Κάθε βράδυ βλέπω στον ύπνο μου ότι παίζω θέατρο. Κάθε βράδυ χωρίς υπερβολή. Όταν γίνω καλά έχω κατά νου να ξαναπαίξω. Θέλω να κάνω την παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα.. ετών 80» ελπίζω να τα καταφέρω».

«Δεν είμαι καλά [στην υγεία μου]… Είμαι με βηματοδότη και δεν περπατάω, αλλά παραπατάω. Η αγάπη που εισπράττω από τον κόσμο με κρατάει όρθιο».

Ντίνος Καρύδης

Ντίνος Καρύδης

Ντίνος Καρύδης

Ντίνος Καρύδης

Ντίνος Καρύδης

«Θα σου αποκαλύψω κάτι για πρώτη φορά που νομίζει ο κόσμος ότι έγινε κατά λάθος, ενώ έγινε σε συνεννόηση με την Αλίκη. Στην ταινία «Η Αλίκη στο ναυτικό» όταν κάναμε τη σκηνή της παρέλασης μου φέρνει το όπλο στο πρόσωπό μου και παραλίγο να μου βγάλει το μάτι. Μου είπε η ίδια Ντίνο πρόσεξε θα σου φέρω το όπλο στο μάτι να κάνεις λίγο προς τα πίσω. Συνεννοηθήκαμε και έγινε αυτό. Όλος ο κόσμος νομίζει ότι είχε γίνει κατά λάθος.

Αυτό το λέω για πρώτη φορά, θυμάμαι όταν πήγα και βρήκα την Τζένη Καρέζη και την είδα μπροστά μου έπαθα ζημιά με τα μάτια της. Δεν είχε βρει τον Καζάκο ακόμη. Τα μάτια της Καρέζη ήταν απίστευτα και δεν θα ξεχάσω το πόσο εντυπωσιάστηκα. Ήταν φίρμα ήδη.», είχε αναφέρει το 2022 ο ηθοποιός σε συνέντευξή του στο περιοδικό Λοιπόν για την φιλία του με την Τζένη Καρέζη και την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Ντίνος Καρύδης

Ντίνος Καρύδης

Ντίνος Καρύδης

Ντίνος Καρύδης

Ντίνος Καρύδης

Ντίνος Καρύδης

Ντίνος Καρύδης

Ντίνος Καρύδης

Ντίνος Καρύδης

Η τελευταία τηλεοπτική εμφάνισή του

Ο Ντίνος Καρύδης είχε πραγματοποιήσει την τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση τον Μάιο του 2022, όταν και είχε μιλήσει στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και την Ελένη Μουστάκη.

Τότε, ο ηθοποιός είχε αναφερθεί και στα δημοσιεύματα που έλεγαν πως είχε πεθάνει.

«Βούιξε όλη η Ελλάδα, με έπαιρναν τηλέφωνο, έπαιρναν τηλέφωνο τη γυναίκα μου να της που συλλυπητήρια. Με έπαιρναν τηλέφωνο και με ρωτούσαν «Πεθάνατε κ. Καρύδη»; Λέω «Όχι. Τα διόδια να πηγαίνουμε ταξίδι τώρα είναι πανάκριβα»…», έλεγε με χιούμορ τότε ο Ντίνος Καρύδης.

Διατηρούσε και Instagram

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αγαπημένος ηθοποιός είχε το δικό του προφίλ στο instagram στο οποίο μοιραζόταν διάφορα highlights της ζωής του. Κάποιες από τις τελευταίες του αναρτήσεις:


Σπάνια φωτογραφία από τον γάμο του

Ο Ντίνος Καρύδης με αφορμή την επέτειο γάμου 54 χρόνων, είχε αναρτήσει στον λογαριασμό του ένα σπάνιο στιγμιότυπο από εφημερίδα εποχής που έγραφε χαρακτηριστικά: «Με την γυναίκα μου, Τζούλια, γνωριστήκαμε όταν παίζαμε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στο «Η κόρη μου η Σοσιαλίστρια», το καλοκαίρι του ’66. Της χρωστάω τα πάντα και πρώτα απ' όλα αυτό το παιδί, που ήταν το δώρο του Θεού σε μας»