Σοφια Αλιμπέρτη: Το υπέροχο αρχοντικό της στην Πάρο

Φωτογραφίες από το εσωτερικό του

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
sofoufou_/Instagram
sofoufou_/Instagram

Η Σοφία Αλιμπέρτη είναι μια από τις πιο αγαπητές ηθοποιούς της εποχής της. Έπαιξε δίπλα σε ονόματα όπως ο Στάθης Ψάλτης, ο Σταμάτης Γαρδέλης και άλλοι και απέσπασε τα καλύτερα σχόλια. Όχι μόνο όμως για την υποκριτική της αλλά και για την ασύλληπτη ομορφιά της.

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα και μετακόμισε στην Αθήνα όπου ξεκίνησε την καριέρα της στις αρχές της δεκαετίας του 1980, συμμετέχοντας σε κινηματογραφικές ταινίες και σε τηλεοπτικές διαφημίσεις. Τη δεκαετία του 1990 συμμετείχε σε αρκετά επιτυχημένα τηλεοπτικά σήριαλ μέχρι το 2005. Από το 2004 έστρεψε την καριέρα της στην παρουσίαση εκπομπών και show.

Σταθμός στην ζωή της είναι ο γάμος της με τον Γιάννη Πάριο τον οποίο παντρεύτηκε το 1986. Μπορεί να χώρισαν το 1998 ωστόσο πάντα θα τους ενώνουν τα δυο τους παιδιά. Ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Νικόλας.

Από τον Πάριο λοιπόν αγάπησε τόσο πολύ την Πάρο η Σοφία Αλιμπέρτη. Μάλιστα, μπορεί να έχουν χωρίσει εδώ και χρόνια, ωστόσο είναι μόνιμος κάτοικος του νησιού. Έχει μάλιστα ένα πανέμορφο σπίτι που θυμίζει αρχοντικό.

Φωτογραφίες από το σπίτι της Σοφίας Αλιμπέρτη στην Πάρο

Για την Σοφία Αλιμπέρτη η Πάρος είναι το προσωπικό της καταφύγιο. Το μέρος που ηρεμεί και χαλαρώνει μακριά από όλους και από όλα. Εκεί μάλιστα, έχει δημιουργήσει όμορφες αναμνήσεις με τα παιδιά της. Άλλωστε ο γιος της Μιχαήλ Άγγελος έχει φτιάξει στο νησί ένα απίστευτο ξενοδοχείο (δείτε εδώ φωτογραφίες).

Πριν από μερικούς μήνες είχε ανοίξει το σπίτι της στην Φαίη Σκορδά και την είχε ξεναγήσει σε διάφορους χώρους όπως η κουζίνα της και το σαλόνι της. Η θέα ωστόσο από την βεράντα της ήταν αυτοί που κέρδισε τις εντυπώσεις.

Όπως θα δείτε λοιπόν το σπίτι έχει minimal αισθητική και στους χώρους κυριαρχεί το λευκό και το ξύλο στα έπιπλα. Το τζάκι είναι η αγαπημένη της γωνία τον χειμώνα όπου κάθεται αγναντεύοντας από την μπαλκονόπορτα την θέα του Αιγαίου.

Σοφία Αλιμπέρτη σπίτι Πάρος
Σοφία Αλιμπέρτη σπίτι

Η κουζίνα της είναι επίσης σε καφέ αποχρώσεις με μοντέρνο σχεδιασμό και χωρίς πολλά πολλά στους τοίχους παρά μόνο κάποια ράφια.

Σοφία Αλιμπέρτη σπίτι Πάρος κουζίνα

Όσον αφορά τον εξωτερικό χώρο, μαγεύει! Έχει τεράστια βεράντα που έχει θέα όλο το γαλάζιο της θάλασσας και αν η ατμόσφαιρα είναι καθαρή μπορεί να δεις και τα πιο μακρινά νησιά.

Σοφία Αλιμπέρτη Πάρος κήπος

Σοφία Αλιμπέρτη σπίτι κήπος