Ντέμης Νικολαΐδης: «Ο καλύτερος φίλος που έκανα στο ποδόσφαιρο ήταν…»

Αναδρομή στο παρελθόν έκανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής

Ελένη Μπορμπόλη
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Ένα συγκινητικό βίντεο δημοσίευσε ο Ντέμης Νικολαΐδης στο Instagram, μέσα από το οποίο αποκάλυψε τους δύο καλύτερους φίλους που έκανε στο ποδόσφαιρο όλο αυτά τα χρόνια που έπαιζε μπάλα.

«Ο καλύτερος φίλος που έκανα μέσα στο ποδόσφαιρο; Αυτά συμβαίνουν και έχουν να κάνουν με το πόσο χρόνο έχεις περάσει με κάποιον αν ήσουν στο δωμάτιο μαζί, αν έχεις περάσει αρκετά με κάποιους και το πώς ταιριάζετε φυσικά.

Πολύ γρήγορα θα απαντήσω και θα πω ότι μ' αυτούς που έχω παραπάνω σχέση είναι ο Κατσουράνης και Δέλλας. Αλλά και με αυτούς που δεν είχα τόση σχέση, όταν έπαιζα, όσο περνάνε τα χρόνια, τόσο βελτιώνεται η σχέση μας και εκτίμηση και αγάπη», είπε ο Ντέμης Νικολαΐδης.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε επίσης: Κατερίνα Καινούργιου: «Με συγκίνησε πάρα πολύ...» - Η κίνηση της Μελίνας στα γενέθλια της συντρόφου του Ντέμη Νικολαΐδη, Αλεξάνδρας Νικολαΐδου

Ντέμης Νικολαΐδης: «Πάντα είχα φίλους γκέι»

Για τις φιλικές του σχέσεις και τη στάση του απέναντι σε άτομα διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής έχει δηλώσει στο παρελθόν:

«Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ. Τώρα που με ρωτάς, δεν είχε πέσει στην αντίληψή μου κάτι. Από την άλλη πάντα είχα φίλους γκέι. Δεν με απασχολούσαν ποτέ οι σεξουαλικές προτιμήσεις του άλλου ανθρώπου, δεν με καθόριζαν. Οπότε δεν το είχα στο μυαλό μου. Απαντώντας μετά από χρόνια, θα πω ότι ήταν δύσκολο. Γιατί το πρότυπο του γκέι στην Ελλάδα, κυρίως, που ζω, δεν ήταν σωστό. Ήταν λάθος και αυτό διορθώνεται με τα χρόνια. Έχει διορθωθεί και φαντάζομαι ότι θα διορθωθεί στο μέλλον και ακόμη περισσότερο.

Ήταν πρόβλημα. Το φαντάζομαι. Μόνο να το φανταστώ μπορώ. Μπορεί να είναι και τώρα πρόβλημα. Στατιστικά αν το πάρουμε, θα υπάρχουν. Αλλά δεν τολμούν να το πουν γιατί ακόμα η κοινωνία μας δεν είναι ακόμα έτοιμη. Το ποδόσφαιρο στο μυαλό μας είναι ένα άθλημα που έχει να κάνει με σκληρότητα. Και το λάθος πρότυπο έχει να μας πει ότι οι γκέι δεν μπορούν να πάρουν μέρος σε ένα τέτοιο άθλημα, θαρρείς και οι γκέι άνθρωποι δεν γυμνάζονται ή δεν είναι δυνατοί ας πούμε

Μέχρι πριν κάποια χρόνια ακόμα και οι γυναίκες δεν μπορούσαν να παίξουν ποδόσφαιρο. Και εδώ υπάρχει ένα θέμα. Το ποδόσφαιρο γυναικών αναπτύσσεται και μας αρέσει και να το βλέπουμε. Δεν έχει ξεπεραστεί ακόμα και στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Σίγουρα όμως θα ξεπεραστεί, αυτό έχει να κάνει με τις προκαταλήψεις μας, οι οποίες θα αλλάξουν. Το πιο δημοκρατικό σπορ που είναι το ποδόσφαιρο όπως πάντα λέω, θα είναι 100% δημοκρατικό μετά από αυτό».