Σταμάτης Γονίδης: Η πίστη στον Θεό είναι αδιαπραγμάτευτη για εκείνον - «Ο Χριστός δεν είπε ψέματα»

Προσεύχεται κάθε βράδυ με κομποσκοίνι

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Σταμάτης Γονίδης: Η πίστη στον Θεό είναι αδιαπραγμάτευτη για εκείνον - «Ο Χριστός δεν είπε ψέματα»

Ο Σταμάτης Γονίδης παραχώρησε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή «Summer’s Cool» και τη Μαριάντα Πιερίδη, αναφερόμενος σε σημαντικές πτυχές της ζωής του στη σύζυγό του, Κατερίνα Κουργιουξίδου, και στη βαθιά πίστη του στον Θεό.

Η σχέση του με τη σύζυγό του είναι καθοριστική για την εξέλιξή του, όπως δήλωσε ο ίδιος. Η Κατερίνα Κουργιουξίδου φαίνεται να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή του Σταμάτη Γονίδη, καθώς όπως περιγράφει, με την υπομονή και την αγάπη της επανεξέτασε τη στάση του απέναντι στη ζωή. «Η γυναίκα μου αποφεύγει να βγαίνει στα media, την ενδιαφέρει η οικογένειά της και να είναι καλά. Είναι όμορφη αλλά είναι και ωραία πάνω από όλα», σημειώνει ο ίδιος.

Δείτε επίσης: Σταμάτης Γονίδης: Η πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά το ατύχημα - Μαζί η σύζυγός του και η 4χρονη κόρη τους

Ο Σταμάτης Γονίδης μιλάει για την πίστη του

Σε διαφορετικό σημείο αναφέρθηκε στη βαθιά πίστη του στον Θεό. Παρόλο που αναφέρει πως άργησε να συνειδητοποιήσει τη σημασία της θρησκείας στη ζωή του, πλέον η πίστη τον οδηγεί καθημερινά. Ο Σταμάτης Γονίδης αναφέρει ότι έγραψε το (φιλοσοφικό) βιβλίο του, «Ιπτάμενος Λαγός», μέσα σε ένα βράδυ. Θεωρεί ότι η αλήθεια και η μετάνοια είναι βασικές αξίες της ζωής, ενώ το γεγονός ότι κάνει προσευχή κάθε βράδυ είναι ενδεικτικό της αφοσίωσής του.

«Ο καλλιτέχνης είναι ένας άνθρωπος και κάτι. Πρέπει να αγαπάει και να συγχωρεί διπλά. Μεγαλώνοντας καταλαβαίνεις ότι αυτά που έχεις πάρει δεν είναι δικά σου. Είναι δώρα από τον κόσμο και τον Θεό. Οφείλεις να είσαι πιο πνευματικός και να λες την αλήθεια. Ο Χριστός δεν είπε ψέματα. Άργησα να τον γνωρίσω και λυπάμαι για αυτό, αλλά ήταν η κατάλληλη στιγμή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Κάνω προσευχή με το κομποσκοίνι κάθε βράδυ, πολλές φορές μέχρι να με πάρει ο ύπνος, και υπέρ αναπαύσεως. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευλογία απ' το να προσεύχεσαι γι' αυτούς που δεν πρόλαβαν να μετανοήσουν στη ζωή. Η μετάνοια σώζει, τίποτα άλλο. Όλες τις αμαρτίες συγχωρεί ο Θεός, το μόνο που δεν συγχωρείται είναι να μη βρεις το Άγιο Πνεύμα», κατέληξε σχετικά ο Σταμάτης Γονίδης.