Δώρα Γκουντούρα: «Ολυμπιονίκης είναι πρόθυμος να συνυπογράψει την διαμαρτυρία μας» - Τι είπε για τον αποκλεισμό της

«Μέχρι τη στιγμή που συνέβη, διένυα την καλύτερη στιγμή της ζωής μου»

Ελένη Μπορμπόλη
Φωτογραφία: Αντώνης Νικολόπουλος/Eurokinissi
Φωτογραφία: Αντώνης Νικολόπουλος/Eurokinissi

Καλεσμένα στην εκπομπή "Πρωίαν σε Είδον" βρέθηκε η Δώρα Γκουντούρα, όπου μίλησε, μεταξύ άλλων, ανοιχτά για τον πολυσυζητημένο αποκλεισμό της στην ξιφασκία, στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

«Ήταν μία δύσκολη κι ευχάριστη στιγμή ταυτόχρονα. Μέχρι εκείνη τη στιγμή που συνέβη, διένυα την καλύτερη στιγμή της ζωή μου. Είχα όρεξη κι έλεγα στον εαυτό μου ότι θέλω να απολαύσω τη στιγμή. Ήθελα να αφουγκραστώ το οτιδήποτε γίνεται. Έγιναν κάποια λάθη κατ’ εμέ από την πλευρά της διαιτησίας, τα είδαμε μετά και με τον προπονητή μου. Ήταν δύσκολο να το διαχειριστείς εκείνη τη στιγμή γιατί υπήρχε ένα στάδιο που έβραζε», εξομολογήθηκε η αθλήτρια της ξιφασκίας και πρόσθεσε:

«Οι Γάλλιοι φίλαθλοι δεν καταλάβαιναν τους πόντους, οπότε έβλεπαν τη δική τους παίκτρια να πανηγυρίζει και φώναζαν γιατί νόμιζαν ότι είχε κερδίσει. Γιούχαρε ο κόσμος τον διαιτητή κι εμένα. Επειδή κάποιοι πόντοι είναι λεπτομέρειες, όντως μπορεί ο διαιτητής να μπερδευτεί. Όπου μπαίνει ο ανθρώπινος παράγοντας, αυξάνεται η πιθανότητα του λάθους».

«Μετά η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έστειλε μία διαμαρτυρία. Προς τιμήν του ένας Ολυμπιονίκης της ρουμάνικης ομοσπονδίας βλέποντας τον αγώνα, είπε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ότι αν χρειάζεται να υπογράψει κι εκείνος ότι είδε το ματς κι έγιναν αδικίες, θα το κάνει» τόνισε η ίδια.

Δείτε επίσης: Ευαγγελία Πλατανιώτη: «Αυτές τις βαθμολογίες τις έλαβα όταν ξεκινούσα σε ηλικία 7 ετών...» - "Χείμαρρος" για την αδικία στους Ολυμπιακούς αγώνες 2024

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Η αντίδραση της Δώρας Γκουντούρα στον αποκλεισμό της

Υπενθυμίζουμε ότι, λίγες ημέρες πριν, η αθλήτρια είχε δώσει μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην Κ, όπου είχε δηλώσει τα παρακάτω:

«Ξέρουμε όλοι ότι τα πράγματα στον ελληνικό αθλητισμό είναι δύσκολα, όσον αφορά τις παροχές, τις εγκαταστάσεις αλλά και από οικονομική άποψη. Όσοι καταφέρνουμε να πάμε στους Ολυμπιακούς έχουμε περάσει τόσο πολλά εμπόδια και ξεχνάμε να λέμε μπράβο στον εαυτό μας. Εγώ αποφάσισα αυτή τη φορά να μην ξεχάσω να πω μπράβο στον εαυτό μου. Και να μην ξεχάσω ότι η πραγματική προσπάθεια βρίσκεται εκεί: στο να επιμένεις. Αποφάσισα να μιλήσω στον εαυτό μου όμορφα και να του πω “είσαι νικήτρια που είσαι εδώ, μπες να περάσεις καλά, να το απολαύσεις”», συμπλήρωσε η πρωταθλήτρια της ξιψασκίας.

«Τις ημέρες πριν αγωνιστώ, έβλεπα τα παιδιά που δεν πετύχαιναν τα αποτελέσματα που ήθελαν και δεν έπαιρναν τα μετάλλια που περίμεναν και σκεφτόμουν πόσο κρίμα είναι που στεναχωριούνταν. Γιατί τα παιδιά αυτά είναι πρωταθλητές. Όλοι αυτοί οι αθλητές που κλαίνε και δεν κέρδισαν μετάλλιο είναι αθλητές που έχουν προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό άπειρες χαρές σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Δεν χρειάζονται το ολυμπιακό μετάλλιο αλλά δυστυχώς όλους μας κυνηγάει αυτό, αλλιώς δεν ασχολείται κανείς μαζί μας. Είναι όμως λάθος», κατέληξε όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα η Δώρα Γκουντούρα.