Στέφανος Κασσελάκης: Η πρώτη αντίδραση "καρφί" μετά την πρόταση μομφής - «Μετατρέψτε την οργή σας σε δημιουργία! Είμαι εδώ»

"Mέχρι δήθεν υποστηρικτή μου με καπέλο του Τραμπ επιστράτευσαν" επισημαίνει σε ανάρτηση του

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Στέφανος Κασσελάκης: Η πρώτη αντίδραση

Ο Στέφανος Κασσελάκης, τη νύχτα της Πέμπτης, 12/09, την στιγμή που πραγματοποιούνταν η έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε και επίσημα την πρώτη αιχμηρή απάντηση μετά την πολύκροτη πρόταση μομφής στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πολιτικός ηγέτης, μέσα από ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, κατήγγειλε ακριβώς την επόμενη μέρα από την συνεδρίαση του κόμματος τις προβοκάτσιες που διαδραματίστηκαν έξω από τα γραφεία στην Κουμουνδούρου.

Τα σχόλια "καρφιά" του Στέφανου Κασσελάκη στην ανάρτηση του

Συγκεκριμένα, στην ανάρτηση του, ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει:

«Επειδή αυτήν τη στιγμή γίνονται απίστευτες προβοκάτσιες – από ψευδείς διαλόγους ως ψευδή προσκλητήρια – (μέχρι δήθεν υποστηρικτή μου με καπέλο του Τραμπ επιστράτευσαν!), θέλω να ζητήσω από τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να μη διοργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας».

«Και κυρίως να μη σαμποτάρουν την επίσκεψη του Επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νίκου Παππά, στη ΔΕΘ. Απέναντι στην εκτροπή, η ψυχραιμία, η υπομονή και η αυτοσυγκράτηση είναι η δύναμή μας».

«Μετατρέψτε την οργή σας σε δημιουργία. Είμαι εδώ» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης σε αυτή την πρώτη του αντίδραση, μέσω social media, λίγα 24ωρα μετά την πρόταση μομφής που υπερψηφίστηκε στον ΣΥΡΙΖΑ.»

Στέφανος Κασσελάκης - ΠΗΓΗ: @skasselakis

Ξανά υποψήφιος για πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης

Χθες, Πέμπτη 13/09, η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, κάλεσε σε έκτακτη συνεδρίαση την σύγκλιση της Πολιτικής Γραμματείας στις 20:00 το βράδυ.

Τα περισσότερα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ενημερώθηκαν για την έκτακτη συνάντηση λίγα λεπτά πριν τις 17:30 το απόγευμα με γραπτό μήνυμα, προκειμένου να εισέλθουν στα γραφεία της Κουμουνδούρου. Η εν λόγω συνεδρίαση με την Πολιτική Γραμματεια ήταν προγραμματισμένη κανονικά για την ερχόμενη Τρίτη.

Λίγη ώρα μετά την γνωστοποίηση της έκτακτης συνεδρίασης, δημοσιοποιήθηκε η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής στην οποία αναλύονται οι συσχετισμοί που οδήγησαν στην έκπτωση του Στέφανου Κασσελάκη. (δείτε τι δήλωσε ο πατέρας του Στέφανου Κασσελάκη μετά την αποπομπή του)

Συγκεκριμένα, η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, είναι η εξής:

Απόφαση της Συνεδρίασης Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 7ης & 8ης Σεπτεμβρίου 2024

"Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην συνεδρίαση της 7-8 Σεπτεμβρίου 2024 έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

1. Σύμφωνα με το άρθρο 20 παράγραφος 4 του Καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συγκαλείται έκτακτο συνέδριο για την εκλογή νέου Προέδρου.

(Αποτέλεσμα ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής όπως αναγνώστηκε από την Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής και έχει κατατεθεί και στα πρακτικά της συνεδρίασης:
Εγγεγραμμένοι: 294
Ψήφισαν: 286
Έγκυρα: 283
Άκυρα: 1
ΕΛΑΒΑΝ:
ΥΠΕΡ της Πρότασης άρσης εμπιστοσύνης (μομφή): 163 ψήφοι
ΚΑΤΑ της Πρότασης άρσης εμπιστοσύνης (μομφή): 120 ψήφοι
ΛΕΥΚΑ: 2)

2. Στην ΔΕΘ το κόμμα θα εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νίκος Παππάς.

3. Να συνεδριάσει άμεσα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η οποία εξουσιοδοτείται να φέρει εισήγηση, στην επόμενη συνεδρίαση της Κ.Ε. η οποία θα συγκληθεί το διήμερο 21-22 Σεπτεμβρίου 2024, σχετικά με τον οδικό χάρτη όπως επίσης αν θα υπάρξουν και άλλα θέματα προς συζήτηση στο έκτακτο συνέδριο."