Οι πρώτες ώρες του Απόστολου Λύτρα εκτός φυλακής - Οι περιοριστικοί όροι για την Πολυζωγοπούλου και το παιδί

«Δεν αλλάζει κάτι σε σχέση με αυτό που είπε ο κύριος Λύτρας από την πρώτη ημέρα...»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Ο συνήγορος του Απόστολου Λύτρα, Πέτρος Πανταζής μίλησε σήμερα Παρασκευή 12/9 στην εκπομπή Πρωινή Ζώνη στο Action 24 για την αποφυλάκιση του ποινικολόγου υπό όρους μετά το υπόμνημα της Σοφίας Πολυζωγοπούλου (δείτε όλο το ιστορικό της υπόθεσης).

Ο συνήγορός του αναφέρθηκε στις πρώτες ώρες του εκτός φυλακής μαζί με τις κόρες του, την αδερφή του και τους γονείς του ενώ, σχολίασε και τους περιοριστικούς όρους.

Οι δηλώσεις του συνηγόρου του Απόστολου Λύτρα

«Η υπόθεση του κυρίου Λύτρα εκρίθη από το δικαστικό συμβούλιο ως ένα έγκλημα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, αντίθετα μετέτρεψε την κατηγορία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη. Αυτό κατά την ταπεινή μου άποψη ήταν και η θέση της υπερασπίσεως από την αρχή. Η μεταμέλεια και η συγγνώμη του κυρίου Λύτρα δεν αλλάζει, δεν έχει μετακληθεί», ανέφερε αρχικά ο κ. Πανταζής.

Και απάντησε έπειτα από σχετική ερώτηση: «Οι περιοριστικοί όροι έχουν γίνει και γνωστοί είναι απαγόρευση προσέγγισης. Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι ιδιαίτεροι λόγοι που αφορούν την επικοινωνία του με το παιδί. Δεν θα ήθελα να επισέλθω περισσότερο ποιοι είναι. Ασφαλώς και θα τηρηθούν. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να έχει επικοινωνία με το παιδί του. Θα βρεθεί ένας τρόπος πιστεύω».

«Δεν αλλάζει κάτι σε σχέση με αυτό που είπε ο κύριος Λύτρας από την πρώτη ημέρα. Σκοπός του είναι να επανορθώσει αυτό που έγινε. Αυτό που άλλαξε με την πάροδο του χρόνου είναι η μετατροπή του νομικού χαρακτηρισμού. Αυτό που δεν έχει αλλάξει είναι η πρόθεση και η επιθυμία του κ. Λύτρα να διορθώσει αυτό που έκανε», ολοκλήρωσε.

Οι πρώτες δηλώσεις του Απόστολου Λύτρα μετά την αποφυλάκισή του

«Θέλω να ευχαριστήσω τους δικηγόρους μου, την οικογένειά μου και τους συναδέλφους μου όλους οι οποίοι μου συμπαραστάθηκαν σε αυτή τη δυσκολία», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια για την αποφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα - «Ο ίδιος, αλλά και η οικογένειά του να ζήσουν...»