Το παρασκήνιο της αποφυλάκισης Λύτρα και το μήνυμα που έστειλε στην Σοφία Πολυζωγοπούλου

Από κακούργημα η κατηγορία έγινε πλημμέλημα

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Περίπου τρεις μήνες έμεινε στην φυλακή ο Απόστολος Λύτρας μετά τον άγριο ξυλοδαρμό στην σύζυγό του, Σοφία Πολυζωγοπούλου έπειτα από έξοδο τους. Ο δικηγόρος χτύπησε τη γυναίκα του μέσα στο αυτοκίνητό τους με μπουνιές με αποτέλεσμα την αιμορραγία της.

«Μόλις έβαλε μπροστά το αυτοκίνητο, άρχισε να με βρίζει και μου έριξε την πρώτη μπουνιά στο πρόσωπο. Άρχισε να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και σε μικρή απόσταση σε ένα απόμερο μέρος δεξιά του δρόμου, που είχε λίγο χώρο σταμάτησε το αυτοκίνητο και με χτύπησε στο πρόσωπο με τα χέρια του σε γροθιά. Όλη αυτή την ώρα μου είχε πάρει το κινητό. Η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Ούρλιαζα βοήθεια και τον παρακαλούσα να σταματήσει, ενώ το πρόσωπό μου ήταν γεμάτο αίματα, τα οποία κατάπινα και ένιωθα ότι πνίγομαι. Κάποια στιγμή ένιωθα ότι χάνω τις αισθήσεις μου», έχει πει στην κατάθεση της - διαβάστε την εδώ ολόκληρη.

Ακόμη πιο σοκαριστική ήταν και η κατάθεση του ιατρού που την εξέτασε. Εκείνος ήταν που κάλεσε την αστυνομία και έτσι έγινε γνωστό το γεγονός με τον Απόστολο Λύτρα να οδηγείται στο τμήμα.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο από το μαγαζί που διασκέδαζαν πριν τον ξυλοδαρμό:

Λίγες ημέρες αργότερα ο δικηγόρος κρίθηκε προφυλακιστέος καθώς καταπάτησε τα ασφαλιστικά μέτρα. Εκτός του ότι δεν είχε δώσει το κλειδί του σπιτιού τους στην Σοφία Πολυζωγοπούλου, της έστελνε και μηνύματα στο vider.

Ο Απόστολος Λύτρας έμεινε για τρεις μήνες στον Κορυδαλλό και μετά τα όσα βίωσε έγκλειστος - αφού φοβήθηκε μέχρι και για τη ζωή του - αποφυλακίστηκε χθες Πέμπτη 12/9 καθώς η κακουργηματική κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης που του είχε απαγγελθεί για τον ξυλοδαρμό, μετατράπηκε σε πλημμέλημα, ήτοι σε ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη από πρόθεση.

Βέβαια την αποφυλάκιση του είχε ζητήσει και η ίδια η Σοφία Πολυζωγοπούλου γιατί όπως δήλωσε η παράταση της προσωπικής κράτησης επιδρούσε αρνητικά στην ψυχολογία της ανήλικης κόρης τους που ζητούσε τον μπαμπά της.

Απόστολος Λύτρας Σοφία Πολυζωγοπούλου
Ο Απόστολος Λύτρας με την Σοφία Πολυζωγοπούλου και την κόρη τους στην Μύκονο

Το παρασκήνιο της αποφυλάκισης του Απόστολου Λύτρα

Λίγο πριν ανακοινωθεί η αποφυλάκιση του, είχαν ξεκινήσει οι παρασκηνιακές επαφές των δικηγόρων Λύτρα - Πολυζωγοπούλου ώστε να βρεθεί μια λύση που να κάνει πιο ασφαλές το περιβάλλον για την κόρη τους, αφού είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα τους αυτή τη στιγμή. Μπορεί στην αρχή να ήταν ανένδοτη σε ότι αφορούσε τον πρώην σύζυγό της, τελικά "έσπασε" για το καλό του παιδιού της.

Μεγάλο ρόλο έπαιξαν και τα παιδιά του δικηγόρου από την πρώτη του σύζυγο με τα οποία η Σοφία Πολυζωγοπούλου είχαν και έχουν πολύ καλές σχέσεις.

Δείτε εδώ την πρώτη εμφάνιση του Απόστολου Λύτρα και τις δηλώσεις του μετά την αποφυλάκιση του!

Απόστολος Λύτρας αποφυλάκιση ανακοίνωση

Το μήνυμα που έστειλε στην Σοφία Πολυζωγοπούλου

Λίγες ώρες μετά την αποφυλάκιση του, μέσω του δικηγόρου του προχώρησε σε ανακοίνωση, κατά την οποία ζήτησε ξανά συγγνώμη από την σύζυγό του.

«Με το υπ’ αριθμ. 2931/2014 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο Απόστολος Λύτρας αποφυλακίζεται και η κατηγορία μετατρέπεται από το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, στο πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Του βουλεύματος, προηγήθηκε όμοια Εισαγγελική πρόταση.

Η στάση του Απόστολου Λύτρα, απέναντι στο τραγικό περιστατικό που σημάδεψε την ζωή του και της οικογένειάς του, παραμένει αδιασάλευτη: Ζητεί, ξανά, συγγνώμη από τη σύζυγό του και δηλώνει πως θα κάνει ό’τι είναι απαραίτητο, για τη ψυχική και συναισθηματική προστασία των τέκνων του.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος

ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ», γράφει η ανακοίνωση.