Ο πραγματικός λόγος που χώρισαν Νίκος Κουρής και Έλενα Τοπαλίδου

Τι συνέβη μετά από 18 χρόνια κοινής πορείας

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Ήταν 12 Δεκεμβρίου του 2023 όταν ο Νίκος Κουρής και η Έλενα Τοπαλίδου ανακοίνωσαν πως μετά από 18 ολόκληρα χρόνια κοινής πορείας κι ένα παιδί, αποφάσισαν τελικά να κάνουν το επόμενο βήμα και να σφραγίσουν την ευτυχία τους με έναν παραμυθένιο γάμο ο οποίος πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου – Παναγίτσα Παλαιού Φαλήρου και τα πρόσωπά και των δυο έλαμπαν από ευτυχία (δείτε εδώ αποκλειστικές φωτογραφίες του Youweekly.gr). Μια ευτυχία που - όπως φαίνεται - τους τελευταίους μήνες έχει μετατραπεί σε σιωπή, απομάκρυνση, σκέψη και μοναξιά.

Όπως σας μεταφέραμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ ο ηθοποιός Νίκος Κουρής διέγραψε τις κοινές φωτογραφίες που είχε αναρτήσει στα social media, με την σύντροφό του και την έκανε και unfollow από το instagram. Αυτό σε συνδυασμό με το ότι μένει εδώ και λίγους μήνες σε διαφορετικό σπίτι από εκείνη είναι αρκετό για να θεωρήσει κάποιος πως η κρίση, μια πολύ δυνατή κρίση θα μου επιτρέψετε να πω, "χτύπησε" την πόρτα τους. Το θέμα είναι γιατί συνέβη αυτό; Γιατί ένα ζευγάρι που επί 18 ολόκληρα χρόνια έχει περάσει από πολλές δοκιμασίες (μάχη με νευρική ανορεξία, κατάθλιψη, ατυχής εγκυμοσύνη) κι έχει επιβιώσει, αποφασίζει λίγους μήνες μετά τον γάμο του να κάνει ένα διάλειμμα από την σχέση του;

Η αλήθεια είναι πως ο πραγματικός λόγος που χώρισαν ο Νίκος Κουρής και η Έλενα Τοπαλίδου είναι ένα συνονθύλευμα πολλών πραγμάτων

Δείτε επίσης: Έλενα Τοπαλίδου: Ανανεωμένη και χαμογελαστή μετά τον χωρισμό με τον Νίκο Κουρή - Η πρώτη δημόσια εμφάνισή της

Έλενα Τοπαλίδου-Νίκος Κουρής
24-07-2015 Επίδαυρος. Θέατρο No Ιαπωνίας.Έλενα Τοπαλίδου-Νίκος Κουρής

Έλενα Τοπαλίδου-Νίκος Κουρής

Αρχικά, οι άνθρωποι με το πέρασμα των χρόνων αλλάζουν και πολλά πράγματα που στην αρχή μπορεί να φαίνονταν χαριτωμένα και να τους ένωναν, όσο περνάει ο καιρός τους χωρίζουν και τους απομακρύνουν. Αυτό αυτόματα δημιουργεί μια έλλειψη αποτελεσματικής επικοινωνίας η οποία 99% οδηγεί σε παρεξηγήσεις και συγκρούσεις που ενδεχομένως να μην λυθούν και ποτέ. Οι εξωτερικές πιέσεις άλλωστε είναι καθημερινά τόσες πολλές που προσπαθεί ο καθένας ξεχωριστά τόσο πολύ να ανταπεξέλθει επαγγελματικά, οικονομικά, κοινωνικά που ξεχνά πως μια σχέση, ένας γάμος θέλει προσπάθεια για να διατηρηθεί.

Κάθε ζευγάρι, λοιπόν, αργά η γρήγορα περνά από μια τέτοια φάση, άλλοι το ζουν σε πιο έντονο επίπεδο κι άλλοι βιώνουν πιο ήρεμες καταστάσεις. Όπως και να έχει εμείς ευχόμαστε στο τέλος να πάνε όλα καλά και οι αποφάσεις που θα παρθούν να είναι μόνο για καλό!

Η μάχη με τη νευρική ανορεξία, την κατάθλιψη και η ατυχής εγκυμοσύνη

Νίκος Κουρής-Έλενα Τοπαλίδου
24-10-2021 Πολυχώρος Πολιτισμού Δ.Παλαιού Φαλήρου.Παρουσίαση βιβλίου Τζίνας Φωτεινοπούλου.Νίκος Κουρής-Έλενα Τοπαλίδου

Όπως αναφέραμε και παραπάνω το ζευγάρι αυτό που γνωρίστηκε στα πλαίσια μιας θεατρικής παράστασης και ο έρωτάς του ήταν κεραυνοβόλος πέρασε από αρκετές δυσκολίες. Οι δυο τους έχουν μιλήσει γι' αυτές δημόσια δίνοντας δύναμη σε ανθρώπους που έχουν περάσει αντίστοιχα γεγονότα και καταστάσεις...

Η κατάθλιψη

«Από τα 20 μου μέχρι τα 36 έχω περάσει βαθιά κατάθλιψη. Αυτή δεν εκφραζόταν πάντα ως κατάθλιψη, εκφραζόταν ως υπερενέργεια, ως τρομερό άγχος, και όχι ως δεν θέλω να κάνω τίποτα, αν και είχα και τέτοιες στιγμές. Με βοήθησε πολύ η δουλειά μου να το ξεπεράσω και η γέννηση του γιου μου, έχω κινδυνεύσει ψυχικά και σωματικά από αυτήν. Στα 40 μου, πλέον, είμαι στην καλύτερη φάση της ζωής μου, είμαι πιο ώριμος, πιο ήρεμος και λιγότερο νάρκισσος», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ο ηθοποιός.

Η νευρική ανορεξία

Η Έλενα Τοπαλίδου έχει αποκαλύψει πως κατά την διάρκεια της εφηβείας της είχε έρθει αντιμέτωπη με την μάχη της νευρικής ανορεξίας. Ωστόσο με πολλή θέληση και προσπάθεια κατάφερε να το αφήσει πίσω της και να ζει μία υγιή ζωή με την οικογένειά της. «Συμφιλιώθηκα με το σώμα μου πολύ αργά στη ζωή μου, όμως πλέον ναι, μπορώ να μιλήσω για μία πολύ ισχυρή συμφιλίωση. Δηλαδή έχω δώσει τα χέρια με τον εαυτό μου», είχε δηλώσει δημόσια.

Η ατυχής εγκυμοσύνη

Έλενα Τοπαλίδου
H Έλενα Τοπαλίδου με το γιό της,Πέτρο Κουρή

H Έλενα Τοπαλίδου με το γιό της,Πέτρο Κουρή
H Έλενα Τοπαλίδου με το γιό της,Πέτρο Κουρή

«Ήθελα πάρα πολύ κι άλλο παιδάκι. Αλλά το έχασα, τρία χρόνια μετά τον Πέτρο, ανήμερα των γενεθλίων του. Ήταν κοριτσάκι, 5 μηνών στην κοιλιά μου και χρειάστηκε να το γεννήσω κάπως για να το πάρουν. Το ήθελα πάρα πολύ. Έκλαψα πολύ. Τρόμαξε και ο Νίκος λίγο και δεν έγινε μετά», είχε αποκαλύψει στο περιοδικό ΟΚ! η γνωστή χορεύτρια.