Το lift του «βρικόλακα»: Τι είναι η θεραπεία PRP που κάνει η Ιωάννα Τούνη

Αποκάλυψε κατά λάθος ένα από τα μυστικά της...

Ελένη Μπορμπόλη
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Ένα πολύ γλυκό βίντεο ανέβασε χθες στο Instagram η Δήμητρα Αλεξανδράκη, η οποία πρόσφατα επισκέφτηκε την φίλη της, Ιωάννα Τούνη, στο σπίτι της στην Θεσσαλονίκη. Μέσα από το βίντεο, που αναρτήθηκε σε μορφή story, βλέπουμε την Ιωάννα Τούνη να φιλιέται με τον σύντροφό της και πατέρα του παιδιού της, Δημήτρη Αλεξάνδρου, χωρίς το ζευγάρι να έχει καταλάβει ότι... μαγνητοσκοπείται (δείτε εδώ).

Ανάμεσα στα φιλιά, ακούμε την influencer να λέει στον σύντροφό της ότι θα κάνει PRP και αποτρίχωση, επομένως το πιθανότερο είναι πως μιλούν για κάποια επικείμενη επίσκεψη της Ιωάννας Τούνη στον δερματολόγο. Τι είναι, όμως, το PRP και για ποιος ο λόγος που το κάνει η Ιωάννα Τούνη;

touni
Instagram / j.touni

Τι είναι το PRP που κάνει η Ιωάννα Τούνη

Το PRP, γνωστό και ως "vampire lift" (το λίφτινγκ του βρικόλακα ελληνιστί) είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής θεραπεία, τόσο ανάμεσα στους celebrities της Ελλάδας, όσο και του εξωτερικού. Μάλιστα, πολλές διασημότητες, όπως είναι η Κιμ Καρντάσιαν "ορκίζονται" για την αποτελεσματικότητά του, ενώ έχουν δηλώσει πως αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά της νεανικής τους εμφάνισης.

Πρόκειται για μια καινοτόμα, μη επεμβατική θεραπεία που εκμεταλλεύεται το αίμα του ίδιου του ασθενούς για να προκαλέσει έκρηξη κολλαγόνου μέσα στο δέρμα και να προσφέρει θεαματική ανανέωση στο πρόσωπο, τον λαιμό και το ντεκολτέ

Συγκεκριμένα, αφού ληφθεί αίμα ο ιατρός διαχωρίζει τα αιμοπετάλια από το υπόλοιπο αίμα χρησιμοποιώντας μια ειδική μηχανή φυγόκεντρου δύναμης και στη συνέχεια το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα εγχύεται μέσω λεπτής βελόνας στο πρόσωπο. Με αυτόν τον τρόπο, οουσιαστικά η θεραπεία αξιοποιεί τις αναζωογονητικές ιδιότητες του ίδιου του οργανισμού και συμβάλλει στην αναγέννηση των κυττάρων, μειώνοντας τις ρυτίδες και συσφίγγοντας το δέρμα.

Η διαδικασία διαρκεί περίπου 1-2 ώρες, ενώ τα αποτελέσματα είναι ορατά μετά 15 ημέρες και διαρκούν για διάστημα από 6 έως και 12 μήνες. Φυσικά, το vampire lift όπως και κάθε θεραπεία προσώπου πρέπει να γίνεται από εκπαιδευμένο ιατρικό προσωπικό και σε πιστοποιημένα κέντρα προκειμένου να τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Έτσι και με τη καθοδήγηση του γιατρού θα πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, χωρίς να ανησυχείτε για την ασφάλειά σας.