Γιώργος Βογιατζής: «Με χτύπησε αυτοκίνητο στη Γαλλία και δεν είπα τίποτα, είχα μείνει νηστικός 8 μέρες»

«Ήρθε ο Φίνος και μου έφερε λεφτά από τη Ρένα»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Γιώργος Βογιατζής: «Με χτύπησε αυτοκίνητο στη Γαλλία και δεν είπα τίποτα, είχα μείνει νηστικός 8 μέρες»

Καλεσμένος στο Στούντιο 4 ήταν ο Γιώργος Βογιατζής το απόγευμα της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη φιλία του με την Ειρήνη Παπά και στις περιπέτειες που έζησε στο ξεκίνημα της καριέρας του στο εξωτερικό.

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Βογιατζής, μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που ξέμεινε από χρήματα και έμεινε νηστικός για πάνω από μία εβδομάδα μέχρι να τον βοηθήσει ο Φιλοποίμην Φίνος και η Ρένα Βλαχοπούλου, με την οποία ήταν φίλη η μητέρα του.

Οι αποκαλύψεις του Γιώργου Βογιατζή για τη ζωή στη Γαλλία

«Πήγα στη Γαλλία χωρίς να ξέρω κανέναν, παρά μόνο τον μοντέρ του Ζορμπά. Όπως έψαχνα εστιατόριο στη Γαλλία -δεν είχα ιδέα- έφυγαν τα μισά λεφτά μου. Όταν γύριζα σπίτι με χτύπησε αυτοκίνητο και αντί να κάνω φασαρία το έσκασα, γιατί φοβόμουν. Μου είπε ο μοντέρ μία καταπληκτική σχολή, την οποία πλήρωσα σε δόσεις», δήλωσε ο Γιώργος Βογιατζής σχετικά με το πρώτο του ταξίδι.

«Τα πρώτα χρήματα τα είχα, μετά ξέμεινα κι από κει. Έμεινα 8 μέρες νηστικός και ήρθε σε ένα ξενοδοχείο που έμενα ο Φίνος, να μου φέρει λεφτά από τη Ρένα. Στην αρχή στη σχολή, μου έβαλαν να πω ένα κομμάτι και με έδιωξαν. Μου λένε “γύρνα όταν μάθεις καλά γαλλικά”. Με άφησαν να παρακολουθώ μέχρι να μάθω», συνέχισε στη διήγησή του ο Γιώργος Βογιατζής.

Έτσι έβγαλε τα πρώτα του χρήματα στο εξωτερικό μετά τον «Ζορμπά»

Ο Γιώργος Βογιατζής συνέχισε λέγοντας: «Είχα έναν φίλο από την Αίγυπτο, με την οποία πήραμε το βιβλίο του Ελία Καζάν, America America, και τα κάναμε μονόπρακτο, που δεν χρειαζόταν προφορά. Και είχε τέτοια επιτυχία στη σχολή, που το δείχναμε κάθε Τρίτη, που έρχονταν οι σκηνοθέτες. Ήταν τα πρώτα λεφτά που έβγαλα στην τηλεόραση, γιατί τότε φίλμαραν τις παραστάσεις για να δείξουν πόσο καλά πάνε οι σχολές».

«Ήμουν τυχερός. Το γεγονός ότι έπαιξα στον “Ζορμπά” το πέρασα στο βιογραφικό, αλλά δεν έπιασε πολύ, δεν είχα μεγάλο ρόλο. Στην Ιταλία έλεγα “Πού να είναι η Ειρήνη Παπά;”, βρήκα το ξενοδοχείο της, την πήρα τηλέφωνο και της ζήτησα βοήθεια για casting. Μου έδωσε τη διεύθυνση ενός ατζέντη που μου μίλησε με τουπέ και μίας casting director, η οποία με ρώτησε πώς είμαι. Της λέω “Μάλλον... νόστιμος είμαι”. Με φώναξε να συναντήσω έναν σκηνοθέτη, αλλά δεν ήταν για ταινία. Ήταν διαφημιστικό για κάμερες, που θα το έδειχναν Πρωτοχρονιά στην Αμερική. Από εκεί που δεν είχα μία, βρέθηκα στο καλύτερο ξενοδοχείο του κόσμου με ένα κάρο λεφτά και πλήρωσα όλα μου τα χρέη», κατέληξε στη διήγησή του ο Γιώργος Βογιατζής.