Eurovision 2025: Επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή της Ελλάδας - Όλα όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής

Και επίσημη η συμμετοχή της χώρας μας στον 69ο διαγωνισμό τραγουδιού

Ελένη Μπορμπόλη
Screenshot: Eurovision Song Contest
Screenshot: Eurovision Song Contest

Και επίσημη είναι πλέον η συμμετοχή της χώρας μας στον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision, ο οποίος πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 17 Μαΐου του 2025 στην Ελβετία, καθώς η ΕΡΤ απέστειλε τις προηγούμενες ώρες τη σχετική φόρμα συμμετοχής στην EBU.

Υπενθυμίζουμε ότι η Eurovision 2025 πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Βασιλεία, στην μεγάλη μητρόπολη του Ρήνου, μετά την νίκη του Nemo στον διαγωνισμό του 2024, με το τραγούδι «The Code».

Η Βασιλεία, κέντρο χημικών και φαρμακευτικών βιομηχανιών αλλά και του πολιτισμού με πολλά μουσεία διεθνούς φήμης, προτιμήθηκε από τη Γενεύη, τη μοναδική άλλη πόλη που ήταν υποψήφια στην τελική φάση βάσει των κριτηρίων, που περιλαμβάνουν μεταφορικές διασυνδέσεις, ξενοδοχειακή χωρητικότητα και ασφάλεια.Άλλα κριτήρια είναι οι διαθέσιμες αίθουσες, η βιωσιμότητα και ο τρόπος διάθεσης αποβλήτων, καθώς και η εμπειρία στη φιλοξενία εκδηλώσεων μεγάλης κλίμακας.

Αν και είναι ιδιαίτερα νωρίς για γνωρίζουμε ποιος καλλιτέχνης θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στελέχη της ΕΡΤ θα είναι ιδιαίτερα προσεκτικά στην επιλογή, αφού η περσινή συμμετοχή με την Μαρίνα Σάττι συζητήθηκε πολύ και ενέπνευσε ένα ανανεωμένο ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό.

Δείτε επίσης: Evangelia: Αυτή είναι η πρώτη υποψήφια να μας εκπροσωπήσει στη Eurovision 2025 – Είναι η τρίτη φορά που δηλώνει συμμετοχή

Eurovision 2025: Ο Theo Evan πήρε το χρίσμα της Κύπρου

Την ίδια ώρα, η Κύπρος ήδη ανακοίνωσε τον καλλιτέχνη που θα ταξιδέψει στην Ελβετία. Ο Theo Evan, γνωστός και ως Βαγγέλης Θεοδώρου, επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την γειτονική μας χώρα. Η επίσημη ανακοίνωση έγινε από το ΡΙΚ, το οποίο φέτος επέλεξε να εστιάσει σε καλλιτέχνες που έχουν ως βάση τους την Κύπρο και είναι έτοιμοι να σταθούν επάξια στη σκηνή της Eurovision.

Ο Theo Evan είναι απόφοιτος του παγκοσμίου φήμης μουσικού κολλεγίου Berkeley και έχει ζήσει στο Λος Άντζελες, πριν επιστρέψει τα τελευταία χρόνια μόνιμα στη Λευκωσία. Η καλλιτεχνική του πορεία και η μουσική του εκπαίδευση ήταν σημαντικοί παράγοντες που τον ανέδειξαν ανάμεσα στους υποψηφίους.

Η επιλογή του έγινε από την επιτροπή αξιολόγησης του ΡΙΚ, που φέτος επέλεξε να αναζητήσει καλλιτέχνες με βάση την Κύπρο και με τις ικανότητες να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις της σκηνής της Eurovision. Ο Theo Evan ήταν ένας από τους δύο άνδρες καλλιτέχνες που ξεχώρισαν στην τελική φάση της επιλογής. Η επιτροπή κατέληξε στην απόφαση αυτή την προηγούμενη εβδομάδα, και σήμερα ακολούθησε η επίσημη ανακοίνωση, προκαλώντας μεγάλη ενθουσιασμό.

Ο καλλιτέχνης έχει ήδη κερδίσει την υποστήριξη του κοινού, καθώς θεωρείται ταλαντούχος και έτοιμος για τη μεγάλη πρόκληση της Eurovision. Οι προσδοκίες για την εμφάνιση της Κύπρου στον διαγωνισμό του 2025 είναι υψηλές, με την επιτροπή να κινείται σε αντίστοιχο μοτίβο με την επιλογή της Silia Kapsis: Ένα νέο και ταλαντούχο πρόσωπο που θα έχει πολλά να προσφέρει στον μουσικό διαγωνισμό.

Δείτε το βίντεο: