Δημήτρης Ουγγαρέζος: Έκανε έκκληση στο Instagram - «Μην απαντάτε σε μηνύματα»

Η ανάρτηση που έκανε

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Θύμα διαδικτυακής απάτης έπεσε ο Δημήτρης Ουγγαρέζος. Άγνωστος δημιούργησε ψεύτικο προφίλ με το όνομα του στο Instagram και στέλνει αιτήματα φιλίας και μηνύματα, με αποτέλεσμα ο παρουσιαστής να κάνει έκκληση στους διαδικτυακούς του φίλους να κάνουν report.

Στον προσωπικό του λογαριασμό, δημοσίευσε το εν λόγω προφίλ και έγραψε «Ένα report εδώ παρακαλώ, αδέλφια. Και φυσικά, μην απαντάτε σε μηνύματα, ή δέχεστε αιτήματα φιλίας του».

Η έκκληση του Δημήτρη Ουγγαρέζου

Να σημειώσουμε πως φέτος ο Δημήτρης Ουγγαρέζος θα βρίσκεται στο πλευρό της Φαίης Σκορδά στην πρωινή εκπομπή που θα παρουσιάζει στο MEGA - δείτε το trailer.

Δημήτρης Ουγγαρέζος report Instagram

Τι μπορώ να κάνω εάν κάποιος προσποιείται ότι είμαι εγώ στο Instagram;

Εάν κάποιος έχει δημιουργήσει έναν λογαριασμό και προσποιείται ότι είστε εσείς, μπορείτε να προχωρήσετε σε αναφορά απευθείας στο Instagram. Οι αναφορές μπορούν είτε να γίνουν μέσα από την εφαρμογή είτε συμπληρώνοντας τη φόρμα. Το έντυπο απαιτεί να δώσετε επίσημη φωτογραφία-ταυτότητα, όπως την άδεια οδήγησης ή ένα έγκυρο διαβατήριο, προκειμένου να αποδείξετε την ταυτότητά σας.

Τι μπορώ να κάνω αν κάποιος που γνωρίζω έχει πέσει θύμα πλαστοπροσωπίας στο Instagram;

Μόνο το άτομο που έχει πέσει θύμα πλαστοπροσωπίας μπορεί να υποβάλει αναφορά. Εσείς μπορείτε να κάνετε τα εξής:

  • Να επικοινωνήσετε με το άτομο που έχει πέσει θύμα πλαστοπροσωπίας μέσω email ή τηλεφωνικά και να το προτρέψετε να υποβάλει αναφορά.
  • Να στείλετε απευθείας μήνυμα στο άτομο που έχει πέσει θύμα πλαστοπροσωπίας και να το προτρέψετε να υποβάλει αναφορά.
  • Να θυμάστε ότι, αν ο παραπλανητικός λογαριασμός παριστάνει κάποιον που έχετε εξουσιοδότηση να εκπροσωπείτε (π.χ. το παιδί σας), μπορείτε να υποβάλετε αναφορά χρησιμοποιώντας τη φόρμα

πληροφορίες saferinternet4kids.gr